Σαν σήμερα απελευθερώθηκε η Ελαφόνησος - Ποια η συμβολή της Μάνης
Ελαφόνησος: Ήταν 6 Ιουλίου του 1850 όταν η Ελαφόνησος ενωνόταν οριστικά με την Ελλάδα.
Η Κωνσταντινούπολη είναι διηπειρωτική πόλη στην Ευρασία, με το ιστορικό και εμπορικό κέντρο να βρίσκεται στην ευρωπαϊκή πλευρά και περίπου το ένα τρίτο του πληθυσμού να ζει στην ασιατική πλευρά της Ευρασίας. Η σύγχρονη πόλη με πληθυσμό 15 εκατομμύρια κατοίκους είναι ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένη και πολυπολιτισμική, με ανθρώπους από ολόκληρο τον Ισλαμικό κόσμο, ενώ ταυτόχρονα είναι το κυριότερο σταυροδρόμι Ασίας και Ευρώπης τόσο για τα εμπορικά αγαθά όσο και για τους ταξιδιώτες. Συγκαταλέγεται στις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου και αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους αστικούς οικισμούς στην Ευρώπη και τον μεγαλύτερο στη Μέση Ανατολή. Η πόλη βρίσκεται εντός των ορίων του ομώνυμου μητροπολιτικού δήμου.
Η Κωνσταντινούπολη (Πόλη) είναι κτισμένη στη θέση της αρχαίας ελληνικής πόλης Βυζάντιο, που ονομάστηκε έτσι από τον Βύζαντα των Μεγάρων, ο οποίος την ίδρυσε κατά το έτος 667 π.Χ.. Από το 330μ.Χ., στα χρόνια της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας ονομάστηκε Κωνσταντινούπολις, διατηρώντας την ονομασία της και μετά την κατάκτησή της από τους Τούρκους στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, μέχρι τα χρόνια της Τουρκικής Δημοκρατίας. Είναι κτισμένη στις δύο πλευρές του Κερατίου Κόλπου (τουρκ. Haliç) στη νότια είσοδο του στενού πορθμού του Βοσπόρου, ο οποίος με μήκος περίπου 35 χλμ. συνδέει τη Μαύρη Θάλασσα (τουρκ. Karadeniz) στον βορρά με τη θάλασσα του Μαρμαρά στον νότο.
Αποτελεί κατά αυτό τον τρόπο τη μοναδική πόλη στον κόσμο που βρίσκεται σε δύο ηπείρους, την Ευρώπη (Ανατολική Θράκη) και την Ασία. Η σύγχρονη πόλη χωρίζεται σε τρεις κύριες ζώνες που περιλαμβάνουν την παλαιά Κωνσταντινούπολη (τουρκ. Eminönü και Fatih), την περιοχή του Μπέηογλου (τουρκ. Beyoğlu) με τη συνοικία του Γαλατά και τον ομώνυμο πύργο, καθώς και το Σκούταρι (τουρκ. Üsküdar) μαζί με άλλα προάστια που βρίσκονται στην απέναντι ασιατική πλευρά του Βοσπόρου.Στη μακραίωνη ιστορία της υπήρξε πρωτεύουσα τεσσάρων διαδοχικών αυτοκρατοριών: της Ρωμαϊκής, της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας (324 -1453), της βραχύβιας Λατινικής (1204-1261) και της Οθωμανικής (1453-1922) με συνέπεια την ανάδειξη πολιτισμών σε μια σύμμεικτη σήμερα παρουσία.
Ελαφόνησος: Ήταν 6 Ιουλίου του 1850 όταν η Ελαφόνησος ενωνόταν οριστικά με την Ελλάδα.
Μια έρευνα έδειξε ότι οι περισσότεροι εργαζόμενοι που εργάστηκαν από το σπίτι, δούλεψαν περισσότερες ώρες από ότι στο γραφείο.
Έλληνας μεταμόσχευση Τουρκία: Ο 41χρονος το 2019 χρειάστηκε μεταμόσχευση ήπατος και του σύστησαν έναν κορυφαίο γιατρό σε νοσοκομείο στην Κωνσταντινούπολη.
Ερντογάν Αγιά Σοφιά: «Οι κατηγορίες σε βάρος μας για την Αγιά Σοφιά, σημαίνουν επίθεση στα κυριαρχικά μας δικαιώματα”», ανέφερε ο ίδιος.
Ρωσία για Αγιά Σοφιά: Στο ζήτημα της μετατροπής της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί αναφέρθηκε η Μόσχα εκφράζοντας τον προβληματισμό της.
Ο Λάμπρος Καλαρρύτης στο νέο του blog στο pagenews.gr γράφει για την απόφαση του Ερντογάν να «θάψει» τον Κεμάλ. Μάλιστα, γράφει ότι ο Ερντογάν θέλει να αντικαταστήσει στο μυαλό των Τούρκων των Κεμάλ, ως κορυφαία προσωπικότητα της σύγχρονης τουρκικής ιστορίας, με τον ίδιο. Στη συνέχεια επισημαίνει την παράμετρο που λείπει από τις αναλύσεις: ότι ο Τούρκος πρόεδρος λόγω υγείας και ηλικίας κινείται περισσότερο με όρους ιστορίας παρά άμεσου πολιτικού κόστους με αποτέλεσμα να ξεδιπλώνει μια υπερ-φιλόδοξη στρατηγική.
Αγιά Σοφιά: Συνεδριάζει σήμερα, Πέμπτη 2 Ιουλίου, το τουρκικό Συμβούλιο της Επικρατείας, με θέμα την μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί. Τι υποστηρίζει ο Ερντογάν και πώς αντιδρά η ελληνική πλευρά;
Νέα Γενιά Ζηρίδη: Οι δυσκολίες για το ιστορικό σχολείο είχαν φανεί εδώ και μερικά χρόνια καθώς τα υψηλά δάνεια για την κατασκευή του υπερσύγχρονου σχολείου στην περιοχή των Μεσογείων, έγιναν βρόχος για τους ιδιοκτήτες.
Χαρά Παπά: Χώρισε με τον πασίγνωστο Τούρκο ηθοποιό Μπουράκ Χακί μετά από 3,5 χρόνια σχέσης. Ο δημοφιλής ηθοποιός μιλάει για τους λόγους του χωρισμού τους σε τούρκικο μέσο ενημέρωσης.