Η Νάζλι ρίχνει τη δική της «βόμβα» στον Αλί - Σήμερα στον "Γιατρό"
Ο γιατρός, η ιστορία ενός θαύματος επεισόδιο 33: Όλα όσα θα δούμε σήμερα (02/06/2020) στην καθημερινή σειρά του ΣΚΑΙ.
Η Κωνσταντινούπολη είναι διηπειρωτική πόλη στην Ευρασία, με το ιστορικό και εμπορικό κέντρο να βρίσκεται στην ευρωπαϊκή πλευρά και περίπου το ένα τρίτο του πληθυσμού να ζει στην ασιατική πλευρά της Ευρασίας. Η σύγχρονη πόλη με πληθυσμό 15 εκατομμύρια κατοίκους είναι ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένη και πολυπολιτισμική, με ανθρώπους από ολόκληρο τον Ισλαμικό κόσμο, ενώ ταυτόχρονα είναι το κυριότερο σταυροδρόμι Ασίας και Ευρώπης τόσο για τα εμπορικά αγαθά όσο και για τους ταξιδιώτες. Συγκαταλέγεται στις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου και αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους αστικούς οικισμούς στην Ευρώπη και τον μεγαλύτερο στη Μέση Ανατολή. Η πόλη βρίσκεται εντός των ορίων του ομώνυμου μητροπολιτικού δήμου.
Η Κωνσταντινούπολη (Πόλη) είναι κτισμένη στη θέση της αρχαίας ελληνικής πόλης Βυζάντιο, που ονομάστηκε έτσι από τον Βύζαντα των Μεγάρων, ο οποίος την ίδρυσε κατά το έτος 667 π.Χ.. Από το 330μ.Χ., στα χρόνια της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας ονομάστηκε Κωνσταντινούπολις, διατηρώντας την ονομασία της και μετά την κατάκτησή της από τους Τούρκους στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, μέχρι τα χρόνια της Τουρκικής Δημοκρατίας. Είναι κτισμένη στις δύο πλευρές του Κερατίου Κόλπου (τουρκ. Haliç) στη νότια είσοδο του στενού πορθμού του Βοσπόρου, ο οποίος με μήκος περίπου 35 χλμ. συνδέει τη Μαύρη Θάλασσα (τουρκ. Karadeniz) στον βορρά με τη θάλασσα του Μαρμαρά στον νότο.
Αποτελεί κατά αυτό τον τρόπο τη μοναδική πόλη στον κόσμο που βρίσκεται σε δύο ηπείρους, την Ευρώπη (Ανατολική Θράκη) και την Ασία. Η σύγχρονη πόλη χωρίζεται σε τρεις κύριες ζώνες που περιλαμβάνουν την παλαιά Κωνσταντινούπολη (τουρκ. Eminönü και Fatih), την περιοχή του Μπέηογλου (τουρκ. Beyoğlu) με τη συνοικία του Γαλατά και τον ομώνυμο πύργο, καθώς και το Σκούταρι (τουρκ. Üsküdar) μαζί με άλλα προάστια που βρίσκονται στην απέναντι ασιατική πλευρά του Βοσπόρου.Στη μακραίωνη ιστορία της υπήρξε πρωτεύουσα τεσσάρων διαδοχικών αυτοκρατοριών: της Ρωμαϊκής, της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας (324 -1453), της βραχύβιας Λατινικής (1204-1261) και της Οθωμανικής (1453-1922) με συνέπεια την ανάδειξη πολιτισμών σε μια σύμμεικτη σήμερα παρουσία.
Ο γιατρός, η ιστορία ενός θαύματος επεισόδιο 33: Όλα όσα θα δούμε σήμερα (02/06/2020) στην καθημερινή σειρά του ΣΚΑΙ.
Λίνα Μενδώνη Αγιά Σοφιά: Η υπουργός Πολιτισμού αποδοκίμασε τις νέες προκλήσεις της Τουρκίας στήνοντας φιέστα έξω από την Αγιά Σοφιά στην επέτειο της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης.
Ερντογάν: «Κοιτάξτε σήμερα στην Αθήνα δεν έχουμε ένα δικό μας τζαμί. Όλα έγιναν ένα με το έδαφος.Όμως εμείς στην Κωνσταντινούπολη δεν κάναμε κάτι τέτοιο. Μόνο με την εικόνα αυτή βλέπουμε το μεγαλείο των προγόνων μας», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Γεραπετρίτης Τουρκία: Στις προκλήσεις τις Τουρκίας αναφέρθηκε σε συνέντευξή του ο υπουργός Επικρατείας. Τι ανέφερε για τη νέα τουρκική τακτική.
Δημοσκόπηση για Ερντογάν: Νέος πονοκέφαλος είναι για τον πρόεδρο της Τουρκίας η δημοσκόπηση που δείχνει πως ο γειτονικός λαός θέλει τον Εκρέμ Ιμάμογλου στη θέση του.
Τουρκικό ΥΠΕΞ για τη «φιέστα» στην Αγία Σοφία: Προκλητική είναι αν μη τι άλλο η απάντηση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών στην αντίδραση της Αθήνας για τη «γιορτή» που στήθηκε χτες στην Αγία Σοφία για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης.
Άμεσα απάντησε η Ελλάδα στους προκλητικούς «εορτασμούς» των Τούρκων για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης. «Η ανάγνωση του Κορανίου στην Αγιά Σοφιά συνιστά απαράδεκτη απόπειρα αλλοίωσης του μνημειακού χαρακτήρα της αλλά και πρόκληση στο θρησκευτικό συναίσθημα των απανταχού Χριστιανών» τονίζει χαρακτηριστικά το ΥΠΕΞ.
Τουρκία: Κάθε όριο προκλητικότητας έχει ξεπεράσει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος «γιορτάζει» την Άλωση της Πόλης με προσευχή στην Αγιά Σοφιά, πυροτεχνήματα και απονομές βραβείων.
Τουρκία Μεσόγειος: Σεισμικές έρευνες και γεωτρήσεις στις περιοχές που περιλαμβάνει το μνημόνιο που υπογράφηκε με τη Λιβύη ξεκινούν οι Τούρκοι, σύμφωνα με τον υπουργό Ενέργειας της χώρας.