Κώστας Μπακογιάννης

Κώστας Μπακογιάννης
Ο Κώστας Μπακογιάννης είναι Έλληνας πολιτικός και εκλεγμένος Δήμαρχος Αθηναίων που ανέλαβε καθήκοντα την 1η Σεπτεμβρίου 2019.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978. Ο πατέρας του Παύλος δολοφονήθηκε από τη 17 Νοέμβρη. Ο Κώστας Μπακογιάννης σπούδασε Ιστορία και Διεθνείς Σχέσεις στο πανεπιστήμιο Μπράουν των ΗΠΑ (2000) και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στη Δημόσια Διοίκηση και τις Πολιτικές Επιστήμες στη Σχολή Τζον Φ. Κέννεντυ του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ (2004).

Είναι υποψήφιος διδάκτορας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης στο γνωστικό αντικείμενο των Πολιτικών Επιστημών και των Διεθνών Σχέσεων. Υπηρέτησε στις Ειδικές Δυνάμεις του Ελληνικού Στρατού ως Καταδρομέας-Αλεξιπτωτιστής.

Εκλέχτηκε Δήμαρχος Καρπενησίου το 2011 και Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας το 2014. Παράλληλα, είναι αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης, μέλος του European Council on Foreign Relations, ενώ συμμετέχει στο Συμβούλιο προσωπικοτήτων του Ελληνικού Δικτύου Λύσεων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Ηνωμένων Εθνών. Μιλά Αγγλικά και Γερμανικά. Άρθρα του δημοσιεύονται συχνά στον ελληνικό και ξένο Τύπο.

Έχει εργαστεί ως στέλεχος σε Διεθνείς Οργανισμούς, όπως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες (2000-2001) και η Παγκόσμια Τράπεζα στο Κόσσοβο (2005-2006), ενώ διετέλεσε ειδικός συνεργάτης στο Υπουργείο Εξωτερικών (2006-2008).

Στον ιδιωτικό τομέα εργάστηκε ως σύμβουλος επιχειρήσεων στην Boston Consulting Group (2004-2005), αλλά και ως διευθυντικό στέλεχος και εταίρος σε ιδιωτική εταιρία Επενδυτικών Σχέσεων και Εταιρικής Επικοινωνίας στην Αθήνα (2008-2010).

Στις 5 Νοεμβρίου 2018 ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 στην Αθήνα με τον συνδυασμό του «Αθήνα ψηλά». Στην συνέχεια, η υποψηφιότητα του υποστηρίχθηκε από τη Νέα Δημοκρατία και το Ποτάμι. Στις δημοσκοπήσεις έβγαινε σταθερά πρώτος, με μεγάλη διαφορά. Στον πρώτο γύρο των εκλογών έλαβε ποσοστό 42,65%, 88.916 ψήφους και 21 έδρες, ενώ και στον δεύτερο γύρο αναδείχθηκε νικητής έναντι του αντιπάλου του, Νάσου Ηλιόπουλου, με ποσοστό 65,25% και 96.660 ψήφους.

Η πορεία του ως Δήμαρχος Καρπενησίου:

  • Κατέστησε το Καρπενήσι τον πρώτο Δήμο σε απορροφητικότητα Ευρωπαϊκών Κονδυλίων αναλογικά με τον πληθυσμό του
  • Άλλαξε την όψη της πόλης του Καρπενησίου, με την υλοποίηση του έργου της ανάπλασης του εμπορικού κέντρου. Έργο το οποίο βραβεύτηκε στον Διεθνή Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό «UIA Friendly and Inclusive Spaces Awards – Φιλικοί και Ανοιχτοί Χώροι σε όλους» που διεξάγεται κάθε τρία χρόνια από την «International Union of Architects – Διεθνή Ένωση Αρχιτεκτόνων»
  • Λειτούργησε πρόγραμμα επιχειρηματικών κινήτρων για την ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας
  • Έδωσε οριστική λύση στη διαχείριση των απορριμμάτων ολόκληρης της Ευρυτανίας με την κατασκευή του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (2014), ενώ ανέπτυξε από το μηδέν ένα ευρύ δίκτυο κοινωνικών δομών για την ενίσχυση των ασθενέστερων ομάδων του πληθυσμού (2011-2014).

Κώστας Μπακογιάννης σχετικές ειδήσεις:

  • Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας Κώστας Μπακογιάννης: Ακούμε την κριτική και αυτά που μας λένε οι πολίτες

    Κώστας Μπακογιάννης: Ακούμε την κριτική και αυτά που μας λένε οι πολίτες

    Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας Κώστας Μπακογιάννης: Ο Δήμαρχος Αθηναίων αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι πολίτες μετά τις πρόσφατες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της πόλης.

    Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας Κώστας Μπακογιάννης: Ακούμε την κριτική και αυτά που μας λένε οι πολίτες
  • Παράδοση ελαιόδεντρων από την ΕΡΓΟΣΕ στο Δήμο Αθηναίων και στον Δήμο Ιλίου

    Παράδοση ελαιόδεντρων από την ΕΡΓΟΣΕ στο Δήμο Αθηναίων και στον Δήμο Ιλίου

    ιμώντας έμπρακτα την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε. συμμετείχε την Παρασκευή 5/6 στη μεταφύτευση ελιών που πραγματοποίησε τόσο Δήμος Αθηναίων όσο και ο Δήμος Ιλίου σε διαδοχικές εκδηλώσεις. Συγκεκριμένα, 8 ελαιόδεντρα, αρκετά εκ των οποίων υπεραιωνόβια, που προέρχονται από έργα της ΕΡΓΟΣΕ στην περιοχή της Ακράτας και στην Αχαΐα, μεταφέρθηκαν και παραδόθηκαν στο Δήμο Αθηναίων προς μεταφύτευση κατά μήκος της Ιεράς Οδού, ενώ άλλη μια υπεραιωνόβια ελιά παραδόθηκε στο Δήμο Ιλίου και μεταφυτεύθηκε σε νέο τμήμα της Λ. Θηβών.

    Παράδοση ελαιόδεντρων από την ΕΡΓΟΣΕ στο Δήμο Αθηναίων και στον Δήμο Ιλίου
  • Αθήνα: Αυτοί είναι οι δυο νέοι μεγάλοι ποδηλατόδρομοι της πόλης

    Αυτοί είναι οι δυο νέοι μεγάλοι ποδηλατόδρομοι της Αθήνας

    Αθήνα: Γνωστοί έγιναν από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, οι δύο νέοι μεγάλοι ποδηλατόδρομοι της πρωτεύουσας. Αναλυτικά ποιες περιοχές θα περιλαμβάνουν.

    Αθήνα: Αυτοί είναι οι δυο νέοι μεγάλοι ποδηλατόδρομοι της πόλης
  • Κωστής Χατζηδάκης: «Η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει γρήγορα για δύο μεγάλους ποδηλατόδρομους στην Αθήνα»

    Κωστής Χατζηδάκης: «Η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει γρήγορα για δύο μεγάλους ποδηλατόδρομους στην Αθήνα»

    Κωστής Χατζηδάκης: Κατά την έναρξη ποδηλατοδρομίας στον υπό διαμόρφωση «Μεγάλο Περίπατο», και με αφορμή την Ημέρα Ποδηλάτου, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας παρευρέθηκε στην πλατεία Κοτζιά. Αναλυτικά τι δήλωσε.

    Κωστής Χατζηδάκης: «Η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει γρήγορα για δύο μεγάλους ποδηλατόδρομους στην Αθήνα»
  • «Το σινεμά σε περιμένει»

    «Το σινεμά σε περιμένει»

    Ο κλάδος της κινηματογραφίας ζητάει την στήριξη όλων των μέσων της Ελλάδας

    «Το σινεμά σε περιμένει»
  • Κώστας Μπακογιάννης για «Μεγάλο Περίπατο»: Δεν θα θιγεί η λειτουργία των καταστημάτων στην οδό Αθηνάς

    Δεν θα θιγεί η λειτουργία των καταστημάτων στην οδό Αθηνάς από το «Μεγάλο Περίπατο»

    Κώστας Μπακογιάννης για «Μεγάλο Περίπατο»:  O δήμαρχος Αθηναίων δήλωσε ότι έχει ληφθεί υπόψη η διασφάλιση της ομαλούς λειτουργίας των επιχειρήσεων. Αναλυτικά όλα όσα είπε ο κ. Μπακογιάννης.

    Κώστας Μπακογιάννης για «Μεγάλο Περίπατο»: Δεν θα θιγεί η λειτουργία των καταστημάτων στην οδό Αθηνάς
  • Ηλίας Κασιδιάρης νέο κόμμα: Έρευνα για το αν χρησιμοποιεί παράνομα γραφεία του Δήμου Αθήνας

    Ο Δήμος Αθήνας ξεκινά έρευνα για τη χρησιμοποίηση γραφείων του από το «κόμμα» Κασιδιάρη

    Ηλίας Κασιδιάρης νέο κόμμα: Μετά από παρέμβαση των παρατάξεων του ΚΚΕ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο Δήμος Αθήνας θα ξεκινήσει έρευνα αν ο Ηλίας Κασιδιάρης στεγάζει το νέο του «κόμμα» σε δημοτικά γραφεία.

    Ηλίας Κασιδιάρης νέο κόμμα: Έρευνα για το αν χρησιμοποιεί παράνομα γραφεία του Δήμου Αθήνας
  • Μεγάλος Περίπατος Μπακογιάννης: Το σχέδιο θα ολοκληρωθεί τέλη Ιουνίου

    Κώστας Μπακογιάννης: «Το σχέδιο του Μεγάλου Περιπάτου θα ολοκληρωθεί τέλη Ιουνίου»

    Μεγάλος Περίπατος Μπακογιάννης: Ως το τέλος του Ιουνίου θα έχει ολοκληρωθεί το σχέδιο του Μεγάλου Περιπάτου στο κέντρο της πρωτεύουσας. «Θέλουμε να διαφυλάξουμε την αυθεντικότητα της Αθήνας» σημειώνει χαρακτηριστικά ο Κώστας Μπακογιάννης.

    Μεγάλος Περίπατος Μπακογιάννης: Το σχέδιο θα ολοκληρωθεί τέλη Ιουνίου
ΣΕΛΙΔΑ 8 ΑΠΟ 23