Συνεχίζει να "καλπάζει" στην Αττική ο Κορωνοϊός
Κορωνοϊός Ελλάδα: Η γεωγραφία των κρουσμάτων δείχνει ότι το μεγάλη πρόβλημα παραμένει η Αττική.
Είναι χτισμένη ανάμεσα στις οροσειρές του Βερμίου, του Μπούρινου και των Πιερίων, 15 χλμ βορειοδυτικά της λίμνης του Πολυφύτου, σε υψόμετρο 720 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας. Απέχει 120 χλμ από τη Θεσσαλονίκη και 470 χλμ από την Αθήνα. Έχει πληθυσμό 41.066 κατοίκους, ενώ ο νέος διευρυμένος Καλλικρατικός Δήμος έχει 71.388 κατοίκους (απογραφή 2011).
Στην πόλη στεγάζονται τμήματα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Επίσης, είναι η έδρα της Αστυνομικής Διεύθυνσης, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Εφετείου της Δυτικής Μακεδονίας, του Α’ Σώματος Στρατού της Ελλάδας και της Ιεράς Μητροπόλεως Σερβίων και Κοζάνης.
Η Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη της Κοζάνης είναι η δεύτερη μεγαλύτερη στην Ελλάδα μετά από αυτή της Αθήνας, και διαθέτει 153.000 τόμους, περισσότερα από 380 χειρόγραφα, 315 κώδικες και πολλές σπάνιες εκδόσεις, μεταξύ των οποίων και ένα από τα 17 σωζόμενα πρωτότυπα της Χάρτας του Ρήγα Φεραίου. Για το λόγο αυτό η Κοζάνη είχε ενταχθεί στο Εθνικό Πολιτιστικό Δίκτυο Πόλεων με αντικείμενο προώθησης το Βιβλίο και την Ανάγνωση. Έτσι συστήθηκε το Ινστιτούτο Βιβλίου και Ανάγνωσης και καθιερώθηκε η Κοζάνη ως πόλη του Βιβλίου. Το Ινστιτούτο έπαψε να υφίσταται μετά την εφαρμογή του νόμου Καλλικράτη.
Τα Αρχοντικά του Γρ. Βούρκα και Γ. Λασσάνη από τα λίγα εναπομείναντα στην πόλη. Το αρχοντικό Γρ. Βούρκα είναι κτίσμα του 18ου αι., το οποίο παρουσιάζει ενδιαφέρον από αρχιτεκτονικής κυρίως άποψης και έχει χαρακτηρισθεί ως ιστορικό μνημείο. Στο αρχοντικό του Γ. Λασσάνη λειτουργεί η Δημοτική Χαρτοθήκη όπου μεταξύ των άλλων εκτίθεται και ένα από τα ελάχιστα πρωτότυπα της χάρτας του Ρήγα Φερραίου.
Ο Μητροπολιτικός ναός του Αγίου Νικολάου (17ος αι.) με τις σημαντικές τοιχογραφίες, το ξυλόγλυπτο τέμπλο και το καμπαναριό – σύμβολο της Κοζάνης. Άλλα αξιόλογα διατηρητέα κτήρια της πόλης είναι, το κτήριο της Εθνικής Τράπεζας, το “Δρίζειο” κληροδότημα, το “Βαλταδώρειο” γυμνάσιο, το ξενοδοχείο “Ερμιόνειον” κ.ά.
Το πάρκο Κουρί και το πάρκο του Αγίου Δημητρίου, όπου βρίσκονται το πνευματικό κέντρο και το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο της πόλης. Ο Δημοτικός Κήπος Κοζάνης που δημιουργήθηκε στη θέση του παλαιού στρατοπέδου Ψυχογιου κερδίζει τις εντυπώσεις προσφέροντας οξυγόνο στην πόλη.
Κορωνοϊός Ελλάδα: Η γεωγραφία των κρουσμάτων δείχνει ότι το μεγάλη πρόβλημα παραμένει η Αττική.
Κορωνοϊός Ελλάδα: Ακόμα ένας νεκρός το τελευταίο 24ωρο, ανεβάζει το σύνολο των θανάτων σήμερα στους 4 και στους 375 συνολικά από την αρχή της επιδημίας.
Ελλάδα κορωνοϊός: Ακόμα ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του.
Ελλάδα κορωνοϊός: Μια ηλικιωμένη γυναίκα που έπασχε από υποκείμενα νοσήματα, έφυγε από τη ζωή.
Ελλάδα κορωνοϊός: Σταθερά πρώτη παραμένει η Αττική όπου συγκεντρώνονται και τα περισσότερα κρούσματα.
Κορωνοϊός Ελλάδα: Μια γυναίκα έχασε τη ζωή της από κορωνοϊό και ανέβασε τον συνολικό αριθμό των νεκρών στους 397.
Κορωνοϊός Ελλάδα: Σταθερά παραμένουν τα νούμερα των κρουσμάτων στην Αττική. Δείτε τη σημερινή γεωγραφική κατανομή.
Κορωνοϊός Λάρισα: Θετικά στον κορωνοϊό βρέθηκαν άτομα που είχαν δώσει το «παρών» σε γάμο στην πόλη των Τρικάλων.
Κορωνοϊός Ελλάδα: Πολύ αυξημένα συνεχίζουν να είναι τα κρούσματα στην Αττική, όπου έχουν παρθεί και τα έκτακτα μέτρα από χθες Δευτέρα.