Στο «κόκκινο» Αττική και Θεσσαλονίκη - Που εντοπίστηκαν τα 2448 κρούσματα
Ελλάδα κορωνοϊός: Σήμερα, 06/11/2020, δηλώθηκαν 2.448 επιπλέον κρούσματα. Από τα 2.382 εγχώρια κρούσματα, τα 58 συνδέονται με γνωστές συρροές.
Η Ξάνθη αποτελεί την πρωτεύουσα της ομώνυμης Περιφερειακής Ενότητας και την έδρα του ομώνυμου Δήμου. Υπάγεται διοικητικά στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Ο πληθυσμός της ανέρχεται σε 56.122 μόνιμους κατοίκους, σύμφωνα με την Απογραφή του 2011. Βρίσκεται κτισμένη στις παρυφές του Αχλαδόβουνου και τη διαρρέει ο ποταμός Κόσυνθος. Ο πολιούχος της Ξάνθης είναι ο Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος και η ημέρα της Αποτομής της Τίμιας Κεφαλής του στις 29 Αυγούστου, είναι αργία για την πόλη.
Στις αρχές της δεκαετίας του ’70 η παρουσία του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και του Δ’ Σώματος Στρατού τονώνουν την περιοχή. Από το 2000 κι έπειτα, παρατηρείται έντονη πολεοδομική δραστηριότητα, αποτέλεσμα της ανάγκης στέγασης χιλιάδων φοιτητών στις πανεπιστημιακές σχολές της πόλης. Η Ξάνθη επεκτείνεται κυρίως δυτικά προς την περιοχή της Χρύσας, αλλά και προς τα νότια αυτής. Η αρχή έγινε με τον συνοικισμό που οικοδομήθηκε το 1959-1960, καθώς η τότε κυβέρνηση σκόπευε στη διάθεση των κτηρίων σε κατοίκους της πόλης. Ο συνοικισμός, γνωστός σαν «Παλιές Εργατικές Κατοικίες», περικλείεται από τις οδούς Απόλλωνος, Θεοδώρου Δούκα, Πιαλόγλου και Αλικαρνασσού.
Οι εγκαταστάσεις βρίσκονται έξω από την Ξάνθη, στην Πανεπιστημιούπολη Κιμμερίων, ενώ κάποια τμήματα παραμένουν ακόμη στην πόλη. Η Πανεπιστημιούπολη βρίσκεται σε απόσταση 3 χιλιομέτρων από την πόλη και διαθέτει φοιτητική εστία με 568 κλίνες, εστιατόριο, το οποίο εξυπηρετεί το σύνολο σχεδόν των φοιτητών που ζουν στην πόλη, Βιβλιοθήκη και το Αμφιθέατρο Καραθεοδωρή. Στην Πανεπιστημιούπολη βρίσκονται, επίσης, οι εγκαταστάσεις των τμημάτων Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Αρχιτεκτόνων Μηχανικών και Πολιτικών Μηχανικών. Τα τμήματα Μηχανικών Περιβάλλοντος και Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης στεγάζονται, προς το παρόν, σε κτήρια εντός της πόλης. Στην Ξάνθη φοιτούν περίπου 4.000 φοιτητές.
Η ποδοσφαιρική ομάδα της Ξάνθης είναι ο Α.Ο. Ξάνθης που αγωνίζεται στην Σούπερ Λιγκ. Άλλες ποδοσφαιρικές ομάδες είναι ο Α.Π.Σ. Ασπίς Ξάνθης, ο Ορφέας Ξάνθης καθώς και η γυναικεία ομάδα Βασίλισσα της Θράκης. Ομάδες μπάσκετ της Ξάνθης είναι: ο Ξάνθη Α.Σ., που αγωνιζόταν στην Α2 κατηγορία και διαλύθηκε το 2010, ο Γ.Α.Σ. Αρίων Ξάνθης και ο Άθλος Ξάνθης που αγωνίζονται στην Ε.ΚΑ.Σ.Α.ΜΑ.Θ., ο Α.Π.Σ. Ασπίς Ξάνθης και ο Λεύκιππος Ξάνθης που αγωνίζονται στην Γ’ Εθνική.
Η Ξάνθη έχει ακόμα ομάδα βόλεϊ, τον Α.Σ. ΕΡΜΟΓΕΝΗΣ και ομάδα χάντμπολ, τον Α.Π.Σ. Ασπίς Ξάνθης. Στην περιοχή των Πηγαδίων βρίσκεται το σύγχρονο γήπεδο της ποδοσφαιρικής ομάδας Xanthi FC Arena μαζί με το προπονητικό κέντρο. Στην πόλη της Ξάνθης βρίσκονται το Κλειστό Γυμναστήριο «Φίλιππος Αμοιρίδης», το Γήπεδο Α.Ο.Ξ., το Δημοτικό Στάδιο Ξάνθης και το Κλειστό Γυμναστήριο «Αλέξανδρος Μπαλτατζής».
Ελλάδα κορωνοϊός: Σήμερα, 06/11/2020, δηλώθηκαν 2.448 επιπλέον κρούσματα. Από τα 2.382 εγχώρια κρούσματα, τα 58 συνδέονται με γνωστές συρροές.
Ελλάδα κορωνοϊός: Nέο αρνητικό για τη χώρα λίγο πριν το ολικό lockdown. Δείτε αναλυτικά τη γεωγραφική κατανομή των 2917 κρουσμάτων.
Κορωνοϊός Ελλάδα: Δραματική εξέλιξη των κρουσμάτων σε Θεσσαλονίκη και Αττική.
Ελλάδα κορωνοϊός: Ανησυχητικά αυξημένα είναι τα κρούσματα σε Αττική και Θεσσαλονίκη αλλά και Λάρισα, Μεσσηνία, Πέλλα και άλλες περιοχές της Ελλάδος, μετά το νέο αρνητικό ρεκόρ των 2166 κρουσμάτων.
Κλίνες ΜΕΘ κορωνοϊός: 28 μόλις είναι κενές στη Θεσσαλονίκη που από αύριο μπαίνει σε lockdown.
Κατανομή κρουσμάτων σήμερα: Από τα 1.678 επιπλέον νέα κρούσματα, τα 1.653 είναι εγχώρια κρούσματα και τα 91 συνδέονται με γνωστές συρροές.
Κορωνοϊός νέα μέτρα: Τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές ανάλογα με το επίπεδο «κόκκινο» ή «κίτρινο» που εντάσσεται κάθε περιοχή.
Κατανομή κρουσμάτων σήμερα: Από τα 2.056 επιπλέον κρούσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα από τον ΕΟΔΥ, τα 2.030 είναι εγχώρια κρούσματα και τα 62 συνδέονται με γνωστές συρροές.
Διάγγελμα Μητσοτάκης: Σήμερα Σάββατο θα γίνουν γνωστά τα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.