Λαμία: Βρέθηκε πτώμα 43χρονου σε χωράφι στον Ορχομενό
Λαμία νεκρός: Με τον χειρότερο τρόπο ξεκίνησε η Πρωτομαγιά στη Φθιώτιδα, καθώς το πρωί της Παρασκευής οι Αρχές εντόπισαν πτώμα 43χρονου άνδρα σε χωράφι στην περιοχή του Ορχομενού.
Έχει πληθυσμό 52.006 κατοίκους και βρίσκεται στις πλαγιές του όρους Όθρυς, κοντά στον ποταμό Σπερχειό. Αποτελεί κέντρο εύφορης αγροτικής και κτηνοτροφικής περιοχής. Με την εφαρμογή, την 1η Ιανουαρίου του 2011, του αυτοδιοικητικού Προγράμματος «Καλλικράτης», η Λαμία παρέμεινε ως έδρα του διευρυμένου Δήμου Λαμιέων, ο οποίος έχει πληθυσμό 75.315 κατοίκους (επίσημη Απογραφή 2011).Επίσης, παρέμεινε έδρα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, συσσωρεύοντας όλες τις προβλεπόμενες υπηρεσίες.
Κατά τη μυθολογία, η Λαμία χτίστηκε απ’ το Λάμο, το γιο του Ηρακλή και Ομφάλης, της ακόλαστης χήρας – βασίλισσας της Λυδίας που αγόρασε απ’ τον Ερμή τον Ηρακλή. Μια άλλη εκδοχή είναι ότι χτίστηκε απ’ τη Λαμία, τη Βασίλισσα των Τραχινίων, θυγατέρα του Ποσειδώνα. Η λέξη Λαμία ετυμολογικά συγγενεύει με το «λαιμός» ή «λάμος», που σημαίνει χάσμα, βάραθρο ή και αχόρταγος, λαίμαργος. Γνωστό πως μέσα από την πόλη περνούσε μεγάλο και βαθύ ρέμα. Στη βορειανατολική πλευρά της Πλατείας Λαού, σε πρόσφατη ανασκαφή για ανοικοδόμηση αποκαλύφθηκε ένα βαθύ φαράγγι με τρεχούμενο νερό.
Άλλωστε, και τα πλατάνια της είναι αδιάψευστοι μάρτυρες. Δεν αποκλείεται, λοιπόν, η Λαμία να ονομάστηκε έτσι από τούτο το ρέμα και τις πολλές της λάμιες που ζούσαν κείνα τα χρόνια στην πυκνή της βλάστηση. Άλλη θεωρία είναι εκείνη που αναφέρει ο Αριστοτέλης. Η λέξη Λαμία είναι γένους θηλυκού, ονόματος επιθέτου και σημαίνει την περιοχή, τη χώρα, την πόλη που βρίσκεται ανάμεσα σε δύο λόφους. Γύρω στα 19 μ.Χ. η Λαμία για πρώτη φορά χάνει τ’ όνομά της και λέγεται Σεβαστή προς τιμήν του Ρωμαίου αυτοκράτορα («Σεβαστός» ήταν η ελληνική απόδοση του λατινικού τίτλου Augustus).
Πότε ξαναπήρε το όνομα Λαμία δε γνωρίζουμε, όπως επίσης δε γνωρίζουμε πότε και από ποιους μετονομάστηκε Ζητούνι. Ίσως αυτή η αλλαγή να έγινε στους χρόνους του Ιουστινιανού. Την πρωτοαπαντάμε σαν Ζητούνι στην Η΄ Οικουμενική Σύνοδο, στα 869. Εμφανίζεται δε με μια ποικιλία παραλλαγών, όπως: Ζητούνιον, Ζηρτούνιον, Ζητόνιον, Gipton (κατά τους βυζαντινούς χρόνους), Situn (κατά την περίοδο της φραγκοκρατίας), El Sito (κατά την σύντομη κατοχή των Καταλανών) και Ιzντίν κατά τους χρόνους της Τουρκοκρατίας. Πολλοί ιστορικοί προσπάθησαν να δώσουν κάποια εξήγηση όσον αφορά στην προέλευση της λέξης. Μερικοί πιστεύουν πως προέρχεται απ’ το τούρκικο ή αραβικό Zeitun που πάει να πει ελιά. Άλλοι λένε πως προέρχεται απ’ τη σλαβική λέξη σιτόνιον, που σημαίνει η σιτοβόλος περιοχή ή “πέραν του ποταμού κειμένη χώρα”.
Λαμία νεκρός: Με τον χειρότερο τρόπο ξεκίνησε η Πρωτομαγιά στη Φθιώτιδα, καθώς το πρωί της Παρασκευής οι Αρχές εντόπισαν πτώμα 43χρονου άνδρα σε χωράφι στην περιοχή του Ορχομενού.
26 χρόνια από τον καταραμένο αγώνα στην πίστα της Ίμολα, στο Γκραν Πρι του Σαν Μαρίνο.
Super League: Το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League 1 αποφάσισε κατά πλειοψηφία να εκφράσει την πρόθεσή του στην κυβέρνηση για να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα.
Θεσσαλονίκη Ιπποκράτειο: Βάσει πρωτοκόλλου τον υπέβαλαν σε τεστ και βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. Άμεσα διακομίσθηκε στο ΑΧΕΠΑ όπου και νοσηλεύεται σε καλή ευτυχώς κατάσταση.
Ζεφύρι κορωνοϊός: Συναγερμός έχει σημάνει στο Ζεφύρι και συγκεκριμένα στις εργατικές κατοικίες όπου μια 25χρονη γυναίκα Ρομά βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό.
Κτηματολόγιο παράταση: Αλλαγές στη καταχώρηση του κτηματολογίου λόγω της πανδημίας σε πιστοποιητικά και ενστάσεις.
24 Απριλίου - Σαν σήμερα: Ποια είναι τα γεγονότα που σημάδεψαν τη σημερινή ημέρα.
Superleague: Όσο η κατάσταση στη δημόσια υγεία βελτιώνεται, τόσο μοιάζει και πιο ορατό το ενδεχόμενο για επανεκκίνηση του πρωταθλήματος.
Θέσεις εργασίας Λαμία: Έξι νέες θέσεις εργασίας έχουν ανοίξει στο Δήμο Λαμιέων.