Πως να φτιάξω μάσκα προσώπου για σπυράκια και βαθιά ενυδάτωση
Η καθαρή και ενυδατωμένη επιδερμίδα είναι το όνειρο κάθε γυναίκας - κυρίως- και για αυτό το λόγο παραθέτουμε κάποιες σπιτικές μάσκες που θα βοηθήσουν το πρόσωπο σου να "ανασάνει" ξανά.
Ο καρπός αυτός χρησιμοποιείται κυρίως για τον χυμό του, παρόλο που χρησιμοποιούνται επίσης το πιο σαρκώδες μέρος του καρπού και ο φλοιός του, ιδιαίτερα στη μαγειρική. Ο χυμός του λεμονιού περιέχει περίπου 5% κιτρικό οξύ, το οποίο δίνει στα λεμόνια τη χαρακτηριστική ξινή τους γεύση και pH από 2 μέχρι 3. Αυτή η οξύτητα καθιστά το λεμόνι φθηνό και εύκολα διαθέσιμο υλικό για χρήση σε εκπαιδευτικά πειράματα χημείας.
Η λεμονιά μπορεί να μεγαλώσει μέχρι 6 μέτρα σε ύψος (20 πόδια), αλλά συνήθως είναι πιο κοντή. Τα κλαδιά του δέντρου έχουν αγκάθια και σχηματίζουν ανοιχτό στέμμα. Τα φύλλα είναι πράσινα, λαμπερά και έχουν ελλειψοειδές σχήμα. Τα άνθη είναι λευκά εξωτερικά με το εσωτερικό τους να κλίνει προς το μωβ. Στη λεμονιά, τόσο ο καρπός όσο και τα άνθη υπάρχουν ταυτόχρονα. Τα λεμόνια έχουν σχήμα ωοειδές με τις άκρες τους μυτερές. Όταν είναι ώριμα έχουν χρώμα έντονο κίτρινο.
Οι λεμονιές φυτρώνουν σε τροπικά και εύκρατα κλίματα και δεν αντέχουν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Προτιμούν τη θερμοκρασία μεταξύ 15–30 °C (60–85 °F) και χρειάζονται πολλή ηλιοφάνεια. Αναπτύσσονται καλά σε γόνιμο, ξηρό χώμα. Οι λεμονιές χρειάζονται πολύ νερό, αλλά και να στεγνώνουν μεταξύ των ποτισμάτων. Χώρες που παράγουν πολλά λεμόνια είναι η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Ιταλία και άλλες μεσογειακές χώρες, η Αργεντινή, η Ινδία, η Βραζιλία και οι ΗΠΑ. Μπορούν να φυτευτούν ως φυτά κήπου ή και σε γλάστρα αν κλαδεύονται για να παραμείνουν μικρές.
Το λεμόνι είναι καλλιεργημένο υβρίδιο που προέρχεται από άγριες ποικιλίες όπως το κίτρο και το μανταρίνι. Είναι άγνωστο πού και πότε έγινε αυτή η διασταύρωση. Ο κίτρος, προφανώς ο καρπός στον οποίο αναφέρεται ο Πλίνιος στη Φυσική ιστορία (XII, vii.15) ως το malum medicum — τον “ιατρικό καρπό” — είναι, κατά τα φαινόμενα, το πρώτο εσπεριδοειδές που ήταν γνωστό στη Μεσόγειο. Απεικονίσεις εσπεριδοειδών δέντρων υπάρχουν σε ρωμαϊκά μωσαϊκά στη Βόρεια Αφρική, αλλά η πρώτη σαφής περιγραφή του λεμονιού συναντάται στις αρχές του 10ου αιώνα, σε πραγματεία περί γεωργίας του Άραβα Κούστους Αλ-Ρούμι. Περί τα τέλη του 12ου αιώνα, ο Ιμπν Τζαμί, προσωπικός γιατρός του μεγάλου μουσουλμάνου ηγέτη Σαλαντίν, έγραψε πραγματεία περί του λεμονιού. Πιστεύεται ότι οι πρώτες λεμονιές καλλιεργήθηκαν στο οροπέδιο Ντέκαν στην κεντρική Ινδία.
Η ονομασία “λεμόνι” προέρχεται από την περσική λέξη (لیمو Limu), η οποία είναι συγγενική με τη σανσκριτική λέξη nimbuka. Λεμονιές καλλιεργήθηκαν στη Γένοβα στα μέσα του 15ου αιώνα και εμφανίστηκαν στις Αζόρες το 1494. Πρόσφατες έρευνες έχουν επισημάνει λεμόνια στα ερείπια της Πομπηίας. Τα λεμόνια χρησιμοποιήθηκαν παλιά από το Βρετανικό Βασιλικό Ναυτικό για την καταπολέμηση του σκορβούτου, καθώς παρείχαν μεγάλη ποσότητα βιταμίνης C.
Η καθαρή και ενυδατωμένη επιδερμίδα είναι το όνειρο κάθε γυναίκας - κυρίως- και για αυτό το λόγο παραθέτουμε κάποιες σπιτικές μάσκες που θα βοηθήσουν το πρόσωπο σου να "ανασάνει" ξανά.
Κι όμως υπάρχουν φυσικοί τρόποι να διώξετε τα ενοχλητικά σπυράκια στο πρόσωπο.
MasterChef spoiler 2/5: Όλες οι εξελίξεις μετά την αποχώρηση του Κώστας από το ριάλιτι μαγειρικής.
Νερό με λεμόνι: Τα λεμόνια είναι πλούσια σε πηκτίνη, τον πολυσακχαρίτη που βρίσκεται στις φυτικές ίνες φρούτων και λαχανικών και είναι απαραίτητη για την υγεία και την ομαλή λειτουργία του εντέρου.
Η μαγειρίτσα είναι το πρώτο πιάτο με κρέας που τρώμε μετά τη νηστεία. Η παραδοσιακή σούπα καταναλώνεται το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, μετά την Ανάσταση.
Η μαγειρίτσα είναι το κύριο πιάτο της Ανάστασης, όμως δεν είναι τόσο... αθώα.
Βάψιμο αυγών: Mιας που είμαστε πολύ κοντά στο βάψιμο των κόκκινων αυγών, τι καλύτερο από χρήσιμες συμβουλές που θα σας λύσουν τα χέρια.
Γαριδομακαρονάδα Άκης Πετρετζίκης: Την πιο γρήγορη συνταγή για γαριδομακαρονάδα μας έδειξε ο σεφ.
Pancakes: Δείτε πώς μπορείτε να φτιάξετε αφράτα pancakes μέσα σε μόλις λίγα λεπτά.