Οδεύει προς τη Λάρισα ο Ίαν Βουγιούκας
Ίαν Βουγιούκας Λάρισα: Ο Έλληνας σέντερ που δεν έμεινε στον Παναθηναϊκό φαίνεται ότι οδεύει προς τη Λάρισα.
Το Λονδίνο εκτείνεται εκατέρωθεν του ποταμού Τάμεση, όπου βρίσκεται και το λιμάνι του, ένα από τα μεγαλύτερα στη χώρα. Επί δύο χιλιετίες ήταν σημαντικός οικισμός. Η ιστορία του ανάγει την ίδρυσή του στους Ρωμαίους. Από την ίδρυσή του το Λονδίνο παραμένει πρωταγωνιστής σε σημαντικά κινήματα και φαινόμενα της παγκόσμιας ιστορίας, όπως η Βιομηχανική Επανάσταση και η Αναγέννηση της Γοτθικής Αρχιτεκτονικής. Ο πυρήνας της πόλης είναι η παλαιά πόλη του Λονδίνου, από την οποία σώζονται ακόμη περιορισμένα μεσαιωνικά κατάλοιπα. Τουλάχιστον από το 19ο αιώνα το όνομα “Λονδίνο” αναφέρεται σε ολόκληρη τη μητρόπολη γύρω από αυτό. Το μητροπολιτικό Λονδίνο περιλαμβάνει, πέρα από το Σίτι (City, κέντρο της πόλης), 32 διαμερίσματα, τα οποία αρχικά ήταν αυθύπαρκτες πόλεις, τελικά όμως συνενώθηκαν εξαιτίας της πολεοδομικής επέκτασης της βρετανικής πρωτεύουσας και ενσωματώθηκαν σε αυτήν. H πόλη έχει εκλεγμένο δήμαρχο και Συνέλευση.
Αποτελεί μεγάλο επιχειρηματικό, χρηματοοικονομικό και πολιτιστικό κέντρο. Εκεί εδρεύουν πλήθος εταιρειών, οργανισμών, καθώς και διαφόρων άλλων παγκόσμιων Ιδρυμάτων. Η επίδραση του Λονδίνου στην πολιτική, στην εκπαίδευση, στα ΜΜΕ, στη μόδα και στις τέχνες, συνετέλεσαν στο να θεωρείται ως σημαντική παγκόσμια πόλη. Στο Λονδίνο βρίσκονται τέσσερα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς: Το Ανάκτορο, το Αββαείο και ο ναός της Αγίας Μαργαρίτας στο Ουεστμίνστερ, ο Πύργος του Λονδίνου, ο ιστορικός οικισμός του Γκρίνουιτς και οι Βασιλικοί Βοτανικοί Κήποι του Κιου. Η πόλη είναι από τους πλέον δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο και εξαιτίας της οικονομικής ανάπτυξης η δημοφιλία της αυξήθηκε τα τελευταία χρόνια.
Ο πληθυσμός αυξάνεται ακόμη πιο πολύ αν προσμετρηθούν μερικά εκατομμύρια κάτοικοι της ευρύτερης μητροπολιτικής περιοχής. Η πολυμορφικότητα του πληθυσμού είναι εξαιρετικά μεγάλη, καθώς περιλαμβάνει ανθρώπους από όλες τις φυλές του κόσμου και συνεπώς τον καθιστά μία από τις μεγαλύτερες πολυπολιτισμικές κοινότητες παγκοσμίως. Στο Λονδίνο κατοικούν μερικοί από τους πιο πλούσιους ανθρώπους στον κόσμο. Περισσότερες από 300 γλώσσες ομιλούνται εντός της πόλης. Με βάση στοιχεία του 2006, ο επίσημος πληθυσμός του είναι 7.512.400 κάτοικοι εντός ορίων του Μείζονος Λονδίνου και αποτελεί το μεγαλύτερο σε πληθυσμό Δήμο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το 2001 η αστική περιοχή του Μείζονος Λονδίνου είχε πληθυσμό 8.278.251 κατοίκους, ενώ η μητροπολιτική περιοχή υπολογίζεται ότι αριθμεί 13.708.000 κατοίκους. Το Λονδίνο διοργάνωσε τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012.
Το Λονδίνο έχει εύκρατο ωκεάνιο κλίμα, όπως και τα περισσότερα από τα Βρετανικά Νησιά. Αυτό σημαίνει ότι η πόλη σπάνια βλέπει πολύ χαμηλές ή πολύ υψηλές θερμοκρασίες, όπως έγινε με τον καύσωνα του 2003 και το κύμα ψύχους του 2006. Τα καλοκαίρια είναι δροσερά, με μέση μέγιστη θερμοκρασία γύρω στους 20-25 βαθμούς Κελσίου, και με μέση χαμηλότερη τους 10-15 βαθμούς Κελσίου. Πολλές μέρες, η θερμοκρασία μπορεί να ξεπεράσει και τους 25 βαθμούς Κελσίου (77 βαθμούς Φαρενάιτ). Οι χειμώνες είναι ψυχροί, με μέση μέγιστη γύρω στους 6-9 βαθμούς και μέση ελάχιστη στους 2-5, αλλά σπάνια η θερμοκρασία πέφτει κάτω από μείον 2 και σπάνια ξεπερνά τους 13 βαθμούς.
Ο λόγος για τον οποίο οι χειμώνες στην περιοχή του Λονδίνου είναι σχετικά ήπιοι σε σύγκριση με άλλες κοντινές χώρες, όπως την Ισλανδία, Σουηδία, Νορβηγία κ.λ.π είναι διότι κατά τους χειμερινούς μήνες έρχεται ένα θερμό ρεύμα, το οποίο κινείται και στη θάλασσα από τη νότια Αμερική και έτσι δεν αφήνει το νερό να παγώσει, με αποτέλεσμα η θερμοκρασία να μένει σε αυτά τα επίπεδα το χειμώνα. Την άνοιξη οι ημέρες χαρακτηρίζονται από σχετικά ψυχρές θερμοκρασίες και τα βράδια από έντονο κρύο. Το καλοκαίρι πάντως οι θερμοκρασίες είναι σχεδόν ίδιες με τις γειτονικές σκανδιναβικές χώρες. Οι βροχοπτώσεις στην πόλη κατά μέσο όρο φτάνουν τα 583,6 χιλιοστά κάθε χρόνο. Αρκετές είναι οι χιονοπτώσεις, αλλά δεν κρατούν μεγάλα χρονικά διαστήματα. Έτσι, το Λονδίνο είναι θερμότερο τους χειμερινούς μήνες σε σύγκριση με τις γύρω περιοχές και δροσερότερο το καλοκαίρι.
Ίαν Βουγιούκας Λάρισα: Ο Έλληνας σέντερ που δεν έμεινε στον Παναθηναϊκό φαίνεται ότι οδεύει προς τη Λάρισα.
Αεροδρόμιο Κω: Αεροσκάφος διεθνούς πτήσης ανάγκασε αεροπλάνο να προσγειωθεί στην Κω γιατί ήταν αρνητικός στο να φορέσει μάσκα προστασίας.
Εξαφάνιση θηλαστικών: Επιστήμονες προειδοποιούν πως μπαίνουμε στην περίοδο της έκτης μαζικής εξαφάνισης της χλωρίδας και της πανίδας της Γης και τονίζουν πως πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα.
Τζιχαντιστής από την Κρήτη: Στην περιγραφή της μιλάει για το πως γνώρισε τον Ελληνοαμερικάνο Τζον Γεωργέλα μέσα από μια εφαρμογή γνωριμιών για μουσουλμάνους, πως έφτασαν στον γάμο και όλα όσα έζησε μαζί του.
Κορωνοϊός παιδιά συμπτώματα: Σύμφωνα με ό,τι διαπιστώθηκε, σχεδόν το 7% των παιδιών είχαν αναπτύξει ήδη αντισώματα κατά του φονικού ιού.
Πτήση Κρήτη Λονδίνο: Θετικοί στον κορωνοϊό εντοπίστηκαν 8 επιβάτες της πτήσης που επέστρεψε στην αγγλική πρωτεύουσα στις 25 Αυγούστου.
Κορωνοϊός Βρετανία: Μετά την πτήση της TUI από Ζάκυνθο, που έφθασε γεμάτη κρούσματα στον προορισμό της, και η Σκωτία μετά την Ουαλία αποφάσισε να εφαρμόσει καραντίνα στους ταξιδιώτες από την Ελλάδα. Πιέσεις στον Τζόνσον να εφαρμόσει την ίδια πολιτική στην Αγγλία.
Τον Οκτώβριο η εταιρεία αναμένεται να παρουσιάσει στην αγορά τέσσερα νέα μοντέλα με ταχύτητες δικτύων 5ης γενιάς.
Ο Λάμπρος Καλαρρύτης στο νέο του blog στο pagenews.gr γράφει για τα ελληνοτουρκικά και «κατακευραυνώνει» την πολιτική του κατευνασμού στην Ελλάδα, αξιοποιώντας την εμπειρία της Βρετανίας πριν τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. «Ήλπιζαν ότι θα έρθουν σε συμφωνία με την Τουρκία και ότι θα ζήσουν αυτοί καλά και οι Τούρκοι καλύτερα. Το διαχρονικό λάθος των κατευναστών», σημειώνει ανάμεσα σε άλλα.