Με γρήγορους ρυθμούς απλοποιούνται οι διαδικασίες για επενδύσεις στην υδατοκαλλιέργεια
Υδατοκαλλιέργεια: Ανοίγει ο δρόμος για να προχωρήσουν επενδύσεις - Στόχος της κυβέρνησης η αύξηση των εξαγωγών.
Ο Μάκης Βορίδης γεννήθηκε το 1964. Στο γυμνάσιο εντάχθηκε στη Μαθητική Ανεξάρτητη Κίνηση, όπου σύμφωνα με συνέντευξή του του 2010 συνάντησε «ιδεολογικό αδιέξοδο» και στράφηκε στη γαλλική Νέα Δεξιά, ιδίως τον Αλέν ντε Μπενουά, όπου βρήκε «την ιδεολογική επάρκεια που έλειπε από την ελληνική Δεξιά». Μαζί με νεολαίους κυρίως από την ΟΝΝΕΔ Κολωνακίου συνίδρυσε ως μαθητής στο Κολλέγιο Αθηνών την εθνικιστική μαθητική οργάνωση «Ελεύθεροι Μαθητές» (EM).
Οι ΕM απέκτησαν μέλη στο Αρσάκειο και το Κολλέγιο Θεσσαλονίκης και ο ίδιος ο Βορίδης εξελέγη πρόεδρος του δεκαπενταμελούς μαθητικού συμβουλίου του σχολείου του, έναντι του ανθυποψηφίου του, μετέπειτα βουλευτή Κερκύρας, Νικολάου Γεωργιάδη. Δημοσιεύματα της εποχής έκαναν λόγο εκφοβισμό Εβραίων ή πολιτικά αντιφρονούντων μαθητών από μέλη των ΕM καθώς και για χρήση στιλέτων από μέλη τους.
Ο Βορίδης υπερασπίστηκε την δράση των ΕΜ ως μεθοδική εκδήλωση αγωνιστικότητας απέναντι στην «αριστερή πρόκληση και τρομοκρατία». Μετά από εισβολή μελών των ΕΜ στο σχολείο και την αναγραφή ναζιστικών συμβόλων και υβριστικών και απειλητικών για καθηγητές και μαθητές συνθημάτων ο αδελφός του Βορίδη, Κωνσταντίνος, απεβλήθη διά παντός από το Κολλέγιο το 1983. Ο Βορίδης αποφοίτησε από το τετρατάξιο Λύκειο του Κολλεγίου Αθηνών το 1983 και το 1985 εισήλθε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Τον Νοέμβριο του 2011, διορίστηκε Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων στην κυβέρνηση συνεργασίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ υπό τον Λουκά Παπαδήμο. Στη θέση αυτή παρέμεινε και μετά την αποχώρηση του ΛΑΟΣ από την Κυβέρνηση, καθώς διαχώρισε τη θέση του από αυτή του κόμματος του υπερψηφίζοντας τη νέα δανειακή σύμβαση για το PSI από κοινού με τον έτερο πρώην βουλευτή του ΛΑΟΣ Άδωνι Γεωργιάδη.
Επακόλουθο της κίνησης του αυτής, ήταν η διαγραφή του από το ΛΑΟΣ, ενώ μερικές μέρες μετά ανακοινώθηκε η προσχώρηση του στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Ο ίδιος παραιτήθηκε από τη βουλευτική του έδρα, διατήρησε όμως τη θέση του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων μέχρι την παραίτηση της Κυβέρνησης Παπαδήμου στις 17 Μαΐου του 2012.
Τον δρόμο των Βορίδη – Γεωργιάδη προς την Νέα Δημοκρατία ακολούθησε μετά την μη εκλογή του ΛΑΟΣ στις εκλογές του Μαΐου 2012 και ο τρίτος της τριανδρίας των «σκληρών» του ΛΑΟΣ Θάνος Πλεύρης. Ο Γιώργος Καρατζαφέρης μέχρι και σήμερα εμφανίζεται εξοργισμένος για την κίνηση αυτή των τριών συνεργατών του και όσων άλλων τους ακολούθησαν, και τους αποκαλεί προδότες, χαρακτηρισμό που ουκ ολίγες φορές, έχει χρησιμοποιήσει και για τον πρώην πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά.
Υδατοκαλλιέργεια: Ανοίγει ο δρόμος για να προχωρήσουν επενδύσεις - Στόχος της κυβέρνησης η αύξηση των εξαγωγών.
Ανασχηματισμός Μητσοτάκης: Φούντωσαν και πάλι τα σενάρια περί ανασχηματισμού. Έτοιμες έχει τις αλλαγές ο πρωθυπουργός, ζητούμενο ο κατάλληλος χρόνος.
Ο Σπύρος Γκουτζάνης στο νέο του blog στο pagenews.gr γράφει για τον «πόλεμο λάσπης» που δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται να σκέφτεται να προσχωρήσει στη γραμμή Σαμαρά που θέλει τον Αλέξη Τσίπρα να παραπεμφθεί σε Εξεταστική Επιτροπή, ενώ επισημαίνει ότι το ενδεχόμενο των εκλογών είναι ανοιχτό.
Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ότι απέρριψε αίτημα συνάντησης με εκπροσώπους του. O Σπύρος Γκουτζάνης από το blog του στο pagenews.gr σχολιάζει την εξέλιξη αυτή, ενώ αναφέρεται και στην πλευρά της κυβέρνησης.
Βορίδης: «Για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση της ΝΔ αποδεικνύει στην πράξη ότι βρίσκεται κοντά τους Έλληνες αγρότες κατανοώντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν», είναι το μήνυμα του υπουργού.
Βορίδης: «Είναι προφανές ότι ακόμα και από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Τσίπρας συνεχίζει να αδυνατεί να παρουσιάσει μια οποιαδήποτε πρόταση με περιεχόμενο».
Φέτα: Η Δανία παραβιάζει μία σειρά άρθρων του ενωσιακού δικαίου, καθώς επιτρέπει σε Δανούς παραγωγούς να παράγουν και να πωλούν απομιμήσεις φέτας.
Νίκος Δένδιας για συμφωνία με Ιταλία: Ο υπουργός Εξωτερικών μίλησε για την συμφωνία με την Ιταλία για την ΑΟΖ χαρακτηρίζοντας την ιστορικής σημασίας. Παράλληλα αποκάλυψε ότι η Ελλάδα πιάνει ξανά το νήμα με την Αίγυπτο.
Βορίδης αγροτικό νομοσχέδιο: "Nαι" στο νομοσχέδιο έδωσαν η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ, ενώ καταψήφισαν το ΚΚΕ, η ΕΛ.ΛΥ και το ΜεΡΑ25.