Νέα χρηματοδότηση 85 εκατομμύρια ευρώ στους δήμους από το υπουργείο Εσωτερικών
Υπουργείο Εσωτερικών: Το υπουργείο Εσωτερικών συνεχίζει την ενίσχυση των δήμων όλης της χώρας.
Οι κάτοικοί του, που σύμφωνα με την απογραφή του 2001 ανέρχονται σε 3.195 κατοικους, είναι κυρίως Βλάχικης καταγωγής, ασχολούνται λιγότερο με τη γεωργία και περισσότερο με την κτηνοτροφία. Στο Μέτσοβο έχουν χαρακτηριστεί διατηρητέα μνημεία το μοναστήρι της Θεοτόκου, κοντά στο Μετσοβίτικο ποταμό, το Μοναστήρι του Αγίου Νικολάου νότια της κωμόπολης και το μοναστήρι της Ζωοδόχου πηγής στη θέση Κιάτρα Ρόσσια (που σημαίνει στα Βλάχικα κόκκινος βράχος/λιθάρι).
Στην κωμόπολη λειτουργεί από το 1955 το Λαογραφικό Μουσείο του Ιδρύματος Τοσίτσα (Αρχοντικό Τοσίτσα) το οποίο περιλαμβάνει παραδοσιακά ξυλόγλυπτα έπιπλα, υφαντά και κεντήματα, χρυσοκέντητες φορεσιές, διακοσμητικά και χρηστικά αντικείμενα, όπλα, νομίσματα, αγροτικά σκεύη και εικόνες της περιόδου 1650-1850. Το χειμώνα υπάρχουν οργανωμένα χιονοδρομικά κέντρα (Καρακόλι και Πολιτσιές) τα οποία σε συνδυασμό με την γραφικότητα του τοπίου αποτελούν πόλο έλξης πολλών επισκεπτών. Από το 1988 λειτουργεί η Πινακοθήκη Ε. Αβέρωφ όπου εκτίθενται 250 περ. πίνακες αξιολόγων ζωγράφων του 19ου και 20ου αιώνα. Σύμφωνα με μία άποψη η λέξη Μέτσοβο προέρχεται από τα σλαβικά «μέτσκα» (αρκούδα) και «όβο» (χωριό).
Το 15ο αιώνα το Μέτσοβο περιήλθε υπό την οθωμανική κυριαρχία και έγινε τμήμα του σαντζακίου των Ιωαννίνων. Μέχρι τότε ήταν ένα μικρό και φτωχό χωριό, το οποίο κατά το επόμενο διάστημα γνώρισε σταδιακή ανάπτυξη λόγω της στρατηγικής του θέσης και της ανάθεσης από την οθωμανική εξουσία της φύλαξης των ορεινών οδικών αρτηριών και του ανεφοδιασμού του οθωμανικού στρατού. Ταυτόχρονα, το Μέτσοβο εξασφάλισε μια σειρά προνομίων το 1430 και – κυρίως – κατά το 1659, που του προσέφεραν ευρεία αυτονομία. Ακολούθησε η αλματώδης αύξηση του πληθυσμού του Μετσόβου, μέσω της προσέλκυσης κατοίκων από γειτονικές και όχι μόνο περιοχές.
Καθ’ όλη την τελευταία περίοδο της Οθωμανικής κυριαρχίας (18ος αιώνας-1913) ο πληθυσμός του Μετσόβου και της Βόρειας Πίνδου υπέφερε από ληστρικές επιδρομείς, ενώ κατά την τοπική ελληνική επανάσταση του 1854, η πόλη λεηλατήθηκε από τα οθωμανικά στρατεύματα και τους άνδρες του Θεόδωρου Γρίβα, πρώην στρατηγού του Ελληνικού στρατού, κατά τη σύγκρουσή τους για τον έλεγχο της πόλης.
Κατά τον Α΄ Βαλκανικό Πόλεμο το Μέτσοβο κάηκε από συμμορίες. Το τελευταίο δεκαήμερο του Οκτωβρίου του 1912 στρατεύματα εθελοντών από την Κρήτη με περίπου 340 στρατιώτες του τακτικού Ελληνικού Στρατού υπό το συνταγματάρχη Μήτσα προέλασαν μέσω της Θεσσαλίας στην τότε ελληνοτουρκική μεθόριο στις κορυφές ανατολικά του Μετσόβου.
Υπουργείο Εσωτερικών: Το υπουργείο Εσωτερικών συνεχίζει την ενίσχυση των δήμων όλης της χώρας.
Πανεπιστήμια αστυνομία: Την ίδρυση ειδικού αστυνομικού σώματος που θα εδρεύει στα πανεπιστήμια, εξήγγειλε η κυβέρνηση στον απόηχο του προπηλακισμού του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ.
ΑΣΟΕΕ: Η εικόνα του Πρύτανη που του έχουν κρεμάσει πινακίδα με σκοινί από τον λαιμό με το μήνυμα «αλληλεγγύη στις καταλήψεις» έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου.
Κορωνοϊός Ελλάδα: Σε έξαρση βρίσκεται ο κορωνοϊός σε όλη τη χώρα, με τις αρχές να αναφέρουν 438 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο.
Φιλιππιάδα κορωνοϊός: Ανησυχία για την διασπορά του ιού στην Ήπειρο, καθώς εκτός από τα Γιάννενα, παρουσιάζεται εξάπλωση κρουσμάτων σε Φιλιππιάδα και Μέτσοβο.
Κεραμέως δηλώσεις: «Δεν θα αφήσουμε τις θορυβώδεις, απομονωμένες αυτές μειοψηφίες να κρατήσουν την Ελλάδα πίσω. Ούτε θα τους αφήσουμε να ''κουκουλώσουν'' τους όποιους προβληματισμούς μπορεί να έχουν μαθητές, σπουδαστές, φοιτητές», ανέφερε η υπουργός Παιδείας.
Κορωνοϊός Ελλάδα: Όπως έγινε γνωστό στην εκδήλωση παραβρέθηκαν παραπάνω άτομα από το επιτρεπτό όριο που έχει θέσει ο ΕΟΔΥ και η Γενική Γραμματεία της Πολιτικής Προστασίας.
Σλούκας Ολυμπιακός: Ο Έλληνας διεθνής φαίνεται να έχει εμπεδώσει τον ρόλο του στην ελληνική ομάδα.
Ο Σπύρος Γκουτζάνης γράφει στο blog του στο pagenews.gr και σχολιάζει το σήριαλ του Προέδρου της Δημοκρατίας και αναρωτιέται το λόγο που δεν παραιτείται ο Προκόπης Παυλόπουλος.