Από αυτή την εταιρεία ξεκίνησε ο κορωνοϊός στην Ευρώπη
Στην Ιταλία, στη χώρα όπου ο κορωνοϊός δημιουργεί τα μεγαλύτερα προβλήματα μετρώντας τα περισσότερα θύματα, οι επιστήμονες βρήκαν την εταιρεία που πιθανότατα προκάλεσε τον όλεθρο.
Βρίσκεται σε υψόμετρο 120 μέτρων στην πεδιάδα της πιο πυκνοκατοικημένης και αναπτυγμένης περιφέρειας της χώρας. Είναι το βιομηχανικό και οικονομικό κέντρο του Ιταλικού Βορρά και έδρα του ιταλικού χρηματιστηρίου. Η πόλη έχει 1.368.590 κατοίκους (2016) και η ευρύτερηπεριοχή (La Grande Milano) περίπου 7.400.000 κατοίκους (δεύτερη σε πληθυσμό πόλη της Ιταλίας μετά τη Ρώμη).
Το Μιλάνο ιδρύθηκε το 400 π.Χ. από Γαλάτες και κατακτήθηκε τελικά από τους Ρωμαίους το 196 π.Χ. Είναι η δεύτερη σε πληθυσμό πόλη της χώρας και πρώτη από οικονομική δραστηριότητα. Η οικονομική σπουδαιότητα της πόλης αυξήθηκε σημαντικά απ’ το 1870, που έγινε βιομηχανικό κι εμπορικό κέντρο. Στις επιχειρήσεις της απασχολούνται πάνω από 650.000 εργάτες κι η επιρροή της επεκτείνεται σ’ ολόκληρη την Ιταλία. Το Μιλάνο είναι ένα από τα σημαντικότερα κέντρα στον κόσμο για την λυρική όπερα, με το διάσημο Teatro alla Scala (Σκάλα του Μιλάνου). Η Biblioteca Ambrosiana διατηρεί μεταξύ άλλων τα σχέδια και τα σημειωματάρια του Λεονάρντο ντα Βίντσι.
Περί το 400 π.Χ., οι Κέλτες Ινσούβροι εγκαταστάθηκαν στην περιοχή του Μιλάνου. Το 222 π.Χ., οι Ρωμαίοι κατέλαβαν τον οικισμό, ο οποίος ονομάστηκε Μεδιόλανα (Mediolanum). Μετά από αρκετούς αιώνες ρωμαϊκής κυριαρχίας, το Μιλάνο ανακηρύχθηκε πρωτεύουσα της δυτικής ρωμαϊκής αυτοκρατορίας από τον αυτοκράτορα Διοκλητιανό το 228 μ.Χ. Ο Διοκλητιανός επέλεξε να μείνει στην ανατολική ρωμαϊκή αυτοκρατορία (με πρωτεύουσα τη Νικομήδεια), ενώ ο Μαξιμιανός εξουσίαζε στη δυτική. Ο Μαξιμιανός κατασκεύασε αμέσως μνημειώδεις κατασκευές, όπως ένα μεγάλο ιππόδρομο με διαστάσεις 470 επί 85 μέτρα, τα Λουτρά του Ηρακλή, ένα μεγάλο σύμπλεγμα παλατιών και αρκετά άλλα κτίρια. Στα Μεδιόλανα υπογράφτηκε το 313 μ.Χ. το διάταγμα των Μεδιολάνων, από τον Μεγάλο Κωνσταντίνο και τον Λικίνιο, για την ανεξιθρησκία και την ελευθερία της Εκκλησίας.
Τον 11ο αιώνα το Μιλάνο συγκλονίστηκε από τους αγώνες ανάμεσα στους ευγενείς, ιππότες, αστούς και τη λαϊκή κίνηση των Πατάρων. Η πόλη, ως πρωτεύουσα του δουκάτου του Μιλάνου, γνώρισε μεγάλη καλλιτεχνική κίνηση ιδιαίτερα την εποχή κυριαρχίας σε αυτή της οικογένειας των Σφόρτσα. Στο Μιλάνο έζησε για ένα διάστημα ο μεγάλος ζωγράφος και πανεπιστήμονας της Αναγέννησης, ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι, ως προσκεκλημένος του μεγάλου του προστάτη ηγεμόνα του Μιλάνου Λουδοβίκου Σφόρτσα. Ο καλλιτέχνης εγκατέλειψε την πόλη μετά την κατάληψή της από τα Γαλλικά στρατεύματα και την αιχμαλωσία του Λουδοβίκου Σφόρτσα το 1500. Τον 14ο αι. η πόλη έγινε μεγάλη αγορά όπλων στην Ευρώπη και διεθνές τραπεζικό κέντρο. Οι συνεχείς πόλεμοι στα επόμενα χρόνια την εξάντλησαν, όμως με την εμφάνιση της βιομηχανίας του βαμβακιού η πόλη έζησε νέα οικονομική άνθηση. Με τη δημιουργία του βασιλείου της Ιταλίας το Μιλάνο έγινε οικονομική πρωτεύουσα.
Το Μιλάνο φιλοξένησε αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου του 1934 και του 1990 και του Euro 1980. Στη πόλη βρίσκονται οι ομάδες της Σέριε Α Μίλαν και Ίντερ. Είναι η μόνη πόλη που φιλοξενεί δύο ποδοσφαιρικές ομάδες που έχουν κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ, με συνολικά 10 κατακτήσεις, τις περισσότερες από οποιαδήποτε άλλη πόλη εκτός της Μαδρίτης. Οι δύο ομάδες αγωνίζονται στο Στάδιο Τζουζέπε Μεάτσα, γνωστό και ως Σαν Σίρο, χωρητικότητας 80.000 περίπου θέσεων. Μια τρίτη ομάδα, η Μπρέρα Κάλτσιο αγωνίζεται στη δεύτερη κατηγορία. Στο Μιλάνο εδρεύουν επίσης τέσσερις καλαθοσφαιρικές ομάδες, η Ολίμπια Μιλάνο, Pallacanestro Milano 1958, Società Canottieri Milano και A.S.S.I. Milano. Η πίστα αγώνων Φόρμουλα 1 της Μόντσα βρίσκεται στα προάστια του Μιλάνο.
Στην Ιταλία, στη χώρα όπου ο κορωνοϊός δημιουργεί τα μεγαλύτερα προβλήματα μετρώντας τα περισσότερα θύματα, οι επιστήμονες βρήκαν την εταιρεία που πιθανότατα προκάλεσε τον όλεθρο.
Κορωνοϊός Ιταλία: Η έλλειψη βαλβίδων αναπνευστήρων αντιμετωπίζεται με ευρηματικό τρόπο από τη γειτονική μας χώρα, καθώς ιταλική εταιρεία τους τυπώνει σε 3D εκτυπωτές.
Ιταλία σήμερα κορωνοϊός: Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι δωρίζει 10 εκατομμύρια ευρώ για νοσοκομειακή πτέρυγα, την ώρα που οι θάνατοι και τα κρούσματα αυξάνονται ραγδαία.
Κορωνοϊός Ιταλία: Με τα χρώματα της ιταλικής σημαίας "ντύθηκαν" σημαντικά μνημεία και κτήρια του Ισραήλ και της Βοσνίας, σε μια συμβολική κίνηση στην μάχη που δίνει η χώρα κατά του κορωνοϊού.
Κορονοϊός μέτρα: «Αν δεν έχουμε και την ατομική ευθύνη μαζί με τα μέτρα, τα μέτρα δεν θα δουλέψουν», εξήγησε ο Καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας.
Κορωνοϊός Υπουργείο Μεταφορών: Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής έχει απευθύνει έκκληση μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες των ειδικών και να αποφεύγουν τη χρήση Μέσων Μαζικής Μεταφοράς με την εμφάνιση οποιουδήποτε συμπτώματος.
Κορωνοϊός Ελληνίδα Ιταλία: Συμβουλές στους Έλληνες για όσα πρέπει να προσέχουν έτσι ώστε να μην υπάρξει ανάλογη κατάσταση στην Ελλάδα, με αυτή στην Ιταλία, δίνει Ελληνίδα που ζει στο Τρεβίζο.
Κορωνοϊός Πάτρα: Έχασε τη μάχη ο 66χρονος ο οποίος νοσηλευόταν διασωληνωμένος στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πάτρας στο Ρίο, εντείνεται η ανησυχία και στη χώρα μας.
#iosonoMilano: Ένα ξεχωριστό πρότζεκτ για τον κορωνοϊό που έχει "χτυπήσει" την Ιταλία έκανε το Vanity Fair.