Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είναι Έλληνας δικηγόρος και πολιτικός. Έχει διατελέσει βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, καθώς και υφυπουργός σε διάφορα υπουργεία. Διετέλεσε, επίσης, Γενικός Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, ενώ πλέον είναι βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης γεννήθηκε το 1955 στο Νησί Ημαθίας, ένα χωριό στην πεδιάδα της Κεντρικής Μακεδονίας. Έχει ποντιακή καταγωγή. Ο πατέρας του Βασίλης είναι αγρότης και κατάγεται από τη Μαγνησία της Μικράς Ασίας, ενώ η μητέρα του κατάγεται από την Μπάφρα του Πόντου.

Σπούδασε Νομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, και εργάστηκε ως δικηγόρος στη Βέροια και στα Γιαννιτσά. Το 1982 εκλέχθηκε Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Ημαθίας. Η κομματική οργάνωση της Ημαθίας ήταν από τις μαζικότερες και πιο πετυχημένες του ΠΑΣΟΚ στη Βόρεια Ελλάδα.

Την περίοδο 1987-1989 διετέλεσε Νομάρχης Καρδίτσας, και στη συνέχεια εκλέχθηκε Βουλευτής Ημαθίας (1989). Από εκείνη τη στιγμή μέχρι το 2007 συμμετείχε και εκλεγόταν πρώτος Βουλευτής του Ν. Ημαθίας σε 6 συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις. Το 2007 και το 2009 εκλέχθηκε Βουλευτής Β’ Αθήνας.

Έχει διατελέσει Υφυπουργός Εμπορίου στην κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου το διάστημα 1994-1996 με Υπουργό τον Κώστα Σημίτη, Υφυπουργός Ανάπτυξης (1996-1999) και Υπουργός Δημόσιας Τάξης (1999-2003) στις κυβερνήσεις του Κωνσταντίνου Σημίτη. Ήταν μέλος του Προεδρείου του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος το 1994-1996.

Το 2009 τοποθετήθηκε Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, όπως μετονομάστηκε το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, στην κυβέρνησης Γεωργίου Παπανδρέου 2009, ενώ το Σεπτέμβριο 2010 ανέλαβε Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας. Από τις 7 Μαρτίου 2012 μέχρι τις 17 Μαΐου του 2012 διετέλεσε Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έχει συνδέσει το όνομα του με τρεις μεγάλες επιτυχίες στο χώρο της αντιτρομοκρατίας, καθώς επί υπουργίας του στα Υπουργεία Δημόσιας Τάξης (2002), μετέπειτα Προστασίας του Πολίτη (2010), εξαρθρώθηκαν τρεις από τις μεγαλύτερες τρομοκρατικές οργανώσεις που έδρασαν στην Ελλάδα,

  • η 17 Νοέμβρη
  • ο ΕΛΑ
  • ο Επαναστατικός Αγώνας.

Την 8η Ιουλίου 2019, μετά την ανακοίνωση του ως εξωκοινοβουλευτικού υπουργού Προστασίας του Πολίτη στην κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη, το ΚΙΝΑΛ ανακοίνωσε τη διαγραφή του, μαζί με αυτήν της Λίνας Μενδώνη, η οποία επίσης ανέλαβε υπουργικό χαρτοφυλάκιο (υπουργός Πολιτισμού) στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σχετικές ειδήσεις:

  • Μιχάλης Χρυσοχοΐδης συνάντηση με Κωνσταντίνο Ζέρβα: Επίκεντρο της συζήτησης η ασφάλεια των πολιτών

    Συνάντηση Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με δήμαρχο Θεσσαλονίκης για την ασφάλεια των πολιτών

    Μιχάλης Χρυσοχοΐδης συνάντηση με Κωνσταντίνο Ζέρβα: Συζητήθηκαν μεταξύ άλλων, οι τρόποι πάταξης του παρεμπορίου και του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων, η αστυνόμευση περιοχών, οι μεγάλες πλατείες, τα "Λαδάδικα", η διακίνηση των ναρκωτικών, αλλά και η πύκνωση περιπολιών για την ασφάλεια των πολιτών.

    Μιχάλης Χρυσοχοΐδης συνάντηση με Κωνσταντίνο Ζέρβα: Επίκεντρο της συζήτησης η ασφάλεια των πολιτών
  • Εξάρχεια: Ξεκίνησαν οι περιπολίες της αστυνομίας στην περιοχή

    Εξάρχεια: Ξεκίνησαν οι περιπολίες της αστυνομίας στην περιοχή

    Εξάρχεια: Σε εφαρμογή τέθηκε το νέο επιχειρησιακό πλάνο της αστυνομίας στην περιοχή. Βγήκαν στους δρόμους οι ειδικές ομάδες με τα σκυλιά.

    Εξάρχεια: Ξεκίνησαν οι περιπολίες της αστυνομίας στην περιοχή
  • Όλγα Γεροβασίλη κατά Μιχάλη Χρυσοχοΐδη: Η ΝΔ πετάει λάσπη στον ανεμιστήρα

    Όλγα Γεροβασίλη κατά Μιχάλη Χρυσοχοΐδη: Η ΝΔ πετάει λάσπη στον ανεμιστήρα

    Όλγα Γεροβασίλη κατά Μιχάλη Χρυσοχοΐδη: Η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΖΑ χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα για την κυβέρνηση και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

    Όλγα Γεροβασίλη κατά Μιχάλη Χρυσοχοΐδη: Η ΝΔ πετάει λάσπη στον ανεμιστήρα
  • Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ταυτότητες: Γι’ αυτό επαναπροκηρύχθηκε ο διαγωνισμός

    Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Γι' αυτό επαναπροκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για τις ταυτότητες

    Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ταυτότητες: Πολλαπλά ατελής ήταν ο διαγωνισμός του ΣΥΡΙΖΑ για τις ταυτότητες και γι' αυτό επαναπροκηρύχθηκε", τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση 68 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την "αστυνομική βία και την αύξηση της εγκληματικότητας".

    Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ταυτότητες: Γι’ αυτό επαναπροκηρύχθηκε ο διαγωνισμός
  • Χρυσοχοϊδης Ιωάννινα:”Πολύ σύντομα τα σύνορά μας θα είναι απόρθητα”

    Μιχάλης Χρυσοχοίδης: "Πολύ σύντομα τα σύνορά μας θα είναι απόρθητα"

    Χρυσοχοϊδης Ιωάννινα: Το επιχειρησιακό σχέδιο της Ελληνικής Αστυνομίας στην Ήπειρο, βρέθηκε στο επίκεντρο των διαδοχικών συσκέψεων που είχε στα Ιωάννινα στο Αστυνομικό Μέγαρο, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης.

    Χρυσοχοϊδης Ιωάννινα:”Πολύ σύντομα τα σύνορά μας θα είναι απόρθητα”
  • Κώστας Μάρκου για τοξοβόλο: “Σιγά τον εγκληματία”

    Κώστας Μάρκου για τοξοβόλο: “Σιγά τον εγκληματία”

    Κώστας Μάρκου για τοξοβόλο: Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε μια έντονη λογομαχία σε τηλεοπτικό πάνελ με τον ομόλογό του, βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Σάκη Ιωαννίδη αναφερόμενοι μεταξύ άλλων και στον περίφημο τοξοβόλο του Συντάγματος.

    Κώστας Μάρκου για τοξοβόλο: “Σιγά τον εγκληματία”
  • Κυριάκος Μητσοτάκης – Μιχάλης Χρυσοχοϊδης: Εμπεδώνεται ένα αίσθημα ασφάλειας στην κοινωνία

    Κυριάκος Μητσοτάκης – Μιχάλης Χρυσοχοϊδης: Εμπεδώνεται ένα αίσθημα ασφάλειας στην κοινωνία

    Κυριάκος Μητσοτάκης - Μιχάλης Χρυσοχοϊδης: Στο πλαίσιο της αξιολόγησης και του προγραμματισμού του κυβερνητικού έργου, ο πρωθυπουργός συνεχάρη την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για το μέχρι σήμερα έργο της.

    Κυριάκος Μητσοτάκης – Μιχάλης Χρυσοχοϊδης: Εμπεδώνεται ένα αίσθημα ασφάλειας στην κοινωνία
  • Πλωτή μπανανόφλουδα για τον ΣΥΡΙΖΑ

    Πλωτή μπανανόφλουδα για τον ΣΥΡΙΖΑ

    Ο Σπύρος Γκουτζάνης γράφει στο Blog του στο Pagenews.gr για το πλωτό φράγμα που θα δώσει προσωρινή λύση στην κυβέρνηση, αλλά την ίδια ώρα είναι μια μπανανόφλουδα για τον ΣΥΡΙΖΑ.

    Σπύρος Γκουτζάνης
  • Σπύρος Γκουτζάνης
  • Πλωτή μπανανόφλουδα για τον ΣΥΡΙΖΑ
ΣΕΛΙΔΑ 22 ΑΠΟ 38