Νίκος Χαρδαλιάς

Νίκος Χαρδαλιάς
Ο Νίκος Χαρδαλιάς είναι Έλληνας πολιτικός και μέλος της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς γεννήθηκε το 1968 στο Βύρωνα, στην πόλη όπου μεγάλωσε και κατοικεί. Γιος του Ρουμελιώτη επιχειρηματία Γιώργου Χαρδαλιά και της Μικρασιατικής καταγωγής Αλεξάνδρας Ιορδανίδου. Είναι παντρεμένος με την Αργυρώ Μαστρανδρέου, με την οποία έχει αποκτήσει μία κόρη, την Ιωάννα.

Αριστούχος απόφοιτος της Βαρβακείου Προτύπου Σχολής. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Διεθνείς Διπλωματικές Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο του ΚΕΝΤ της Αγγλίας, με υποτροφία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ομιλεί άριστα αγγλικά και γαλλικά. Ειδικεύτηκε σε θέματα Περιφερειακής Ανάπτυξης, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Πολιτική Επικοινωνία και τα ΜΜΕ στο ίδιο Πανεπιστήμιο. Ολοκλήρωσε σειρά σεμιναρίων στο Ινστιτούτο Πολιτικών Ερευνών του Λονδίνου και στο Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Περιφερειακής Ανάπτυξης στις Βρυξέλες, όπου εργάστηκε επί έξι μήνες (1994).

Το 1994 εκλέγεται Δημοτικός Σύμβουλος με το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ και τον υποψήφιο Δήμαρχο τότε, Δημήτρη Δράκο, ενώ το 1998 κατέρχεται στις εκλογές ως υποψήφιος Δήμαρχος, επικεφαλής του συνδυασμού ΕΠΟΧΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ και συγκεντρώνει ποσοστό 31,9% και 48,9% στον α’ και β’ γύρο αντίστοιχα. Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. της Δημοτικής Επιχείρησης (1995-1996), Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου (1997-1998), ενώ ως επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης (1998-2002) κατείχε τη θέση του Δημαρχιακού Επιτρόπου.

Στις Δημοτικές Εκλογές του 2002, ως επικεφαλής του ανεξάρτητου συνδυασμού ΕΠΟΧΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ, εκλέγεται Δήμαρχος Βύρωνα με ποσοστό 39,16% και 60% στον α’ και β’ γύρο αντίστοιχα. Στις Δημοτικές Εκλογές του 2006, ως επικεφαλής της ίδιας παράταξης, επανεκλέγεται Δήμαρχος Βύρωνα από τον α’ γύρο, με ποσοστό 45,16%.

  • Παράλληλα, από τον Μάιο του 2003 έως και σήμερα είναι Πρόεδρος του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ – ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΥΜΗΤΤΟΥ (Σ.Π.Α.Υ). Από το 2007 είναι Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΤΕΔΚΝΑ.
  • Τον Μάιο του 2004 αναλαμβάνει μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Αναθεώρησης του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, όπου και παρέμεινε μέχρι το Δεκέμβριο του 2009.
  • Εργάστηκε σε όμιλο επιχειρήσεων ως Σύμβουλος Επικοινωνίας (1995-1998), ενώ, από το 1999 έως το 2002, εργάστηκε στο Δήμο Μεταμόρφωσης ως Γενικός Γραμματέας του Δήμου.
  • Στις 15 Μαρτίου 2020 ορίστηκε υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων.

Νίκος Χαρδαλιάς σχετικές ειδήσεις:

  • 28η Οκτωβρίου: Με αυστηρά μέτρα προστασίας οι εκδηλώσεις

    Υπό αυστηρά μέτρα προστασίας οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου

    28η Οκτωβρίου: Χωρίς στρατιωτικές και μαθητικές παρελάσεις θα εορταστεί φέτος η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου ενώ όσες εκδηλώσεις τελεστούν, δηλαδή δοξολογίες και καταθέσεις στεφάνων, θα πραγματοποιηθούν με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων.

    28η Οκτωβρίου: Με αυστηρά μέτρα προστασίας οι εκδηλώσεις
  • Αυτές οι περιοχές είναι ένα βήμα πριν το lockdown

    Αυτές οι περιοχές είναι ένα βήμα πριν το lockdown

    Τοπικά lockdown: Αν δεν έχουν αποτέλεσμα τα ισχύοντα μέτρα το επόμενο βήμα είναι το τοπικό lockdown, με το οποίο ήδη «φλερτάρουν» κάποιες περιοχές

    Αυτές οι περιοχές είναι ένα βήμα πριν το lockdown
  • Κορωνοϊός Σέρρες: Σε ισχύ έκτακτα μέτρα για τον περιορισμό των κρουσμάτων

    Σε ισχύ έκτακτα μέτρα για τον κορωνοϊό στις Σέρρες

    Κορωνοϊός Σέρρες: Συναγερμός έχει σημάνει στις Σέρρες, μετά τα αυξημένα νούμερα των νοσούντων με κορωνοϊό. Κρούσματα έχουν εντοπιστεί και σε γηροκομείο.

    Κορωνοϊός Σέρρες: Σε ισχύ έκτακτα μέτρα για τον περιορισμό των κρουσμάτων
  • Χαρδαλιάς Σέρρες: Μέτρα για να αποφύγουμε lockdown – 239 ενεργά κρούσματα

    Εσπευσμένα στις Σέρρες ο Νίκος Χαρδαλιάς - Τα μέτρα για την αποφυγή lockdown

    Χαρδαλιάς Σέρρες: «Κάνουμε έκκληση στον κόσμο να εφαρμόζει τα μέτρα. Η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη», τόνισε ο υφυπουργός.

    Χαρδαλιάς Σέρρες: Μέτρα για να αποφύγουμε lockdown – 239 ενεργά κρούσματα
  • Κορωνοϊός Ελλάδα: Ο ιός χτυπά τους νέους, αλλά σκοτώνει τους ηλικιωμένους

    Ο κορωνοϊός χτυπά τους νέους, αλλά σκοτώνει τους ηλικιωμένους – Δραματική έκκληση ειδικών

    ΚΚορωνοϊός Ελλάδα: «Συνεχίζουμε να λέμε, ότι το ηλικιακό γκρουπ των νέων που «οδηγεί» αυτή τη στιγμή την επιδημία», ανέφερε ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

    Κορωνοϊός Ελλάδα: Ο ιός χτυπά τους νέους, αλλά σκοτώνει τους ηλικιωμένους
  • Ελλάδα κορωνοϊός: Ξεκίνησε η εφαρμογή των νέων μέτρων – Στα πόσα κρούσματα οδηγούμαστε σε γενικό lockdown

    Ξεκίνησε η εφαρμογή των νέων μέτρων - Στα πόσα κρούσματα οδηγούμαστε σε γενικό lockdown

    Ελλάδα κορωνοϊός: Από τα 935 κρούσματα του φονικού ιού που ανακοίνωσε σήμερα ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) τα 887 είναι εγχώρια, εκ των οποίων τα  47 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 24 με ιχνηλατήσεις ήδη γνωστών επιβεβαιωμένων μολύνσεων.

    Ελλάδα κορωνοϊός: Ξεκίνησε η εφαρμογή των νέων μέτρων – Στα πόσα κρούσματα οδηγούμαστε σε γενικό lockdown
  • Σέρρες κορωνοϊός: Έκτακτη σύσκεψη αύριο με τον Χαρδαλιά

    Στις Σέρρες αύριο ο Χαρδαλιάς - Έκτακτη σύσκεψη για την πορεία της επιδημίας

    Σέρρες κορωνοϊός: 'Έκτακτη σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί αύριο στην πόλη της Μακεδονίας, παρουσία του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά και του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα.

    Σέρρες κορωνοϊός: Έκτακτη σύσκεψη αύριο με τον Χαρδαλιά
  • Νέα μέτρα: Πρώτη ημέρα εφαρμογής – Πώς ανταποκρίνονται οι πολίτες

    Μάσκες παντού από σήμερα – Πώς υποδέχτηκαν οι πολίτες τα νέα μέτρα [pics]

    Νέα μέτρα: Από σήμερα , απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 12:30 μετά τα μεσάνυχτα μέχρι τις 5 το πρωί, ενώ είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

    Νέα μέτρα: Πρώτη ημέρα εφαρμογής – Πώς ανταποκρίνονται οι πολίτες
  • Χρήση μάσκας: Αυτά είναι τα μέτρα που ισχύουν από σήμερα – Πώς θα γίνονται οι νυχτερινές μετακινήσεις

    Μάσκα παντού από σήμερα - Πώς θα γίνονται οι νυχτερινές μετακινήσεις στις «πορτοκαλί» και «κόκκινες» περιοχές

    Χρήση μάσκας: Ο Νίκος Χαρδαλιάς στη χθεσινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό εξειδίκευσε τι θα ισχύει για τις περιοχές που είναι στο «3» και στο «4» στον Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας.

    Χρήση μάσκας: Αυτά είναι τα μέτρα που ισχύουν από σήμερα – Πώς θα γίνονται οι νυχτερινές μετακινήσεις
ΣΕΛΙΔΑ 10 ΑΠΟ 76