Νίκος Χαρδαλιάς

Νίκος Χαρδαλιάς
Ο Νίκος Χαρδαλιάς είναι Έλληνας πολιτικός και μέλος της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς γεννήθηκε το 1968 στο Βύρωνα, στην πόλη όπου μεγάλωσε και κατοικεί. Γιος του Ρουμελιώτη επιχειρηματία Γιώργου Χαρδαλιά και της Μικρασιατικής καταγωγής Αλεξάνδρας Ιορδανίδου. Είναι παντρεμένος με την Αργυρώ Μαστρανδρέου, με την οποία έχει αποκτήσει μία κόρη, την Ιωάννα.

Αριστούχος απόφοιτος της Βαρβακείου Προτύπου Σχολής. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Διεθνείς Διπλωματικές Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο του ΚΕΝΤ της Αγγλίας, με υποτροφία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ομιλεί άριστα αγγλικά και γαλλικά. Ειδικεύτηκε σε θέματα Περιφερειακής Ανάπτυξης, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Πολιτική Επικοινωνία και τα ΜΜΕ στο ίδιο Πανεπιστήμιο. Ολοκλήρωσε σειρά σεμιναρίων στο Ινστιτούτο Πολιτικών Ερευνών του Λονδίνου και στο Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Περιφερειακής Ανάπτυξης στις Βρυξέλες, όπου εργάστηκε επί έξι μήνες (1994).

Το 1994 εκλέγεται Δημοτικός Σύμβουλος με το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ και τον υποψήφιο Δήμαρχο τότε, Δημήτρη Δράκο, ενώ το 1998 κατέρχεται στις εκλογές ως υποψήφιος Δήμαρχος, επικεφαλής του συνδυασμού ΕΠΟΧΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ και συγκεντρώνει ποσοστό 31,9% και 48,9% στον α’ και β’ γύρο αντίστοιχα. Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. της Δημοτικής Επιχείρησης (1995-1996), Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου (1997-1998), ενώ ως επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης (1998-2002) κατείχε τη θέση του Δημαρχιακού Επιτρόπου.

Στις Δημοτικές Εκλογές του 2002, ως επικεφαλής του ανεξάρτητου συνδυασμού ΕΠΟΧΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ, εκλέγεται Δήμαρχος Βύρωνα με ποσοστό 39,16% και 60% στον α’ και β’ γύρο αντίστοιχα. Στις Δημοτικές Εκλογές του 2006, ως επικεφαλής της ίδιας παράταξης, επανεκλέγεται Δήμαρχος Βύρωνα από τον α’ γύρο, με ποσοστό 45,16%.

  • Παράλληλα, από τον Μάιο του 2003 έως και σήμερα είναι Πρόεδρος του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ – ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΥΜΗΤΤΟΥ (Σ.Π.Α.Υ). Από το 2007 είναι Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΤΕΔΚΝΑ.
  • Τον Μάιο του 2004 αναλαμβάνει μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Αναθεώρησης του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, όπου και παρέμεινε μέχρι το Δεκέμβριο του 2009.
  • Εργάστηκε σε όμιλο επιχειρήσεων ως Σύμβουλος Επικοινωνίας (1995-1998), ενώ, από το 1999 έως το 2002, εργάστηκε στο Δήμο Μεταμόρφωσης ως Γενικός Γραμματέας του Δήμου.
  • Στις 15 Μαρτίου 2020 ορίστηκε υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων.

Νίκος Χαρδαλιάς σχετικές ειδήσεις:

  • Χαρδαλιάς Καστοριά: Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα για την διασπορά του ιού

    Νίκος Χαρδαλιάς: Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα στην Καστοριά - Υπάρχει έξαρση του ιού

    Χαρδαλιάς Καστοριά: Κρίσιμη χαρακτήρισε την κατάσταση ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας μετά την σύσκεψη που είχε με τους αιρετούς εκπροσώπους της περιοχής. Το απόγευμα θα ανακοινωθεί αν ο νομός θα περάσει στο επίπεδο 4.

    Χαρδαλιάς Καστοριά: Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα για την διασπορά του ιού
  • Θεσσαλονίκη κορωνοϊός: Έκτακτη σύσκεψη αύριο για την πορεία της πανδημίας

    Έκτακτη σύσκεψη αύριο στη Θεσσαλονίκη για την πορεία της πανδημίας

    Θεσσαλονίκη κορωνοϊός: Έκτακτη σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί αύριο στην πόλη της Θεσσαλονίκης παρουσία του Νίκου Χαρδαλιά και των αιρετών εκπροσώπων της πόλης.

    Θεσσαλονίκη κορωνοϊός: Έκτακτη σύσκεψη αύριο για την πορεία της πανδημίας
  • Απόστολος Τζιτζικώστας: «Πάμε προς lockdown»

    Απόστολος Τζιτζικώστας: «Πάμε προς lockdown»

    Νέα περιοριστικά μέτρα έρχονται για τη Θεσσαλονίκη μετά τους αυξημένους νοσούντες κορωνοϊού που καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες. Τι δήλωσε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας για την κατάσταση στην πόλη.

    Απόστολος Τζιτζικώστας: «Πάμε προς lockdown»
  • Κορωνοϊός Άρης: Κρούσματα στους «κιτρινόμαυρους» – Στον αέρα ο αγώνας με την ΑΕΛ

    Κρούσματα κορωνοϊού στον Άρη - Στον αέρα ο αγώνας με την ΑΕΛ

    Κορωνοϊός Άρης: Συναγερμός έχει σημάνει στον Άρη μετά τον εντοπισμό δέκα θετικών κρουσμάτων. Άγνωστο εάν θα γίνει ο αγώνας του Σαββάτου με τη Λάρισα.

    Κορωνοϊός Άρης: Κρούσματα στους «κιτρινόμαυρους» – Στον αέρα ο αγώνας με την ΑΕΛ
  • Κορωνοϊός Ελλάδα: Μία ανάσα πριν το lockdown Ιωάννινα και Καστοριά

    Μία ανάσα πριν το lockdown Ιωάννινα και Καστοριά - Η έκκληση Χαρδαλιά

    Κορωνοϊός Ελλάδα: Έκκληση στους κατοίκους των Ιωαννίνων, της Θεσσαλονίκης και της Καστοριάς, να παραμείνουν σε πλήρη εγρήγορση απηύθυνε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

    Κορωνοϊός Ελλάδα: Μία ανάσα πριν το lockdown Ιωάννινα και Καστοριά
  • Τηλεδιάσκεψη κορωνοϊός: Έκτακτη συνεδρίαση υπό τον πρωθυπουργό

    Έκτακτη τηλεδιάσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για την εξέλιξη της πανδημίας

    Τηλεδιάσκεψη κορωνοϊός: Υπό τον πρωθυπουργό και με τη συμμετοχή υπουργικών στελεχών και επιστημόνων της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, πραγματοποιήθηκε έκτακτη τηλεδιάσκεψη.

    Τηλεδιάσκεψη κορωνοϊός: Έκτακτη συνεδρίαση υπό τον πρωθυπουργό
  • Χαρδαλιάς σήμερα: «Κανένας ασυνείδητος δεν θα πρέπει να αγνοεί τα μέτρα»

    Έκκληση Χαρδαλιά για τη ραγδαία αύξηση κρουσμάτων - «Ας κάνουμε αυτό που πρέπει, ας εφαρμόσουμε τα μέτρα»

    Χαρδαλιάς σήμερα: Στη σημερινή ενημέρωση ο υφυπουργός αναφέρθηκε στην ανατροπή της απόφασης για τα γήπεδα αλλά και στην ραγδαία αύξηση κρουσμάτων σε Αττική και Θεσσαλονίκη.

    Χαρδαλιάς σήμερα: «Κανένας ασυνείδητος δεν θα πρέπει να αγνοεί τα μέτρα»
  • Κορωνοϊός Σέρρες: Μια ανάσα πριν το τοπικό lockdown

    Ένα βήμα πριν το lockdown οι Σέρρες

    Κορωνοϊός Σέρρες: Ο δήμαρχος Σερρών με επείγουσα επιστολή προς τον ΕΟΔΥ ζήτησε να έρθει άμεσα κλιμάκιο στην περιοχή για τη διεξαγωγή τεστ και ιχνηλάτηση επαφών του κρουσμάτων.

    Κορωνοϊός Σέρρες: Μια ανάσα πριν το τοπικό lockdown
ΣΕΛΙΔΑ 13 ΑΠΟ 76