Ντίσελντορφ

Το Ντίσελντορφ είναι πόλη της Γερμανίας και πρωτεύουσα του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.

Το Ντίσελντορφ είναι μετά την Κολωνία η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Βόρειας-Ρηνανίας Βεστφαλίας. Το μεγαλύτερο μέρος του Ντύσσελντορφ βρίσκεται στην ανατολική όχθη του Ρήνου. Χτίστηκε στο σημείο όπου ο ποταμός Ντύσσελ χύνεται στον Ρήνο. Βρίσκεται νοτιοδυτικά της κοιλάδας του Ρουρ και το υψηλότερο σημείο στο ανατολικό τμήμα της πόλης βρίσκεται σε υψόμετρο 165 μ άνω της θάλασσας.

Η πόλη του Ντύσσελντορφ διαιρείται σε 10 δημοτικά διαμερίσματα τα οποία αποτελούνται από 49 συνοικίες. Κάθε δημοτικό διαμέρισμα διαθέτει αντιπροσωπεία περιοχής με 19 μέλη, τα οποία ψηφίζονται ανά πέντε χρόνια στις τοπικές εκλογές.  Η πόλη συνορεύει στον βορρά με το Ντούισμπουργκ (ανεξάρτητη αστική περιφέρεια) και το Ράτινγκεν, στην ανατολή με το Μέτμαν, το Έρκρατ και το Χίλντεν, στο νότο με το Λάνγκενφελντ και στο Μόνχαϊμ (όλες υπάγονται στην επαρχία Μέτμαν) και στη δύση με τις Ντόρμαγκεν, Νόις και Μερμπούς (όλες υπάγονται στην επαρχία Νόις).

Η πόλη διαθέτει μουσεία μεγάλου ενδιαφέροντος, περίφημα πνευματικά ιδρύματα όπως την Ακαδημία Καλών Τεχνών και λαμπρά κτίρια (που αποκαταστάθηκαν γενικά μετά τον πόλεμο), ανάμεσα στα οποία το σπίτι που γεννήθηκε ο Χάινριχ Χάινε, ο γοτθικός ναός του Αγίου Λαμβέρτου και το δημαρχείο του 16ου αιώνα. Κατά τη διάρκεια του 19ου αιώνα η Σχολή του Ντύσσελντορφ ήταν μια από τις σημαντικότερες σχολες ζωγραφικής στη Ευρώπη, με εκπροσωπους όπως ο Έμιλ Χύντεν, o Oswald Achenbach και o Louis Kolitz.

  • Ο αριθμός των πολιτών με ελληνική υπηκοότητα ανέρχονταν τον Δεκέμβριο του 2001 στα 11.291 άτομα.
  • Δίπλα στους διάφορους Ελληνικούς φορείς της πόλης όπως π.χ. την Ελληνική Κοινότητα και τους εθιμοτυπικούς συλλόγους, το Ελληνικό Λύκειο Ντίσελντορφ εξυπηρετεί την μερίδα του Ελληνισμού που αντιμετωπίζει προβλήματα γλώσσας και ενσωμάτωσης.
  • Ιδρύθηκε και λειτουργεί από το σχολικό έτος 1979-1980, προσφέρει και εκδηλώσεις στον φολκλοριστικό τομέα.
  • Το επίπεδο μάθησης προκαλεί σοβαρά προβλήματα ως προς την αναγνώριση από το Γερμανικό κράτος και το κρατίδιο που είναι υπεύθυνο για τον εκπαιδευτικό τομέα.
  • Η πλειοψηφία του Ελληνισμού στέλνει τα παιδιά σε Γερμανικά σχολεία και διδάσκει τον Ελληνικό πολιτισμό στο οικογενειακό περιβάλλον.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο