Σε "απόσταση αναπνοής" από τη Γη ο ...επικίνδυνος αστεροειδής 1998 OR2
NASA αστεροειδής 2020: Ο αστεροειδής 1998 OR2 ταξιδεύει με 31.320 χιλιόμετρα την ώρα.
Ο όρος καθιερώθηκε, ιστορικά, από τον αρχαίο Έλληνα Ηρόδοτο και προέρχεται από τον ομώνυμο μυθικό θεό της Ελληνικής Μυθολογίας, τον Ωκεανό. Οι ωκεανοί αρχικά ήταν τρεις, ο Ειρηνικός, ο Ατλαντικός και ο Ινδικός, ενώ στη συνέχεια προστέθηκαν οι δύο των πόλων της Γης, ο Αρκτικός και ο Ανταρκτικός Ωκεανός, που συνολικά καλύπτουν σχεδόν τα τρία τέταρτα (71%) της επιφάνειας της γης, περιέχουν δε το 97% του νερού και το 90% των ηφαιστείων, ενώ σχεδόν τα μισά από τα παγκόσμια θαλάσσια ύδατα παρουσιάζουν βάθος μεγαλύτερο των 3.000 μέτρων.
Οι ωκεανοί καλύπτουν έκταση 361 εκατομμυρίων τετραγωνικών χιλιομέτρων της γήινης επιφάνειας. Έχουν συνολικό όγκο 1.335 εκατομμύρια κυβικά χιλιόμετρα και το μέσο βάθος τους είναι 3.688 μέτρα (σχεδόν τα μισά από τα παγκόσμια θαλάσσια ύδατα έχουν βάθος άνω των 3.000 μέτρων).
NASA αστεροειδής 2020: Ο αστεροειδής 1998 OR2 ταξιδεύει με 31.320 χιλιόμετρα την ώρα.
Μια γνωστή επιστήμονας προέτρεψε τον κόσμο να μη κάνει μπάνιο στη θάλασσα όσο κρατήσει η πανδημία.
Το Ενιαίο Εθνικό Σεισμολογικό Δίκτυο, που έχει σεισμολογικούς σταθμούς σε όλη την ελληνική επικράτεια, παρακολουθεί σε 24ωρη βάση την σεισμική δραστηριότητα του ευρύτερου ελληνικού χώρου.
Aεροπορικές εταιρείες: Ο λόγος για τον οποίον αποφεύγουν τις διαδρομές πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό.
Εμανουέλ Μακρόν κορωνοϊός: Θα κινητοποιηθούν οι ένοπλες δυνάμεις για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της νόσου.
Αλέξης Χαρίτσης κορωνοϊός: Τη θέση ότι μεγάλες κρίσεις, όπως αυτή του κορονοϊού, αντιμετωπίζονται μόνο από ένα ισχυρό δημόσιο σύστημα υγείας, εξέφρασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, διαμηνύοντας ότι «σε αυτήν την πρωτοφανή κρίση θα δράσουμε χωρίς μικροκομματικές σκοπιμότητες».
Σινεμά στο σπίτι. Η λίστα με τις 10 από τις καλύτερες παιδικές ταινίες.
Από το 1970 μέχρι σήμερα, πάνω από το 90% της θερμότητας λόγω της κλιματικής αλλαγής κατέληξε στους ωκεανούς.
Νοέμβριος 2019: Η αμερικανική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας ανακοίνωσε ότι διανύουμε μια νέα χρονιά με ρεκόρ ζέστης.