Ομηρία στην Ουκρανία: Συνελήφθη ο δράστης μετά από επιχείρηση της Αστυνομίας
Ομηρία Ουκρανία: Ο δράστης συνελήφθη, ενώ τοπικά μέσα αναφέρουν ότι έγινε και έκρηξη. Όλοι οι όμηροι αφέθηκαν ελεύθεροι.
Συνορεύει με τη Ρωσία στα ανατολικά και βορειοανατολικά, τη Λευκορωσία στα βορειοδυτικά, την Πολωνία, τη Σλοβακία και την Ουγγαρία στα δυτικά, τη Ρουμανία και τη Μολδαβία στα νοτιοδυτικά, ενώ βρέχεται από τη Μαύρη Θάλασσα και την Αζοφική Θάλασσα στα νότια και νοτιοανατολικά αντίστοιχα. Η έκταση της χώρας είναι 603.500 τ.χλμ., καθιστώντας την έτσι την δεύτερη μεγαλύτερη σε έκταση χώρα της Ευρώπης, μετά την Ρωσία. Πρωτεύουσα της Ουκρανίας είναι το Κίεβο. Η επίσημη γλώσσα είναι τα ουκρανικά και το νόμισμα της χώρας είναι η γρίβνα.
Τον 9ο αιώνα, στα σημερινά εδάφη της Ουκρανίας, ιδρύθηκε από τους Βαράγγους που έμειναν γνωστοί ως Ρως του Κιέβου το κράτος των Ρως ή Κιεβινή Ρωσία. Ήταν το πρώτο ανατολικό σλαβικό κράτος και αναδείχθηκε σε ισχυρό έθνος κατά τον Μεσαίωνα, μέχρι να διαλυθεί το 12ο αιώνα. Έως τα μέσα του 14ου αιώνα τα σημερινά εδάφη της Ουκρανίας βρίσκονταν υπό την κυριαρχία τριών εξωτερικών δυνάμεων: της Χρυσής Ορδής, του Μεγάλου Δουκάτου της Λιθουανίας και του βασιλείου της Πολωνίας.
Μετά τον Μεγάλο Βόρειο Πόλεμο (1700-1721) τα εδάφη διαμελίστηκαν μεταξύ των γειτονικών δυνάμεων και, από το 19ο αιώνα και μετά, το μεγαλύτερο μέρος τους ενσωματώθηκε στη Ρωσική Αυτοκρατορία, με το υπόλοιπο να περιέρχεται υπό τον έλεγχο της Αυστροουγγαρίας. Μετά από μια χαοτική περίοδο αδιάκοπου πολέμου και αρκετές προσπάθειες για ανεξαρτησία (1917-1921) μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο και το Ρωσικό Εμφύλιο Πόλεμο, η Ουκρανία προέκυψε στις 30 Δεκεμβρίου 1922 ως μία από τις ιδρυτικές δημοκρατίες της Σοβιετικής Ένωσης. Η ουκρανική επικράτεια της Σοβιετικής Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας διευρύνθηκε προς τα δυτικά λίγο πριν και μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, και νότια το 1954 με τη μεταφορά της Κριμαίας στην επικράτεια της Ουκρανίας. Το 1945 η Ουκρανική Δημοκρατία έγινε ένα από τα ιδρυτικά μέλη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.
Η Ουκρανία έγινε ανεξάρτητη και πάλι μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991. Τότε άρχισε μια περίοδος μετάβασης στην οικονομία της αγοράς κατά την οποία η Ουκρανία βίωσε οκταετή ύφεση. Στα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 2000 η οικονομία σημείωσε πρόοδο, με κύριο δείκτη την αύξηση του ΑΕΠ. Με την παγκόσμια οικονομική κρίση του 2008 όμως, η Ουκρανία υπέστη πλήγμα και η οικονομία της βυθίστηκε. Το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 20% από την άνοιξη του 2008 έως την άνοιξη του 2009, και μόνο στη συνέχεια σταθεροποιήθηκε.
Ομηρία Ουκρανία: Ο δράστης συνελήφθη, ενώ τοπικά μέσα αναφέρουν ότι έγινε και έκρηξη. Όλοι οι όμηροι αφέθηκαν ελεύθεροι.
Φακούντο Μπερτόλιο: Με τους Θεσσαλονικείς για τα επόμενα δύο χρόνια συμφώνησε ο 30χρονος μεσοεπιθετικός.
Boeing 737 - Ιράν: Στάλθηκαν στη Γαλλία τα δύο μαύρα κουτιά του ουκρανικού Boeing που καταρρίφθηκε τον Ιανουάριο πάνω από την Τεχεράνη. Το δυστύχημα είχε στοιχίσει τη ζωή 176 ανθρώπων.
Τσιγκρίνσκι τραυματισμός: Σεζόν τέλος για τον έμπειρο Ουκρανό αμυντικό. Η θλάση που υπέστη στο ματς με τον ΠΑΟΚ τον βάζει στα «πιτς».
Ελλάδα τουρισμός: «Τον Ιούλιο δεν θα ξεπεράσουμε στην ηπειρωτική χώρα το 30 με 35% των κρατήσεων και στα νησιά το 15 με 20%», ανέφερε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων.
Παγκόσμια χριστιανική νεολαία για Αγία Σοφία: "Κύριε Πρόεδρε, καλώντας σας να διατηρήσετε το μουσειακό καθεστώς της Αγίας Σοφίας, σας καλούμε σε ειρήνη!», τονίζουν οι εκπρόσωποι της χριστιανικής νεολαίας.
Με ξανθιά μαλλιά, τέλειες αναλογίες και μπούστο που σκοτώνει, θα την βλέπεις στα όνειρά σου.
Βουλευτής Ουκρανία: Με μία απίστευτη δήλωση για τα παιδιά των ανέργων που είναι «χαμηλής ποιότητας», η Γκαλίνα Τρετιακόβα ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στη χώρα, με τα συνδικάτα να ζητάνε την παραίτησή της.
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: «Φωτιά» στα play off έβαλε η ΑΕΚ αφού νίκησε με 2-0 μέσα στην Τούμπα τους γηπεδούχους και πλέον οι δύο ομάδες έχουν από 59 βαθμούς.