Ποιες είναι oι δημοφιλέστερες εφαρμογές του δεύτερου lockdown
Αυτές είναι οι εφαρμογές που χρησιμοποίησαν περισσότερο οι χρήστες κατά τη διάρκεια του δεύτερου lockdown.
Το Snapchat έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια σε ένα από τα κορυφαία κοινωνικά δίκτυα παγκοσμίως. Παρ’όλο που η εποχή που βρισκόταν στο top της δημοσιότητάς του έχει περάσει, λόγω της μικρής μείωσης χρηστών, η εφαρμογή έφτασε να έχει 10 δισ. προβολές βίντεο. Για όσους δεν γνωρίζουν, το Snapchat είναι μία εφαρμογή δημοσίευσης βίντεο και φωτογραφιών τα οποία μετά από λίγη ώρα διαγράφονται αυτόματα. Ουσιαστικά σαν τα story που ξεκίνησε μετά και το Instagram και προξένενησε την μείωση χρηστών για το Snapchat. Πώς όμως δημιουργήθηκε η ιδέα για αυτήν την εφαρμογή;
Η εταιρεία δημιουργήθηκε από 3 φοιτητές του Πανεπιστημίου του Stanford, τον Reggie Brown, Evan Spiegel και Bobby Murphy. Ο Brown συζητούσε με έναν συμφοιτητή του για το πόσο τέλειο θα ήταν αν μπορούσε να στείλει σε κορίτσια φωτογραφίες, οι οποίες μετά από λίγο θα εξαφανίζονταν. Μπορεί η συζήτηση να γινόταν μεταξύ αστείου και σοβαρού, ο Brown όμως έτρεξε στον Evan Spiegel για να του εξηγήσει την ιδέα. Και οι δύο συμφώνησαν πως θα μπορούσε να αποδειχθεί “χρυσάφι”.
Αν και ο Spiegel είχε δημιουργήσει παλαιότερα με τον αδερφό του μια ιστοσελίδα που απέτυχε (FutureFreshman.com), κατάλαβε αμέσως την αξία της ιδέας. Βέβαια κανένας από τους δύο δεν ήξερε αρκετά καλό κώδικα για την δημιουργία της εφαρμογής, οπότε επικοινωνήσανε με έναν συμφοιτητή, τον Bobby Murphy. Το αρχικό όνομα το 2011 ήταν Picaboo και μέσα σε 2 μήνες είχε 127 χρήστες. Οι φωτογραφίες που στέλνονταν ήταν ελάχιστες, η ενασχόληση από τους χρήστες πολύ μικρή, αλλά ακόμα νωρίς για να αποκαλέσουν την εφαρμογή “αποτυχία”.
Σαν να μην έφτανε αυτό, μία διαφωνία με τον Bobby Brown το έκανε να φύγει από την εταιρεία και μερικούς μήνες αργότερα η εφαρμογή μετονομάστηκε σε Snapchat. Από στόμα σε στόμα, η ιδέα έγινε πολύ δημοφιλής, ιδιαίτερα ανάμεσα σε παιδιά που πήγαιναν ακόμη σχολείο. Μέχρι τον Απρίλιο του 2012 είχαν κερδίσει 100,000 χρήστες και τα κόστη των σέρβερ τους εκτοξεύτηκαν.
Αυτές είναι οι εφαρμογές που χρησιμοποίησαν περισσότερο οι χρήστες κατά τη διάρκεια του δεύτερου lockdown.
«Ροζ» σκάνδαλο Εθνική Αγγλίας: Οι νεαροί Άγγλοι διεθνείς θα εκδιωχθούν από την αποστολή των «Τριών Λιονταριών», καθώς αποκαλύφθηκε ότι είχαν καλέσει κοπέλες στο ξενοδοχείο όπου διέμενε η Εθνική ομάδα.
Του έστειλε και γυμνές της φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στο σχολείο.
YouTube: Το TikTok πρόκειται να αποκτήσει έναν μεγάλο αντίπαλο το επόμενο διάστημα.
Snapchat: Παρουσιάζει τις πρώτες μίνι εφαρμογές του και αποφασίζει να ονομάσει αυτό το νέο feauture «Minis».
Το χαρακτηριστικό θα κυκλοφορήσει ως extension στον Chrome τις επόμενες εβδομάδες.
Το νέο social media application που λέγεται TikTok έχει ήδη εγκατασταθεί από 1.000.000.000 χρήστες παγκοσμίως από τον Φεβρουάριο του 2019, ξεπερνώντας σε downloads το Instagram.