Ανεβαίνει στη λίστα της Αρμάνι ο Παπαπέτρου
Αρμάνι Μιλάνο: Μολονότι είναι ξεκάθαρο πως έχει θέσει ως προτεραιότητα τον Λουίτζι Ντατόμε, έχει και ως εναλλακτική τον Ιωάννη Παπαπέτρου.
Το Τέξας περιέχει ποικίλα τοπία, μοιάζοντας και με το Βαθύ Νότο (Deep South) αλλά και με τις Νοτιοδυτικές Πολιτείες. Ταξιδεύοντας από ανατολικά προς τα δυτικά κάποιος, μπορεί να παρατηρήσει πευκοδάση και δάση με βελανιδιές και δένδρα τύπου crosswood, κυματιστές πεδιάδες και λιβάδια, απότομους λόφους και, τελικά, την έρημο Big Bend. Η φράση «όλα είναι μεγαλύτερα στο Τέξας» προέρχεται εν μέρει από τη γεωγραφική του εξάπλωση και τις πλατιές ανοιχτές εκτάσεις της ερήμου του και των λιβαδιών του. Λόγω της μακράς ιστορίας του, ως κέντρου της αμερικανικής βιομηχανίας βοοειδών, το Τέξας συνδέεται συχνά σε μεγάλο μέρος του κόσμου με την εικόνα των κάουμποϊς.
Ιστορικά και πολιτισμικά το Τέξας συχνά θεωρείται μέρος του Αμερικανικού Νότου. Όμως, με τις Ισπανικές και Μεξικανικές του ρίζες και την τοπογραφία, τη Νοτιοδυτική του βλάστηση, γενικά παρόμοια με τη δυτική σε μια γραμμή από το Φορτ Γουόρθ έως το Κόρπους Κρίστι(Corpus Christi), μπορεί επίσης να ταξινομηθεί σαν μέρος των Νοτιοδυτικών Ηνωμένων Πολιτειών. Ενώ οι κάτοικοι γνωρίζουν αυτές τις «κατηγορίες», πολλοί ισχυρίζονται ότι μια ανεξάρτητη «Τεξανική» ταυτότητα παραγκωνίζει τις ονομασίες των περιοχών.
To Τέξας βρίσκεται στο νοτιότερο τμήμα των Μεγάλων Πεδιάδων,οι οποίες τελειώνουν στα νότια απέναντι από τη γεμάτη πτυχώσεις Ανατολική Σιέρρα Μάδρε του Μεξικού.Βρίσκεται στο νοτιοκεντρικό τμήμα των ΗΠΑ. Το μέγεθος και η μοναδική ιστορία του Τέξας κάνει αμφίβολη την περιφερειακή του ταξινόμηση. Αναφορικά με την πηγή, μπορεί δίκαια να θεωρηθεί είτε μια Νότια είτε μια Νοτιοδυτική Πολιτεία είτε και τα δύο. Η αχανής γεωγραφική, οικονομική και πολιτισμική ποικιλία μέσα στην ίδια την πολιτεία απαγορεύει την εύκολη κατηγοριοποίηση όλης της πολιτείας σε μια αναγνωρισμένη περιοχή των ΗΠΑ. Οι Ανατολικές, Κεντρικές και Βόρειες περιοχές του Τέξας έχουν μια στενότερη σύνδεση με τον Αμερικανικό Νότο από ότι με τα Νοτιοδυτικά. Άλλες, όπως το μακρινό Δυτικό Τέξας και το Νότιο Τέξας, έχουν περισσότερες ομοιότητες με τις τελευταίες.
Ο Ρίο Γκράντε, ο Κόκκινος Ποταμός (Red River) και ο Ποταμός Σάμπιν δημιουργούν φυσικά σύνορα της πολιτείας με την Οκλαχόμα στα βόρεια, τη Λουιζιάνα και το Αρκάνσας στα ανατολικά, και τις Μεξικανικές πολιτείες της Τσιουάουα, Κοαουίλα, Νουέβο Λεόν (Νέο Λεόν) και Ταμαουλίπας στα νότια. Η Στενή Λωρίδα του Τέξας έχει ένα ανατολικό σύνορο με την Οκλαχόμα στις 100ο Δ, ένα βόρειο σύνορο με την Οκλαχόμα στις 36ο30′ Β και ένα δυτικό σύνορο με το Νέο Μεξικό στις 103ο Δ. To Ελ Πάσο βρίσκεται στο δυτικότερο άκρο της πολιτείας στις 32ο Β και ο Ρίο Γκράντε.
Ο πληθυσμός της πολιτείας σύμφωνα με εκτίμηση του 2018 ανέρχεται σε 28.701.845 κατοίκους,[2]. Η πυκνότητα του πληθυσμού ανέρχεται σε 41,3 κατοίκους ανά τετρ.χλμ., λίγο μεγαλύτερη από το μέσο όρο των ΗΠΑ (33,3 κάτοικοι ανά τετρ.χλμ.). Σχεδόν τα 2/3 των κατοίκων της πολιτείας διαμένουν σε μεγάλες αστικές περιοχές. Η μητροπολιτική περιοχή του Ντάλας και του Φορτ Γουόρθ είναι η μεγαλύτερη της πολιτείας, αν και το Χιούστον είναι η μεγαλύτερη πόλη (και τέταρτη σε πληθυσμό στις ΗΠΑ).
Με βάση τα στοιχεία της απογραφής του 2006, ο πληθυσμός της πολιτείας έχει τα εξής χαρακτηριστικά:
Οι γερμανικής καταγωγής κάτοικοι εντοπίζονται κυρίως στο κεντρικό και νοτιοανατολικό κεντρικό Τέξας. Περισσότερο από το 1/3 των κατοίκων έχουν ισπανολατινική καταγωγή, ενώ, αν και αρκετοί έχουν εγκατασταθεί πρόσφατα στην πολιτεία, οι περισσότεροι έχουν ρίζες ακόμα και από τον 18ο αιώνα στην περιοχή. Επίσης, εκτός από τους Αφροαμερικάνους με προέλευση από τον πρώην πληθυσμό των σκλάβων, αρκετοί έχουν εγκατασταθεί στην πολιτεία μετέπειτα από άλλες περιοχές των ΗΠΑ σε αναζήτηση εργασίας. Πρόσφατα σημειώθηκε αύξηση του πληθυσμού ασιατικής καταγωγής κυρίως στο Χιούστον και το Ντάλας.
Αρμάνι Μιλάνο: Μολονότι είναι ξεκάθαρο πως έχει θέσει ως προτεραιότητα τον Λουίτζι Ντατόμε, έχει και ως εναλλακτική τον Ιωάννη Παπαπέτρου.
Τζορτζ Φλόιντ: «Βρίσκομαι εδώ για να σας ζητήσω να βάλετε ένα τέλος στον πόνο, να βάλετε ένα τέλος στην εξάντλησή μας», είπε ενώπιον της Επιτροπής Δικαστικών Υποθέσεων ο Φίλονις Φλόιντ.
Κορωνοϊός ΗΠΑ: Οι θάνατοι μέχρι στιγμής έχουν ξεπεράσει τις 110.000 εξαιτίας του φονικού ιού που σαρώνει τη χώρα.
Δολοφονία Τζόρτζ Φλόιντ: Περισσότεροι από 6.300 άνθρωποι πήγαιναν στην εκκλησία επί περισσότερες από έξι ώρες για να αποχαιρετίσουν τον Φλόιντ, σύμφωνα με αξιωματούχους.
Τζορτζ Φλόιντ: Εκατομμύρια άνθρωποι περίμεναν υπομονετικά στην ουρά για να προσκυνήσουν στο φέρετρό του - Την Τρίτη θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του.
ΗΠΑ οικονομία: Η πρώτη οικονομία παγκοσμίως φαίνεται να βιώνει μια περίοδο όμοια με αυτή της δεκαετίας του 1980 και του 1990, ενώ ταυτόχρονα αναζωπυρώθηκαν οι ανισότητες.
Μάθιου ΜακΚόναχι κορωνοϊός: Ο βραβευμένος ηθοποιός έδειξε το κοινωνικό του πρόσωπο μοιράζοντας μάσκες σε νοσοκομεία του Τέξας.
Τέξας πυροβολισμοί: Έντονη κινητοποίηση στην περιοχή μετά από αναφορές για πυροβολισμούς από ένοπλο άνδρα μέσα στις εγκαταστάσεις της στρατιωτικής βάσης “Corpus Christi”.
Με περιουσία 143 δισεκατομμυρίων ευρώ, σπάει το φράγμα του ενός τρισεκατομμυρίου.