Twitter

Twitter
Το Twitter είναι Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης που ιδρύθηκε το 2006

Το Twitter είναι γνωστή σελίδα κοινωνικής δικτύωσης που επιτρέπει στους χρήστες του να στέλνουν και να διαβάζουν σύντομα μηνύματα (μέχρι 280 χαρακτήρες), τα οποία ονομάζονται τουίτς (tweets). Τα μηνύματα μπορούν να αναγνωστούν και από μη συνδεδεμένους χρήστες, αλλά μόνο οι συνδεδεμένοι μπορούν να δημοσιεύσουν κείμενα. Δημιουργήθηκε στις 21 Μαρτίου του 2006 από τον Τζακ Ντόρσεϊ και δημοσιεύθηκε τον Ιούλιο του ίδιου χρόνου. Η υπηρεσία έγινε γρήγορα δημοφιλής και σήμερα έχει 305 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες (2015. Είναι ένας από τους δέκα πιο δημοφιλείς ιστοτόπους του διαδικτύου.

Ποιος είναι ο δημιουργός του Twitter, Τζακ Ντόρσεϊ

Ο Τζακ Ντόρσεϊ είναι ένας ωραίος και πετυχημένος… τρελός. Έχει δισεκατομμύρια και μία απίστευτη έπαυλη στην άκρη της θάλασσας, αλλά δεν έχει γραφείο για να δουλέψει και προτιμά να κυκλοφορεί με το λεωφορείο. Εκείνος μαζί με τον Μπιζ Στόουν και τον Εβαν Γουίλιαμς δημιούργησαν το Twitter το 2006, αλλά έφυγε από την εταιρεία δύο χρόνια αργότερα. Επέστρεψε το 2010, αλλά κατέληξε πάλι με μικρότερες αρμοδιότητες.

Ο Ντόρσεϊ έγινε δισεκατομμυριούχος το 2012 και τώρα θεωρείται ότι αξίζει 2,2 δισ. δολάρια. Και αυτοί είναι μερικοί σταθμοί από την υπέροχη ιστορία του, όπως την παρουσίασε το Business Insider.

  • Αρχισε να ασχολείται με τον προγραμματισμό όταν ήταν ακόμη μαθητής. Στα 15 του έφτιαξε ένα λογισμικό αποστολής που ακόμη χρησιμοποιείται από κάποιες εταιρείες ταξί.
  • Οταν δεν τριγυρνούσε σε καταστήματα ηλεκτρονικών ή έκανε παρέα με τους φίλους του, πήγαινε σε πανκ συναυλίες.
  • Οπως πολλοί ακόμη δισεκατομμυριούχοι της τεχνολογίας, δεν αποφοίτησε ποτέ από το κολέγιο, αν και πήγε για ένα μικρό διάστημα στο Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας του Μισούρι, πριν μεταφερθεί στο New York University, όπου και τα παράτησε.
  • Το 2000 έφτιαξε ένα απλό πρωτότυπο που του επέτρεπε να ενημερώνει τους φίλους του για τη ζωή του μέσω του BlackBerry και email. Κανείς άλλος δεν έδειξε να ενδιαφέρεται, οπότε «πάγωσε» για λίγο την ιδέα.
  • Έπιασε δουλειά στην εταιρεία Odeo, όπου γνώρισε τους ανθρώπους με τους οποίους αργότερα θα δημιουργούσε το Twitter. H Οdeo έκλεισε το 2006 και ο Ντόρσεϊ επέστρεψε στην ιδέα που είχε με τα μηνύματα, οπότε έτσι γεννήθηκε το Twitter.
  • Μαζί με τους Εβαν Γουίλιαμς και Μπιζ Στόουν αγόρασαν το domain του Twitter για περίπου 7.000 δολάρια και ο Ντόρσεϊ αποχωρίστηκε το σκουλαρίκι που είχε στη μύτη, για να ταιριάζει με την εικόνα του CEΟ. Ηταν 30 χρονών.
  •  Το 2011 είχε την ευκαιρία να πάρει συνέντευξη από τον Μπαράκ Ομπάμα για το Twitter. Ομως ήταν ήδη με το ένα πόδι εκτός Twitter. Ο Γουίλιαμς είχε ήδη αναλάβει τη θέση του CEO και ο Ντόρσεϊ έγινε πρόεδρος του συμβουλίου. Αμέσως ξεκίνησε κάποια νέα πρότζεκτ, επένδυσε στο Foursquare και ξεκίνησε μία startup πληρωμών, την Square, που επιτρέπει στους ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων να δέχονται πληρωμένες με πιστωτικές κάρτες μέσω smartphone.
  • Δεν επιδεικνύει συχνά τον πλούτο του, υπάρχουν φορές που πηγαίνει με το λεωφορείο στη δουλειά. Είχε πει στο New Yorker ότι χρησιμοποιεί τα μέσα μαζικής μεταφοράς γιατί έτσι κάνει ερευνα αγοράς. «Είδα την άνοδο του Instagram εκεί, την άνοδο του Vine και του Snapchat και το πόσοι χρησιμοποιούσαν το Facebook ή το Twitter».
  • Δεν έχει γραφείο, δουλεύει σε ένα iPad. Επίσης, έχει άδεια μασέρ. Τις πρώτες ημέρες του Twitter, ήθελε να γίνει σχεδιαστής μόδας και ακόμη θεωρείται ένας από τους πιο στιλάτους άνδρες της τεχνολογίας.
  • Του αρέσει η τέχνη και το σχέδιο. Κάνει ταξίδια σε όλο τον κόσμο και μοιράζεται τις φωτογραφίες του με τους πάνω από 3 εκατομμύρια ακολούθους του στο Twitter. Ενα από τα χόμπι του είναι να πετά με αεροπλάνο. Πλήρωσε 9.9 εκατομμύρια δολάρια για αυτό το παραλιακό σπίτι, σε πανάκριβη γειτονιά του Σαν Φρανσίσκο.

Twitter σχετικές ειδήσεις:

  • Νίκος Δένδιας Αίγυπτος: Επικοινωνία με τον Αιγύπτιο ΥΠΕΞ

    Επικοινωνία Δένδια με τον Αιγύπτιο υπουργό Εξωτερικών

    Νίκος Δένδιας Αίγυπτος: Τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου πραγματοποίησε νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας. Στο επίκεντρο οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο μετά την κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας.

    Νίκος Δένδιας Αίγυπτος: Επικοινωνία με τον Αιγύπτιο ΥΠΕΞ
  • Κολομβία: Ελικόπτερο συνετρίβη στη ζούγκλα – Τουλάχιστον 9 οι νεκροί

    Ελικόπτερο συνετρίβη στη ζούγκλα της Κολομβίας - Τουλάχιστον 9 οι νεκροί

    Κολομβία: Τουλάχιστον 9 είναι οι νεκροί από τη συντριβή ελικοπτέρου Black Hawk στη ζούγκλα της Κολομβίας. Ο υπουργός Άμυνας της χώρας, έκανε λόγο για «αεροπορικό δυστύχημα».

    Κολομβία: Ελικόπτερο συνετρίβη στη ζούγκλα – Τουλάχιστον 9 οι νεκροί
  • Ομηρία Ουκρανία: Συνελήφθη ο δράστης μετά από επιχείρηση της Αστυνομίας

    Ομηρία στην Ουκρανία: Συνελήφθη ο δράστης μετά από επιχείρηση της Αστυνομίας

    Ομηρία Ουκρανία: Ο δράστης συνελήφθη, ενώ τοπικά μέσα αναφέρουν ότι έγινε και έκρηξη. Όλοι οι όμηροι αφέθηκαν ελεύθεροι.

    Ομηρία Ουκρανία: Συνελήφθη ο δράστης μετά από επιχείρηση της Αστυνομίας
  • Φωτιά Ελληνοχώρι Κορινθίας: Μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή – Συναγερμός στην Πυροσβεστική

    Μεγάλη πυρκαγιά στο Ελληνοχώρι Κορινθίας - Συναγερμός στην Πυροσβεστική

    Φωτιά Ελληνοχώρι Κορινθίας: Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει στην περιοχή, ενώ μεγάλη κινητοποίηση έχει κάνει η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

    Φωτιά Ελληνοχώρι Κορινθίας: Μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή – Συναγερμός στην Πυροσβεστική
  • Ρατσισμός και Κορωνοϊός: Οι “δύο θανατηφόροι ιοί” που σκοτώνουν την Αμερική

    Ρατσισμός και Κορωνοϊός: Οι "δύο θανατηφόροι ιοί" που σκοτώνουν την Αμερική

    Η δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζόρτζ Φλόιντ σε συνδυασμό με την πανδημία του κορωνοϊού αποτελούν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ με απρόσμενες εξελίξεις για τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

    Ρατσισμός και Κορωνοϊός: Οι “δύο θανατηφόροι ιοί” που σκοτώνουν την Αμερική
  • Σύνοδος Κορυφής: Συμφώνησαν οι «27» – Εγκρίθηκε το Ταμείο Ανάκαμψης

    Συμφωνία στη Σύνοδο Κορυφής - Εγκρίθηκε από τους «27» το Ταμείο Ανάκαμψης

    Σύνοδος Κορυφής: «Λευκός καπνός» στις Βρυξέλλες. Ύστερα από πέντε ημέρες διαπραγματεύσεων, οι ηγέτες των κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης έδωσαν τα χέρια για το σχέδιο της σωτηρίας της οικονομίας που επηρεάστηκε από την πανδημία του κορωνοϊού. Τι ανακοίνωσε ο Σαρλ Μισέλ.

    Σύνοδος Κορυφής: Συμφώνησαν οι «27» – Εγκρίθηκε το Ταμείο Ανάκαμψης
  • Κάνιε Γουέστ: Ξέσπασε σε κλάματα στην πρώτη του προεκλογική συγκέντρωση

    «Λύγισε» ο Κάνει Γουέστ στην πρώτη του προεκλογική συγκέντρωση και ξέσπασε σε κλάματα

    Κάνιε Γουέστ: Ο Αμερικανός ράπερ και πρώην υποστηρικτής του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, επέλεξε το Τσάρλεστον της Νότιας Καρολίνας για την πρώτη του προεκλογική συγκέντρωση ως υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές με το κόμμα που δημιούργησε «Το κόμμα των γενεθλίων».

    Κάνιε Γουέστ: Ξέσπασε σε κλάματα στην πρώτη του προεκλογική συγκέντρωση
ΣΕΛΙΔΑ 52 ΑΠΟ 166