Τι θα γίνει με τον Μεριά και τον Ολυμπιακό
Μεριά Ολυμπιακός: O Αφρικανός στόπερ θέλει να μείνει στην Τουρκία και την Κασίμπασα. Θα πληρώσουν οι Τούρκοι την οψιόν που υπήρχε στη συμφωνία δανεισμού του;
Είναι το μικρότερο και πιο ανατολικό από τα κράτη που εκτείνονται κατά μήκος της οροσειράς του Άτλαντα και συνορεύει με την Αλγερία στα δυτικά και τη Λιβύη στα νοτιοανατολικά. Το 40% της χώρας καταλαμβάνει η έρημος Σαχάρα και το υπόλοιπο περιλαμβάνει γόνιμα εδάφη και προσβάσιμες ακτές. Η γεωγραφία της χώρας έπαιξε σημαντικό ρόλο στους αρχαίους χρόνους, αρχικά με την Καρχηδόνα, πόλη των Φοινίκων, και αργότερα ως αφρικανική επαρχία, καθώς αποτελούσε το σιτοβολώνα της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.
Από τις πρώτες γραπτές ιστορικές πηγές, η Τυνησία κατοικείτο από φυλές Βερβέρων, οι οποίοι είναι απόγονοι αγροτικών κοινοτήτων στις παράκτιες πεδιάδες της κεντρικής Τυνησίας. Στα αρχαία χρόνια πίστευαν ότι η Αφρική ήταν αρχικά κατοικημένη από τους Γέτουλες (ρωμαϊκή ονομασία αρχαίας βερβερικής φυλής που κατοικούσε στην περιοχή Γετούλια) και Λίβυους, και οι δύο νομαδικοί λαοί.
Στις ακτές της αποίκησαν οι Φοίνικες ήδη από τον 10ο αιώνα π.Χ. Τον 6ο αιώνα π.Χ., η δύναμη της Καρχηδόνας αυξήθηκε πολύ και έγινε η κυρίαρχη δύναμη στη Δυτική Μεσόγειο έπειτα από μια σειρά πολέμων με τις πόλεις των αποίκων που ήλθαν από την Ελλάδα. Η Καρχηδόνα ιδρύθηκε τον 9ο αιώνα π.Χ. από αποίκους της Τύρου (σημερινή χώρα Λίβανος), οι οποίοι έφεραν μαζί τον πολιτισμό και τη θρησκεία των Φοινίκων και των Χανααναίων.
Ο θρύλος αναφέρει ότι η πόλη ιδρύθηκε από τη βασίλισσα Διδώ, όπως αναφέρεται και στην Αινειάδα του Βιργίλιου. Ο Έλληνας συγγραφέας Τιμαίος ο Ταυρομενίτης αναφέρει ότι η πόλη ιδρύθηκε το 814 π.Χ. Κατά τη διάρκεια μιας σειράς πολέμων με τη Ρώμη, μια Καρχηδονιακή εισβολή με αρχηγό τον Αννίβα κατά τη διάρκεια του Πρώτου Καρχηδονιακού Πολέμου παραλίγο να αποτρέψει την άνοδο της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.
Η Καρχηδόνα τελικά κατακτήθηκε από τη Ρώμη το 2ο αιώνα π.Χ., μια κρίσιμη καμπή που σήμαινε το πέρασμα του πολιτισμού της αρχαίας Μεσογείου στο σύγχρονο κόσμο μέσω της Ευρώπης αντί της Αφρικής. Μετά τη ρωμαϊκή εισβολή, η περιοχή έγινε σιτοβολώνας της Ρώμης. Κατακτήθηκε από τους Βανδάλους τον 5ο αιώνα μ.Χ. και επανακτήθηκε από τους Βυζαντινούς τον 6ο αιώνα μ.Χ. με αρχηγό το Βελισσάριο, όταν αυτοκράτορας ήταν ο Ιουστινιανός.
Μεριά Ολυμπιακός: O Αφρικανός στόπερ θέλει να μείνει στην Τουρκία και την Κασίμπασα. Θα πληρώσουν οι Τούρκοι την οψιόν που υπήρχε στη συμφωνία δανεισμού του;
Δένδιας - Σαλέχ: Οι δύο άνδρες εξέτασαν και τη δυνατότητα να λειτουργήσει Ελληνικό Προξενείο στη Βεγγάζη, το οποίο να διευκολύνει τις εμπορικές συναλλαγές.
Πτήσεις κορωνοϊός: Από σήμερα, κατά την άφιξη των τουριστών, ξεκινούν και οι εντατικοί έλεγχοι σε αεροδρόμια, λιμάνια και στα σύνορα στα βόρεια της χώρας. Χιλιάδες τεστ κορονοϊού αναμένονται να γίνονται σε καθημερινή βάση, με τα αεροδρόμια να «σηκώνουν» το μεγαλύτερο βάρος κατά τις αφίξεις.
Άνοιγμα συνόρων: Ανοίγουν σήμερα και επισήμως τα σύνορα της Ελλάδας στον απόηχο της πανδημίας του κορωνοϊού. Αναλυτικά η λίστα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις χώρες στις οποίες ανοίγει την «πόρτα». Τι ισχύει για τους επιβάτες στα αεροδρόμια.
Άνοιγμα συνόρων: Ανακοινώθηκε και επίσημα από την κυβέρνηση από ποιες χώρες θα δέχεται η Ελλάδα ταξιδιώτες από αύριο Τετάρτη 1 Ιουλίου.
Τουρισμός Ελλάδα: O Χάρης Θεοχάρης και ο Σεμπάστιαν Έμπελ υπέγραψαν στρατηγική συμφωνία ανάμεσα στο υπουργείο και τον Όμιλο TUI.
Άνοιγμα συνόρων: Ανακοινώνεται σήμερα, Τρίτη 30 Ιουνίου, η τελική λίστα με τις χώρες από τις οποίες θα επιτρέπεται η είσοδος στην Ελλάδα. Ποιες αναμένεται να πάρουν το «πράσινο» φως και ποιες οδηγίες έχει δώσει η γενική γραμματεία πολιτικής προστασίας.
Δένδιας Τυνησία: Ολοκληρώθηκε η συνάντηση των δύο υπουργών - Μίλησαν για τη δυνατότητα συνεργασίας των δύο χωρών αλλά και για το μέλλον της Λιβύης.
Άνοιγμα συνόρων κορωνοϊός: Συνεχίζονται και σήμερα, Δευτέρα 29 Ιουνίου, οι διαβουλεύσεις των Ευρωπαίων αξιωματούχων για το ποιες χώρες θα έχουν το «πράσινο φως», για είσοδο στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Πότε θα οριστικοποιηθεί η τελική λίστα.