Τζον Ογκού

Τζον Ογκού
Ο Τζον Ογκού είναι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής από τη Νιγηρία.

Ο Τζον Ογκού ήρθε για πτώτη φορά στην Ευρώπη το 2006, σε ηλικία 18 ετών. Η σλοβενική Ντράβα, η οποία αγωνιζόταν στην πρώτη κατηγορία της χώρας, ήταν εκείνη που τον εντόπισε και επένδυσε στο ταλέντο για μια τετραετία. Επόμενος σταθμός του ήταν η πορτογαλική Ατλέτικο, στην τρίτη κατηγορία της χώρας, όπου έμεινε για μόλις έξι μήνες. Από εκεί τον απέκτησε η ισπανική Αλμερία για τη δεύτερη ομάδα της και στη συνέχεια ο Ογκού επέστρεψε στην Πορτογαλία, αυτή τη φορά για να παίξει στη μεγάλη κατηγορία.

Η Λεϊρία ήταν εκείνη που τον έκανε δικό της, όμως δεν κατάφερε να γλιτώσει τον υποβιβασμό και έτσι η Ακαντέμικα κινήθηκε για την απόκτησή του. Έπαιξε δύο χρονιές με τη φανέλα της και από το 2014 ανήκει στην Χαποέλ Μπερ Σεβά. Ο Νιγηριανός ήταν βασικός στην τρομερή τριετία της ισραηλινής ομάδας, η οποία κατέκτησε σερί πρωταθλήματα το 2016, το 2017 και το 2018, με αποτέλεσμα να κερδίσει και την συμμετοχή του στην αποστολή του Μουντιάλ, χωρίς ωστόσο να βρει χρόνο συμμετοχής στα τρία ματς που έπαιξε η ομάδα του στην διοργάνωση. Το καλοκαίρι του 2019 έμεινε ελεύθερος.

Τζον Ογκού σχετικές ειδήσεις:

  • Ίλια Ίβιτς: Ο Ογκού και οι υπόλοιποι…

    Ίλια Ίβιτς: Ο Ογκού και οι υπόλοιποι…

    Ίλια Ίβιτς: Το πλάνο για τις επόμενες μεταγραφές και ο ποδοσφαιριστής που έχει ξεχωρίσει ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ...

    Ίλια Ίβιτς: Ο Ογκού και οι υπόλοιποι…