Έσπασαν το γραφικόμετρο οι συνήγοροι της Χρυσής Αυγής - "Ήσυχος άνθρωπος που φτιάχνει πεϊνιρλί ο Μπούκουρας"
Δίκη Χρυσής Αυγής: Απίστευτες δικαιολογίες ακούστηκαν για άλλη φορά από τους συνήγορους των μελών της εγκληματικής οργάνωσης.
Ιδρύθηκε το 1980 από τον Νίκο Μιχαλολιάκο ως οργάνωση με ναζιστική ιδεολογία, προσανατολισμένη γύρω από την έκδοση ομώνυμου περιοδικού. Ανέπτυξε τη δράση της στις αρχές της δεκαετίας του 1990, περίοδο έντασης του Μακεδονικού ζητήματος. Έκτοτε καταγγέλθηκαν δεκάδες βίαιες επιθέσεις Χρυσαυγιτών εναντίον μεταναστών και Ελλήνων. Το 1998 απαγγέλθηκαν κατηγορίες για μια τέτοια επίθεση στον υπαρχηγό της οργάνωσης, «Περίανδρο» Ανδρουτσόπουλο, που ήταν καταζητούμενος για εφτά χρόνια. Η ΧΑ δημιούργησε συγγενικές οργανώσεις, όπως τη «Γαλάζια Στρατιά» στο χώρο οπαδών της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου και το κόμμα «Πατριωτική Συμμαχία». Μετά τις αντιδράσεις για το σχεδιασμό ενός «φεστιβάλ μίσους» το 2005, ο Ανδρουτσόπουλος παραδόθηκε οικειοθελώς (και καταδικάστηκε) και η ΧΑ ανακοίνωσε ότι θα ανέστειλε τη δράση της, που συνεχίστηκε μέσα από την «Πατριωτική Συμμαχία».
Από τη δεκαετία του ’90 οι εκπρόσωποι της ΧΑ έχουν παύσει τις αναφορές στο ναζισμό και αυτοπροσδιορίζονται συστηματικά ως «εθνικιστές». Η ΧΑ εξακολουθεί να θεωρείται φασιστικήκαι νεοναζιστική οργάνωση, από δημοσιογράφους, ερευνητές, πολιτικούς αναλυτές και πολιτικούς επιστήμονες, που αναφέρονται στα σύμβολά της, τις ιστορικές αναφορές της και την ιδεολογία της. Έχει κατηγορηθεί για εξτρεμιστική δράση, άσκηση ρατσιστικής βίας, δολοφονικές απόπειρες, όπως και τις δολοφονίες του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν. Από το 2003 ως το 2019 έχουν εκδοθεί περισσότερες από 25 καταδικαστικές αποφάσεις για εγκληματικές ενέργειες και επιθέσεις μελών και στελεχών της Χρυσής Αυγής.
Το 1993 ιδρύθηκε ως κόμμα, αλλά η συμμετοχή της σε εκλογές ήταν ανεπιτυχής. Από το 2009 η ΧΑ ανέπτυξε τη δράση της σε γειτονιές του κέντρου της Αθήνας, όπως ο Άγιος Παντελεήμονας, και στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010 κέρδισε μία έδρα στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αθηναίων. Στις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου 2012 εισήλθε για πρώτη φορά στο κοινοβούλιο, παίρνοντας ποσοστό σχεδόν 7%, το οποίο διατήρησε στις βουλευτικές εκλογές των επόμενων τριών χρόνων (τον Ιούνιο του 2012 και τον Ιανουάριο και το Σεπτέμβριο του 2015), αν και ο αριθμός των ψήφων που έλαβε μειώθηκε.
Δίκη Χρυσής Αυγής: Απίστευτες δικαιολογίες ακούστηκαν για άλλη φορά από τους συνήγορους των μελών της εγκληματικής οργάνωσης.
Δίκη Χρυσής Αυγής: Συνεχίζεται και σήμερα Παρασκευή η διαδικασία στο Εφετείο όπου αναμένεται να ακουστεί η πρόταση της Εισαγγελέα Αδαμαντίας Οικονόμου για την αναστολή των ποινών.
Χρυσή Αυγή φυλακή: Στον Δομοκό και τις φυλακές τύπου Β' αναμένεται να μεταφερθούν όσοι βρίσκονταν στο διευθυντήριο της εγκληματικής οργάνωσης, σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA.
Δημοσκόπηση Marc: Άλλη μια έρευνα που έγινε τις προηγούμενες μέρες είδε το φως της δημοσιότητας.
Δημοσκόπηση Alco: Η συγκεκριμένη έρευνα έγινε ανάμεσα στις 6 και 10 Οκτωβρίου με τους πολίτες να απαντούν για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, για τον κορωνοϊό, για την οικονομία, αλλά και τι θα ψήφιζαν αν γίνονταν εκλογές την Κυριακή.
Ποινές Χρυσή Αυγή: Με μια «παρέλαση» φίλων και συγγενών ζητούν την αναστολή των ποινών που τους επέβαλε το δικαστήριο οι καταδικασμένοι χρυσαυγίτες. Ο μόνος που δεν αιτήθηκε αναστολής είναι ο Γιώργος Ρουπακιάς, δολοφόνος του Παύλου Φύσσα.
Έλενα Ακρίτα: Για άλλη μια φορά η δημοσιογράφος θέλησε να ξεκαθαρίσει καταστάσεις και να τοποθετηθεί για όσα ακούστηκαν.
Δίκη Χρυσής Αυγής: Το διακύβευμα, σύμφωνα με τους τρεις συνηγόρους, είναι «η απόκρουση της προσπάθειας των κατηγορουμένων να πέσουν στα μαλακά, τα ελαφρυντικά, οι ποινές, η ανασταλτική δύναμη της έφεσης».
Νάσος Ηλιόπουλος κορωνοϊός: «Τεράστια νίκη για τη Δημοκρατία» χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, την «απόφαση για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση», σε συνέντευξή του στο «Ράδιο Θεσσαλονίκη 94.5 FM» και τους Στέφανο Διαμαντόπουλο και Σάκη Μόσχη.