Υπουργείο Οικονομικών

Υπουργείο Οικονομικών
Το Υπουργείο Οικονομικών είναι το κυβερνητικό τμήμα για τη δημοσιονομική πολιτική και το σχεδιασμό και την εκτέλεση του προϋπολογισμού της Ελλάδας.

Υπό την ευθύνη του Υπουργείου Οικονομικών, βρίσκονται, μεταξύ άλλων, οι φορολογικές και τελωνειακές αρχές, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, οι Δημόσιες Επιχειρήσεις και Οργανισμοί (Δ.Ε.Κ.Ο.), ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (Ο.Δ.ΔΗ.Χ.), η Διεύθυνση Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού (ΔΔΔΥ), η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ.) και οι αποκρατικοποιήσεις γενικότερα, η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους και το Γενικό Χημείο του Κράτους. Είναι το 1ο στη σειρά τάξης των Υπουργείων, σύμφωνα με την Απόφαση Πρωθυπουργού Αριθ. Υ1/2019 (ΦΕΚ 2901/Β/9-7-2019).

Η ιστορία του Υπουργείου Οικονομικών

Στις 21 Μαρτίου 2002 με το Προεδρικό Διάταγμα 81/2002, μετά από πρόταση του Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, το Υπουργείο Οικονομικών συγχωνεύθηκε με το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών. Στις 7 Οκτωβρίου 2009 με το Π.Δ. 185/2009, μετά από πρόταση του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, το Υπουργείο Οικονομικών ανασυστάθηκε με απόσπαση των υπηρεσιών του από το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών.

Ονομασία με την πάροδο των ετών

  • Υπουργείο Οικονομικών
  • Υπουργός Συντονισμού και Οικονομικών
  • Υπουργείο Οικονομικών και Συντονισμού
  • Υπουργείο Οικονομικών
  • Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών
  • Υπουργείο Οικονομικών

Υπουργείο Οικονομικών σχετικές ειδήσεις:

  • Τάκης Θεοδωρικάκος: Οι πέντε ρυθμίσεις για τα καταστήματα εστίασης

    Τάκης Θεοδωρικάκος: Οι πέντε ρυθμίσεις για τα καταστήματα εστίασης

    Τάκης Θεοδωρικάκος: Ο υπουργός Εσωτερικών, αναφέρθηκε στο περιεχόμενο της νομοθετικής ρύθμισης που θα δίνει τη δυνατότητα επέκτασης του χώρου στα καταστήματα εστίασης. Αναλυτικά όλα όσα είπε.

    Τάκης Θεοδωρικάκος: Οι πέντε ρυθμίσεις για τα καταστήματα εστίασης
  • Επιστρεπτέα προκαταβολή: Αυτές οι επιχειρήσεις θα λάβουν τα ποσά

    Αυτές οι επιχειρήσεις θα λάβουν τα ποσά της επιστρεπτέας προκαταβολής

    Επιστρεπτέα προκαταβολή: Περισσότερες από 90.000 επιχειρήσεις αναμένεται να ενισχυθούν τις προσεχείς ημέρες - Ως το τέλος Ιουνίου, η δεύτερη φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής, στην οποία θα μπορούν να συμμετάσχουν όλες οι επιχειρήσεις.

    Επιστρεπτέα προκαταβολή: Αυτές οι επιχειρήσεις θα λάβουν τα ποσά
  • Ανακοινώνονται αλλαγές σοκ στον τουρισμό

    Ανακοινώνονται αλλαγές σοκ στον τουρισμό

    Το σχέδιο για τη στήριξη και τη επανεκκίνηση του ελληνικού τουρισμού- βασισμένο σε πέντε άξονες- παρουσίασε στη Βουλή ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης.

    Ανακοινώνονται αλλαγές σοκ στον τουρισμό
  • Επιχειρήσεις εργαζόμενοι: Αυτά προβλέπει η ΚΥΑ για τα νέα μέτρα στήριξης

    Αυτά προβλέπει η ΚΥΑ για τα νέα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων

    Επιχειρήσεις εργαζόμενοι: Υπογράφηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) του υπουργείου Οικονομικών και του υπουργείου Εργασίας που αφορά τα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων.

    Επιχειρήσεις εργαζόμενοι: Αυτά προβλέπει η ΚΥΑ για τα νέα μέτρα στήριξης
  • «Πόλεμος» για τις τιμές της κινητής τηλεφωνίας

    «Πόλεμος» για τις τιμές της κινητής τηλεφωνίας

    Στην αντεπίθεση περνά η Αρχή μετά την αντίδραση της ΕΕΤΤ. Το θέμα των υψηλών τιμών έχει απασχολήσει Κομισιόν και ελληνική κυβέρνηση, τονίζει. Δηλώνει ότι στόχος είναι να αυξηθεί ο ανταγωνισμός χωρίς να υπάρξει υπερ-ρύθμιση.

    «Πόλεμος» για τις τιμές της κινητής τηλεφωνίας
  • Στέλιος Πέτσας Έβρος: Ο εκβιασμός της Τουρκίας σταμάτησε τον Φεβρουάριο στα σύνορα

    Στέλιος Πέτσας: Ο εκβιασμός της Τουρκίας σταμάτησε τον Φεβρουάριο στα σύνορα

    Στέλιος Πέτσας Έβρος: «Πάντα κάνουμε ό,τι χρειάζεται, για να προστατέψουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και τα σύνορά μας. Θα συνεχίσουμε να αποκρούουμε αποφασιστικά αυτή την προπαγάνδα. Όπως απέτυχε στον Έβρο, θα αποτύχει και σε οποιαδήποτε άλλη προσπάθεια», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    Στέλιος Πέτσας Έβρος: Ο εκβιασμός της Τουρκίας σταμάτησε τον Φεβρουάριο στα σύνορα
  • Αλλάζουν όλα στα τέλη κυκλοφορίας λόγω κορωνοϊού

    Αλλάζουν όλα στα τέλη κυκλοφορίας λόγω κορωνοϊού

    Τα τελευταία χρόνια πάνω από 1 εκατ. ιδιοκτήτες αυτοκινήτων με κατατεθειμένες τις πινακίδες κυκλοφορίας τους περιμένουν πότε θα εκδοθεί η σχετική διάταξη από το υπουργείο Οικονομικών ώστε να πραγματοποιήσουν άρση ακινησίας καταβάλλοντας χαμηλότερα Τέλη Κυκλοφορίας.

    Αλλάζουν όλα στα τέλη κυκλοφορίας λόγω κορωνοϊού
ΣΕΛΙΔΑ 39 ΑΠΟ 75