Έτοιμος να ξανασφυρίξει και πάλι ο Οδοντωτός
Σε λίγες μέρες ξεκινάει ο Οδοντωτός μετά από περσινή κατολίσθηση και την πανδημία του κορωνοϊού.
Το χωριό είναι χτισμένο σε υψόμετρο 623 μέτρων στις πλαγιές ενός από τους ορεινούς όγκους που περιβάλουν το φαράγγι του Βουραϊκού ποταμού. Από το 1997 το χωριό ανήκει διοικητικά στο Δήμο Καλαβρύτων. Στην απογραφή του 2011 είχε 38 κατοίκους. Αποτελεί έδρα της ομώνυμης Τοπικής κοινότητας, στην οποία υπάγονται επίσης:
Το χωριό διασχίζει ο Οδοντωτός σιδηρόδρομος Διακοπτού – Καλαβρύτων στο σταθμό του οποίου αποβιβάζονται όσοι θέλουν να επισκεφθούν την Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση. Γύρω από το σταθμό υπάρχουν αρκετές ταβέρνες και ξενώνες όπου μπορούν να φιλοξενηθούν οι επισκέπτες της περιοχής. Απέχει 10 χλμ. από τα Καλάβρυτα και 12 χλμ. από το Διακοπτό μέσω του Οδοντωτού.
Η Άνω Ζαχλωρού είναι οικισμός της Τοπικής Κοινότητας Κάτω Ζαχλωρούς, της Δημοτικής ενότητας Καλαβρύτων, του Δήμου Καλαβρύτων, στο Νομό Αχαΐας σύμφωνα με τη διοικητική διαίρεση του Προγράμματος Καλλικράτης που ισχύει στην Ελλάδα από το 2011. Προ της εφαρμογής της διοικητικής μεταρρύθμισης «Καποδίστριας», ήταν οικισμός της Κοινότητας Κάτω Ζαχλωρούς ενώ στη συνέχεια αποτέλεσε οικισμό του Δημοτικού διαμερίσματος Κάτω Ζαχλωρούς του «Καποδιστριακού» Δήμου Καλαβρύτων.
Είναι χτισμένος σε υψόμετρο 782 μέτρων βορειοανατολικά των Καλαβρύτων και σε απόσταση 10 χιλιομέτρων από αυτά. Ο οικισμός σύμφωνα με την απογραφή του 2011 δεν έχει πλέον μόνιμους κατοίκους.
Σε λίγες μέρες ξεκινάει ο Οδοντωτός μετά από περσινή κατολίσθηση και την πανδημία του κορωνοϊού.
Η Ζαχλωρού είναι ένα «κουκλίστικο» ορεινό χωριό του νομού Αχαΐας, μόλις 5 χλμ από τα Καλάβρυτα, που έχει χρησιμοποιηθεί από πολλούς Έλληνες σκηνοθέτες για τις ταινίες του.