Ελλάδα

ΑΠΘ: ”Πόλεμο” έκαναν οι φοιτητές που απέκλεισαν τον πρύτανη-Πετούσαν καρέκλες και κάδους στους αστυνομικούς

ΑΠΘ: ”Πόλεμο” έκαναν οι φοιτητές που απέκλεισαν τον πρύτανη-Πετούσαν καρέκλες και κάδους στους αστυνομικούς

Πηγή Φωτογραφίας: Screenshot//ΑΠΘ: ''Πόλεμο'' έκαναν οι φοιτητές που απέκλεισαν τον πρύτανη - Πετούσαν καρέκλες και κάδους στους αστυνομικούς

Τι λέει η ΕΛΑΣ για τον ''απεγκλωβισμό'', όπως τον χαρακτηρίζει, του πρύτανη του ΑΠΘ Χ. Φείδα κατά την ένταση σε εκδήλωση στο πανεπιστήμιο και τις πέντε συλλήψεις που ακολούθησαν

Πέντε άτομα συνελήφθησαν χθες, Πέμπτη (10/10) κατά τη διάρκεια επεισοδίων στην Παλαιά Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ, όπου φοιτητές και φοιτήτριες εισήλθαν σε χώρο στον οποίον βρισκόταν ο πρύτανης του Πανεπιστημίου, Χαράλαμπος Φείδας για να διαμαρτυρηθούν για την πτώση του ασανσέρ στη Γ’ φοιτητική εστία.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται: «μεσημβρινές ώρες χθες (10-10-2024), σε χώρο της Παλαιάς Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ., ομάδα συγκεντρωμένων ατόμων πραγματοποιώντας φραγμό, περικύκλωσαν και παρεμπόδιζαν τον Πρύτανη του Α.Π.Θ. να αποχωρήσει από το σημείο. Αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να απεγκλωβιστεί ο Πρύτανης και να διασφαλισθεί η σωματική του ακεραιότητα, πραγματοποίησαν συντονισμένη επιχείρηση, κατά την οποία συνελήφθησαν πέντε άτομα.

Πρόκειται για ημεδαπούς ηλικίας 20 έως 26 ετών, σε βάρος των οποίων, καθώς και σε βάρος αγνώστων δραστών σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για παράνομη κατακράτηση από κοινού, παράνομη βία από κοινού, διατάραξη της κοινής ειρήνης, φθορά ξένης ιδιοκτησίας από κοινού, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε βάρος υπαλλήλου κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας του και απείθεια».

Μάλιστα, η ΓΑΔΘ σημειώνε στην ανακοίνωσή της ότι «κατά τη διάρκεια της επιχείρησης οι συγκεντρωμένοι προέβησαν στη ρίψη αντικειμένων προς τις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ έκαναν και χρήση πυροσβεστήρα, με αποτέλεσμα να προκληθούν φθορές σε εξοπλισμό και στο κτήριο. Προανάκριση διενεργείται από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments