Γεωπολιτικά

Έπρεπε το Ισραήλ να πυροβολήσει κυανόκρανους για να ανησυχήσει η Δύση

Έπρεπε το Ισραήλ να πυροβολήσει κυανόκρανους για να ανησυχήσει η Δύση

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο, militaire.gr

Η ασφάλεια των κυανόκρανων του ΟΗΕ στον Λίβανο «κινδυνεύει ολοένα και περισσότερο» και η επιχειρησιακή δράση της αποστολής UNIFIL έχει ουσιαστικά σταματήσει από τις 23 Σεπτεμβρίου

Η ασφάλεια των κυανόκρανων του ΟΗΕ στον Λίβανο «κινδυνεύει ολοένα και περισσότερο» και η επιχειρησιακή δράση της αποστολής UNIFIL έχει ουσιαστικά σταματήσει από τις 23 Σεπτεμβρίου, ανέφερε ο επικεφαλής της, ο Ζαν-Πιερ Λακρουά, μιλώντας απόψε στο Συμβούλιο Ασφαλείας.

«Οι κυανόκρανοι έχουν περιοριστεί στις βάσεις τους, περνώντας σημαντικές περιόδους σε καταφύγια», είπε ο Λακρουά, τονίζοντας ότι η UNIFIL είναι έτοιμη να υποστηρίξει όλες τις προσπάθειες για μια διπλωματική λύση.

«H UNIFIL έχει εντολή να στηρίξει την εφαρμογή του ψηφίσματος 1701 (σ.σ. του Συμβουλίου Ασφαλείας) αλλά επιμένουμε ότι επαφίεται στις ίδιες τις πλευρές να εφαρμόσουν όσα προβλέπονται σε αυτήν την απόφαση», είπε στο 15μελές Συμβούλιο.

Το ψήφισμα 1701 δίνει στη UNIFIL την εντολή να βοηθήσει τον στρατό του Λιβάνου να διατηρήσει την περιοχή της μεθορίου με το Ισραήλ χωρίς οπλικά συστήματα ή άλλους ενόπλους, πέραν των μελών του τακτικού στρατού.

Ξεκίνησε έρευνα και εμείς αναμένουμε εξηγήσεις και την συγγνώμη του Ισραήλ», δήλωσε ο Αντόνιο Ταγιάνι Ο Ιταλός υπουργός εξωτερικών, Αντόνιο Ταγιάνι, αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στην δημόσια τηλεόραση της Rai, στα πυρά των ισραηλινών δυνάμεων κατά της δύναμης του ΟΗΕ στον Λίβαν

«Ξεκίνησε έρευνα και εμείς, τώρα, αναμένουμε εξηγήσεις και την συγγνώμη του Ισραήλ. Είναι κάτι το ασύλληπτο, να εκτοξεύονται βλήματα όλμων κατά της βάσης της Unifil. Πρέπει να μην επαναληφθούν ποτέ πιά, τα όσα συνέβησαν τις περασμένες ημέρες», δήλωσε ο Ταγιάνι.

Ο Λευκός Οίκος ζητά “να μην απειλείται η ασφάλεια των ειρηνευτικών δυνάμεων” στον Λίβανο Οι Ηνωμένες Πολιτείες «ανησυχούν πολύ» από τις πληροφορίες ότι ισραηλινές δυνάμεις άνοιξαν πυρ εναντίον των κυανόκρανων του ΟΗΕ στον Λίβανο, ανέφερε απόψε ένας εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου.

«Κατανοούμε ότι το Ισραήλ διεξάγει στοχευμένες επιχειρήσεις κοντά στη Μπλε Γραμμή (σ.σ. που χωρίζει τον Λίβανο από το Ισραήλ) για να καταστρέψει τις υποδομές της Χεζμπολάχ, οι οποίες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να απειληθούν Ισραηλινοί πολίτες», είπε ο εκπρόσωπος αυτός, προσθέτοντας: «Ενώ διεξάγονται αυτές οι επιχειρήσεις, είναι κρίσιμης σημασίας να μην απειλείται η ασφάλεια των ειρηνευτικών δυνάμεων του ΟΗΕ», της αποστολής UNIFIL.

Πηγή: Militaire

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments