Οικονομία

Επίδομα 150 ευρώ σε ένστολους αστυνομικούς – Ποιους αφορά

Επίδομα 150 ευρώ σε ένστολους αστυνομικούς – Ποιους αφορά

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Επίδομα 150 ευρώ σε ένστολους αστυνομικούς - Ποιους αφορά

Ποιοι το δικαιούνται και πως υπολογίζεται

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση για το επίδομα των 150 ευρώ του ένστολου προσωπικού Ελληνικής Αστυνομίας. Η απόφαση δημοσιεύθηκε στο πλαίσιο της πιλοτικής εφαρμογής της δράσης «Επιχειρησιακή ενίσχυση πρώτων ανταποκριτών των Διευθύνσεων Άμεσης Δράσης Αττικής και Θεσσαλονίκης για τη συμβολή στην πρόληψη και καταπολέμηση του σοβαρού και οργανωμένου εγκλήματος».

Θυμίζουμε ότι, σύμφωνα με τον Ν. 5130/2024, χορηγείται οικονομική ανταμοιβή στο ένστολο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, μέχρι εξαντλήσεως του προϋπολογισμού της δράσης από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας. Σύμφωνα με το ΦΕΚ το ποσό που θα διατεθεί για τα έτη 2021-2027 δεν θα υπερβαίνει τα 10.006.392 ευρώ.

Πώς υπολογίζεται το επίδομα

Το μέγιστο ποσό που λαμβάνει κάθε δικαιούχος δεν δύναται να υπερβαίνει το ποσό των 150 ευρώ μηνιαίως.

Το ποσό που λαμβάνουν οι δικαιούχοι αστυνομικοί προκύπτει από το γινόμενο του συνόλου των ημερών παροχής υπηρεσίας επί 8,33 ευρώ, ως κοστολογείται έκαστο ειδικό έντυπο αναφοράς που υποβάλλεται.

Η οικονομική ανταμοιβή της παρ. 1 του άρθρου 45 του ν. 5130/2024 (Α’ 127) χορηγείται στο ένστολο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας που υπηρετεί στις Υπηρεσίες των παρ. 2, 3 και 6 του άρθρου 29 και των παρ. 2, 3 και 7 του άρθρου 64 του π.δ. 7/2017 (Α’ 14), μέχρι εξαντλήσεως των σχετικών πιστώσεων του άρθρου 2.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Η οικονομική ανταμοιβή χορηγείται στους δικαιούχους για την εκτέλεση υπηρεσίας, στο πλαίσιο της αποστολής των Διευθύνσεων Άμεσης Δράσης Αττικής και Θεσσαλονίκης, με την οποία συμβάλλουν στην πρόληψη και καταπολέμηση του σοβαρού και οργανωμένου εγκλήματος, της τρομοκρατίας και της ριζοσπαστικοποίησης, καθώς και στη διαχείριση περιστατικών, κινδύνων και κρίσεων που σχετίζονται με την ασφάλεια.

Συγκεκριμένα, δικαιούχοι είναι:

  • Η Α΄ Υποδιεύθυνση Άμεσης Επέμβασης, η οποία εκπληρώνει την αποστολή της μέσω της επιχειρησιακής δράσης των πληρωμάτων των περιπολικών οχημάτων και η δικαιοδοσία της εκτείνεται στην περιοχή δικαιοδοσίας της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.
  • Η Β΄ Υποδιεύθυνση Άμεσης Επέμβασης, η οποία εκπληρώνει την αποστολή της μέσω της επιχειρησιακής δράσης των σταθμών της Ομάδας “Ζ” και των Ομάδων Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) και διαρθρώνεται σε επιμέρους Τμήματα ως ακολούθως:
  • 1ο Τμήμα Δικυκλιστών Ομάδας “Ζ”, η δικαιοδοσία του οποίου εκτείνεται στην περιοχή δικαιοδοσίας της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής,
  • 2ο Τμήμα Δίκυκλης Αστυνόμευσης, η δικαιοδοσία του οποίου εκτείνεται στην περιοχή δικαιοδοσίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών,
  • 3ο Τμήμα Δίκυκλης Αστυνόμευσης, η δικαιοδοσία του οποίου εκτείνεται στην περιοχή δικαιοδοσίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πειραιώς, πλην της περιφερειακής ενότητας νήσων Αττικής.
  • 4ο Τμήμα Δίκυκλης Αστυνόμευσης, η δικαιοδοσία του οποίου εκτείνεται στην περιοχή δικαιοδοσίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής,
  • 5ο Τμήμα Δίκυκλης Αστυνόμευσης, η δικαιοδοσία του οποίου εκτείνεται στην περιοχή δικαιοδοσίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βορειοανατολικής Αττικής,
  • 6ο Τμήμα Δίκυκλης Αστυνόμευσης, η δικαιοδοσία του οποίου εκτείνεται στην περιοχή δικαιοδοσίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Νοτιοανατολικής Αττικής.
  • Το Α΄ Τμήμα Άμεσης Επέμβασης, το οποίο εκπληρώνει την αποστολή του μέσω της επιχειρησιακής δράσης των πληρωμάτων των περιπολικών οχημάτων και η δικαιοδοσία του εκτείνεται στην περιοχή δικαιοδοσίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης.
  • Το Β΄ Τμήμα Άμεσης Επέμβασης, το οποίο εκπληρώνει την αποστολή του μέσω της επιχειρησιακής δράσης των σταθμών της Ομάδας “Ζ” και των Ομάδων Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) και η δικαιοδοσία του εκτείνεται στην περιοχή δικαιοδοσίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης.

Το Κέντρο Επιχειρήσεων, το οποίο λειτουργεί σε επίπεδο Τμήματος και είναι αρμόδιο για:

  • την παρακολούθηση, καθοδήγηση και συντονισμό των περιπολικών αυτοκινήτων και δικύκλων στο πλαίσιο εκπλήρωσης της αποστολής της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής, καθώς και όλων των πεζών και εποχούμενων δυνάμεων που λαμβάνουν μέτρα τάξης και επιχειρούν στην περιοχή ευθύνης της Γ.Α.Δ.Α., σε κάθε περίπτωση υπό τον έλεγχο, τις εντολές και κατευθύνσεις του έχοντος την ευθύνη επικεφαλής των μέτρων και δράσεων και των Διευθυντών των αρμοδίων Υπηρεσιών, πλην αυτών στις οποίες λειτουργούν Κέντρα Επιχειρήσεων. Επίσης, είναι αρμόδια για την ταχεία ενημέρωση των ιεραρχικά προϊστάμενων και λοιπών αρμόδιων υπηρεσιών για την εκδήλωση περαιτέρω ενεργειών σύμφωνα τα οικεία σχέδια και τις ειδικότερες διαταγές και οδηγίες.
  • Σε περιπτώσεις πολύ σοβαρών και κρίσιμων περιστατικών ή συμβάντων, καθώς και όταν απαιτείται συνδυασμένη δράση ή διάταξη δυνάμεων και μέσων κατά την εκδήλωση γενικευμένων κρίσεων εσωτερικής ασφάλειας στην περιοχή ευθύνης της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής (Γ.Α.Δ.Α.), τον κεντρικό επιχειρησιακό συντονισμό του ως άνω Κέντρου, αναλαμβάνει το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο/Γ.Α.Δ.Α. και.
  • την αξιολόγηση της δραστηριότητας των πληρωμάτων των περιπολικών οχημάτων και των δικύκλων της υπηρεσίας, σε σχέση με τους στόχους και τις προτεραιότητές της, τη μελέτη της εγκληματικότητας στις περιοχές δικαιοδοσίας της Γ.Α.Δ.Α. και την εκπόνηση ειδικών επιχειρησιακών σχεδίων και δράσεων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments