Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Το ΕΣΥ αλλάζει παρά τις μεμψιμοιρίες [pics]

Άδωνις Γεωργιάδης: Το ΕΣΥ αλλάζει παρά τις μεμψιμοιρίες [pics]

Πηγή Φωτογραφίας: [365849] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΟΥ Ν/Σ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ "ΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2024" / 3η ΗΜΕΡΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Θεαματική κτιριολογική αναβάθμιση των νοσοκομείων της Χώρας

Μια περίοδο πρωτοφανούς κτιριολογικής αναβάθμισης διέρχονται τα νοσοκομεία του δημοσίου συστήματος υγείας της χώρας μας.

Πρόκειται, ιδιαίτερα, για το μεγαλύτερο πρόγραμμα κτιριολογικής αναβάθμισης των νοσοκομείων μας από την εποχή της ίδρυσης του ΕΣΥ, με ξεχωριστή έμφαση τη βελτίωση των χώρων των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ). Είναι, άλλωστε, εκπεφρασμένη επιθυμία του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη να συνδέσει αυτή τη δεύτερη θητεία του στην ηγεσία του νευραλγικού υπουργείου με την ουσιαστική μείωση του χρόνου αναμονής στις εφημερίες.

Πιο συγκεκριμένα, τις τελευταίες ημέρες, ο Άδωνις Γεωργιάδης επισκέφθηκε νοσοκομεία, όπου είχε την τύχη και τη δυνατότητα να διαπιστώσει ότι τηρούνται μέχρι κεραίας τα χρονοδιαγράμματα αναβάθμισης των ΤΕΠ.

Θεσσαλονίκη: Στρατηγικής σημασίας έργα για τον υγειονομικό χάρτη της πόλης

Πιο ειδικά, την εκτίμηση ότι στα τέλη του 2025 θα έχει ολοκληρωθεί το έργο της ανακαίνισης και αναβάθμισης των κτιριακών υποδομών του τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης “Γ. Γεννηματάς-Ο Άγιος Δημήτριος” εξέφρασε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο της επίσκεψής του στο νοσοκομείο, όπου έδωσε το “παρών” στην υπογραφή της σύμβασης, ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε το έργο, που έχει προϋπολογισμό περίπου 1,5 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης, στρατηγικής σημασίας για τον υγειονομικό χάρτη της πόλης.

Είναι σημαντικό να ξέρει ο κόσμος ότι το ΕΣΥ αλλάζει. Παρά τις συνεχείς μεμψιμοιρίες ότι το ΕΣΥ καταρρέει, το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει”, πρόσθεσε.

Επισήμανε ότι επισκέφθηκε το νοσοκομείο “Άγιος Παύλος” για να επιθεωρήσει την πορεία του έργου ανακαίνισης του νοσοκομείου, που επίσης χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης. “Το νοσοκομείο Άγιος Παύλος ανακαινίζεται μετά από 50 χρόνια. Σε λίγους μήνες θα παραδοθεί στον λαό της Μακεδονίας ένα πραγματικό κόσμημα”, υπογράμμισε.

«Παρακολουθούμε την πορεία των έργων του Ταμείου Ανάκαμψης για την πλήρη ανακαίνιση του νοσοκομείου, όπου πηγαίνει εξαιρετικά καλά, ανακαινίζεται μετά από 50 χρόνια, γίνεται πλέον ένα κανονικό νοσοκομείο», συμπλήρωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Υγείας επισκέφθηκε, επίσης, το “Θεαγένειο”.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης επιθεώρησε το Ακτινοδιαγνωστικό Τμήμα και το Τμήμα της Πυρηνικής Ιατρικής. Ειδικότερα, είχε την ευκαιρία να δει από κοντά το νέο Ψηφιακό Μαστογράφο 2D & 3D που παραδόθηκε, στο τέλος Μαΐου 2024, καθώς και άλλα υπερσύγχρονα συστήματα που παραδόθηκαν πρόσφατα.

“Είδαμε ένα νοσοκομείο που, αν και το κτίριο είναι παλιό, δουλεύει στην εντέλεια. Έχουμε αναβαθμίσει σε εξαιρετικό βαθμό τις υπηρεσίες που παρέχουμε στους πολίτες. Συνάντησα αρκετούς ασθενείς, μίλησα μαζί τους, ήταν όλοι πολύ ευχαριστημένοι”, επισήμανε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία»: Εκτεταμένες εργασίες ανακαίνισης

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε, μόλις χθες, το Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» και διαπίστωσε με ικανοποίηση την πρόοδο των κτιριολογικών εργασιών.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το τμήμα επειγόντων περιστατικών (ΤΕΠ) του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», που υλοποιούνται έργα ανακαίνισης και αναβάθμισης ύψους 1,26 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο του ευρύτερου προγράμματος για την κατασκευή πρότυπων ΤΕΠ και την αναβάθμιση των δημόσιων δομών υγείας.

Παράλληλα, επισκέφθηκε και το τμήμα του ΤΕΠ, έκτασης 600 τετραγωνικών μέτρων, στο οποίο εκτελούνται εργασίες ανακαίνισης, με παρεμβάσεις στις κτηριακές εγκαταστάσεις και στον εξοπλισμό. Τα έργα αναμένεται να ολοκληρωθούν τον επόμενο μήνα.

Εμφανώς ικανοποιημένος, ο Κυρ. Μητσοτάκης δήλωσε μετά το πέρας της επίσκεψης ότι  «όποιος επισκεφθεί αυτά τα νέα τμήματα, αλλά και τους υπόλοιπους ορόφους και τις υποδομές του νοσοκομείου, θα διαπιστώσει πια ότι το νοσοκομείο αυτό δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα πιο σύγχρονα νοσοκομεία. Ένα νοσοκομείο το οποίο περιθάλπει τους μικρούς μας φίλους πάνω απ’ όλα με αξιοπρέπεια και παρέχοντας ιατρικές υπηρεσίες πολύ υψηλής ποιότητας».

Από την πλευρά του, ο Άδωνις Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι «είναι ένα εξαιρετικά καλό νοσοκομείο, που σώζει κάθε μέρα χιλιάδες ζωές. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα το ιατρικό, το νοσηλευτικό και το λοιπό προσωπικό του νοσοκομείου αυτού.

Να πω, επίσης, ότι μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, έχουμε εντάξει την αγορά γραμμικού επιταχυντή για τις παιδικές νεοπλασίες, ένα μηχάνημα τελευταίας τεχνολογίας 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, ακριβώς διότι θέλουμε να δώσουμε στο νοσοκομείο αυτό μία τεχνολογική υπεροχή, με τις πιο σύγχρονες θεραπείες που μπορούμε να προσφέρουμε στους μικρούς μας φίλους, για να κάνουμε το πραγματικά καλύτερο που μπορούμε».

Επισημαίνεται ότι στο Νοσοκομείο αυτό ακολουθούν μία πρωτοποριακή μέθοδο όπου εκπαιδεύουν τους γονείς πώς να φέρονται στα νεογνά τους όταν είναι σε αυτή την κατάσταση. Έτσι επιτρέπουν την είσοδο των γονέων μέσα στη Μονάδα και την επαφή με τα νεογνά ακόμη και στις πιο δύσκολες τους στιγμές.

Νοσοκομείο Αττικόν: Πενταπλασιασμός των χώρων των ΤΕΠ

Στους σχεδιασμούς του υπουργού Υγείας κεντρική θέση καταλαμβάνει το Νοσοκομείο Αττικόν, στο οποίο βγαίνουν κάποια ράντζα κατά τις εφημερίες λόγω της μεγάλης προσέλευσης ασθενών, απόρροιας της καλής φήμης του νοσοκομείου.

Όπως επισημαίνει ο Άδωνις Γεωργιάδης, «όταν σε μία στιγμή εφημερίας πάνε 1.500 άνθρωποι, μέχρι να τακτοποιηθούν στα δωμάτιά τους, περνάει κάποιο χρονικό διάστημα. Την επόμενη μέρα, όλοι έχουν τακτοποιηθεί».

«Επειδή εντοπίσαμε ότι στο ‘Αττικόν’ υπάρχει αυτή η πολύ μεγάλη πίεση, εντάξαμε στο Ταμείο Ανάκαμψης το εξής έργο: μεγαλώνουμε το χώρο των επειγόντων περιστατικών από 1.000 τετραγωνικά μέτρα που είναι σήμερα σε 5.000 τετραγωνικά μέτρα.

Το έργο θα εγκαινιαστεί στις αρχές Απριλίου του 2025.

Ένας από τους λόγους που υπάρχει αυτή η πίεση με τα ράντζα είναι και το συγκεκριμένο έργο, καθώς αυτή τη στιγμή που μιλάμε από τα 1.000 τετραγωνικά μέτρα έχουν μείνει 500, διότι το εργοτάξιο έχει καταλάβει ένα κομμάτι του χώρου», καταλήγει ο υπουργός Υγείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments