Αθλητισμός

ESL: Αποχώρησαν και οι Ίντερ, Ατλέτικο Μαδρίτης

ESL: Αποχώρησαν και οι Ίντερ, Ατλέτικο Μαδρίτης
ESL: Αποχώρησαν και οι Ίντερ με την Ατλέντικο Μαδρίτης, μετά τις έξι αγγλικές ομάδες. Άδοξο και πρόωρο τέλος για τη European Super Leauge.

Τι κι αν η Ρεάλ Μαδρίτης δήλωνε τον εφησυχασμό της για την πορεία της ESL, εν τέλει φαίνεται πως οδηγείται σε φιάσκο η απόπειρα δημιουργίας κλειστής λίγκας για συγκεκριμένες ομάδες. Μετά την αποχώρηση της Μάντσεστερ Σίτυ και της Τσέλσι, εκτός διοργάνωσης είναι επισήμως και η Ίντερ με την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Οι ιθύνοντες της ιταλικής και ισπανικής ομάδας αποφάσισαν να άρουν την επιλογή τους να συμμετέχουν στη European Super League μετά τις έντονες αντιδράσεις των οπαδών τους, αλλά και τη γενικότερη κατακραυγή των φιλάθλων του ποδοσφαίρου σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γηραιάς Ηπείρου.

Προηγήθηκε η αποχώρηση των υπολοίπων τεσσάρων ομάδων της Πρέμιερ Λιγκ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λίβερπολ, Άρσεναλ και Τότεναμ. Οι Άγγλοι μετά τις έντονες αντιδράσεις των οπαδών, παικτών αλλά και των προπονητών αποφάσισαν να παραμείνουν στις εγχώριες διοργανώσεις και σε αυτές της UEFA.

Tον ίδιο δρόμο ακολούθησαν σήμερα (21/04) και η Ατλέτικο αλλά και η Ίντερ. Οι δύο σύλλογοι, αποφάσισαν να αποχωρήσουν από την κλειστή λίγκα. Σειρά στην πόρτα της εξόδου από τη Super League παίρνει η Μπαρτσελόνα και η Μίλαν, οι οποίες πάντως δεν θα αργήσουν να ανακοινώσουν την αποχώρησή τους.

Η ανακοίνωση της Ατλέτικο:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Atlético de Madrid, συνεδρίασε το πρωί της Τετάρτης (21/04) κι αποφάσισε να κοινοποιήσει επίσημα στη Super League και στους υπόλοιπους συλλόγους, ν την απόφασή του να μην επισημοποιήσει τελικά την προσήλωσή του στο έργο.

Η Atlético de Madrid αποφάσισε την περασμένη Δευτέρα να συμμετάσχει σε αυτό το έργο σε απάντηση σε συνθήκες που δεν υπάρχουν πλέον σήμερα. Για τον σύλλογο, η αρμονία μεταξύ όλων των ομάδων που απαρτίζουν την οικογένεια των ροχιμπλάνκος είναι απαραίτητη, ειδικά των οπαδών μας.

Η πρώτη ομάδα και ο προπονητής της, έδειξαν την ικανοποίησή τους για την απόφαση του συλλόγου, καταλαβαίνοντας ότι τα αθλητικά πλεονεκτήματα πρέπει να υπερισχύουν οποιουδήποτε άλλου κριτηρίου».

Η ανακοίνωση της Ίντερ:

«Η FC Internazionale Milano επιβεβαιώνει ότι το Club δεν είναι πλέον μέρος του έργου της Super League. Είμαστε πάντα δεσμευμένοι να προσφέρουμε στους οπαδούς την καλύτερη εμπειρία ποδοσφαίρου. Η καινοτομία και η ένταξη αποτελούν μέρος του DNA μας από την ίδρυσή μας. Η δέσμευσή μας με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη για βελτίωση της ποδοσφαιρικής βιομηχανίας δεν θα αλλάξει ποτέ.

Η Ίντερ πιστεύει ότι το ποδόσφαιρο, όπως και οποιοσδήποτε τομέας δραστηριότητας, πρέπει να ενδιαφέρεται συνεχώς να βελτιώνει τους αγώνες του, προκειμένου να συνεχίσει να ενθουσιάζει τους οπαδούς όλων των ηλικιών σε όλο τον κόσμο, σε ένα πλαίσιο οικονομικής βιωσιμότητας.

Με αυτό το όραμα θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με ιδρύματα και όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη για το μέλλον του αθλήματος που όλοι αγαπάμε».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments