Πολιτική

ΥΠΕΞ: Η κλιμάκωση της βίας στη Γάζα θα πρέπει να σταματήσει

ΥΠΕΞ: Η κλιμάκωση της βίας στη Γάζα θα πρέπει να σταματήσει
ΥΠΕΞ: Η κλιμάκωση της βίας τόσο στα Ιεροσόλυμα όσο και στην Γάζα θα πρέπει να σταματήσει, αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Το ΥΠΕΞ εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τα βίαια επεισόδια στη Λωρίδα της Γάζας. Όπως τονίζει η ανακοίνωση η κλιμάκωση της βίας στα Ιεροσόλυμα και τη Γάζα θα πρέπει να σταματήσει.

Το υπουργείο Εξωτερικών σημειώνει επίσης πως η Ελλάδα εκφράζει την έντονη ανησυχία της για τις πρόσφατες πυραυλικές επιθέσεις εναντίον αμάχου πληθυσμού στο Ισραήλ, οι οποίες είναι καταδικαστέες και καλεί για τον άμεσο τερματισμό τους.

«Παράλληλα, αναγνωρίζοντας το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα, υπογραμμίζουμε εκ νέου την ανάγκη όπως όλες οι πλευρές προβούν σε ενέργειες που θα οδηγήσουν σε άμεση αποκλιμάκωση. Επίσης θα πρέπει να καταβληθούν ενέργειες για την αποφυγή περαιτέρω θυμάτων μεταξύ του άμαχου πληθυσμού.

Η Ελλάδα, όπως έχει τονίσει και στο παρελθόν αναφορικά με την Ειρηνευτική Διαδικασία στη Μέση Ανατολή, υπογραμμίζει ότι η επίλυση της διένεξης μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων στη βάση της λύσης των δύο κρατών αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τη συνολική ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή» αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Ισραήλ: Αιματοκύλισμα σε πολλές πόλεις της Λωρίδας της Γάζας

Η νύχτα στο Ισραήλ ήταν εφιαλτική με νέα επεισόδια, καθώς οι αεροπορικές επιδρομές σε πολλές πόλεις της Λωρίδας της Γάζας συνεχίστηκαν με αμείωτη ένταση κι ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών ανεβαίνει συνεχώς. Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ότι ρουκέτες συνέχισαν να εκτοξεύονται στη διάρκεια της νύχτας από Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας εναντίον του νότιου τμήματος της χώρας.

«Από τις 18:00 (σ.σ. Δευτέρα), τρομοκρατικές οργανώσεις στη Λωρίδα της Γάζας εκτοξεύουν ρουκέτες εναντίον ισραηλινών αμάχων. Ασταμάτητα. Η ώρα είναι τώρα 04:00. Γίνονται επιθέσεις με ρουκέτες επί 10 ώρες», ανέφερε μέσω Twitter το ισραηλινό επιτελείο νωρίτερα σήμερα. Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, ο ισραηλινός στρατός καταμετρούσε 150 επιθέσεις με ρουκέτες. Δεκάδες εξ αυτών αναχαιτίστηκαν από το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας Σιδηρούς Θόλος, διαβεβαίωσε.

Τα ισραηλινά αντίποινα ήταν εξαιρετικά πολύνεκρα. Σε πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας σκοτώθηκαν τουλάχιστον 20 Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους εννιά παιδιά, σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας. Η εφημερίδα Jerusalem Post έκανε λόγο για οκτώ μέλη της Χαμάς νεκρά.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι οι δυνάμεις του σκότωσαν 15 μέλη ένοπλων παλαιστινιακών οργανώσεων στη διάρκεια της νύχτας στη Λωρίδα της Γάζας, παλαιστινιακό θύλακα όπου διεξήχθησαν 130 πλήγματα σε αντίποινα για την εκτόξευση δεκάδων ρουκετών εναντίον του νότιου Ισραήλ.

«Πλήξαμε 130 στρατιωτικούς στόχους, οι οποίοι ανήκαν κυρίως στη Χαμάς», είπε ο Τζόναθαν Κόνρικους, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, σε δημοσιογράφους. «Κατά τους τρέχοντες υπολογισμούς μας, σκοτώσαμε 15 μέλη της Χαμάς και του (σ.σ. Παλαιστινιακού) Ισλαμικού Τζιχάντ», πρόσθεσε ο ίδιος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments