Ελλάδα

Κως: Ο Αιγύπτιος ελαιοχρωματιστής ήταν κατάσκοπος

Κως: Ο Αιγύπτιος ελαιοχρωματιστής ήταν κατάσκοπος και διακινητής μεταναστών. Έμπαινε ως ελαιοχρωματιστής σε στρατιωτικές βάσεις και κατέγραφε τα πάντα.

Ο 43χρονος που συνελήφθη στην Κω για κατασκοπεία και παράνομη διακίνηση μεταναστών, εργαζόταν την ημέρα ως ελαιοχρωματιστής, αλλά το βράδυ είχε μια άλλη, παράλληλη, παράνομη δραστηριότητα. Πιο συγκεκριμένα, Εμπαινε ως ελαιοχρωματιστής σε στρατιωτικές βάσεις και κατέγραφε τα πάντα.

Ακόμα μια περίπτωση κατασκοπείας σημειώθηκε στα Δωδεκάνησα και συγκεκριμένα στην Κω, λίγους μήνες μετά την υπόθεση της Ρόδου, όπου είχαν συλληφθεί δυο κατηγορούμενοι. Στελέχη της Λιμενικής Αρχής της Κω προχώρησαν στη σύλληψη του 43χρονου για παράβαση του ν. 4251/2014 (Κώδικας Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ένταξης και λοιπές διατάξεις), πλαστογραφία και κατασκοπεία. Στην κατοχή του βρέθηκαν ύποπτα βίντεο με καταγεγραμμένο οπτικοακουστικό υλικό από στρατιωτικές εγκαταστάσεις του νησιού, με αποτέλεσμα να κατασχεθεί η συσκευή του κινητού του τηλεφώνου.

Η εργασία-καμουφλάζ

Ο Χανί Σαμίρ για σχεδόν δεκαπέντε χρόνια περνούσε απαρατήρητος από όλους. Δούλευε όλη μέρα ως ελαιοχρωματιστής, όμως παράλληλα, είχε μια δεύτερη κρυφή ζωή που ο ίδιος αρνείται χωρίς όμως να μπορεί να δικαιολογήσει ότι δεν υπήρχε. Επίσης ακόμα ένα κυκλώματος που έφερνε VIP μετανάστες από τη Συρία φαίνεται πως ήταν μπλεγμένος και στα γρανάζια της κατασκοπείας…

Τα όσα βρέθηκαν στο κινητό του και τον υπολογιστή μαρτυρούν την παράνομη δραστηριότητά του και για αυτό ΕΥΠ και Λιμενικό ψάχνουν να δουν ποιοι τον στρατολόγησαν, ποιος ήταν ο σύνδεσμος του και το κυριότερο που κατέληγε το υλικό από στρατιωτικές μονάδες που παράνομα κατέγραφε. Στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ, έχει φθάσει όλο το υλικό, γίνεται ανάσυρση διαγεγραμμένων δεδομένων και εκτιμάται ότι θα αποκαλυφθεί μέσα από τις αναλύσεις όλη η δράση του «ελαιοχρωματιστή κατασκόπου».

Στο κύκλωμα, εμπλέκονται μια γνωστή ιδιοκτήτρια μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας στο νησί, τέσσερις Έλληνες, ένας Τούρκος σύνδεσμός με τα κυκλώματα της απέναντι όχθης, ένας Παλαιστίνιος και ένας Μαροκινός, ενώ ηγετικό στέλεχος της ομάδας είναι ένας 36χρονος Λιβανέζος. Το κύκλωμα εξαρθρώθηκε από το Λιμενικό με την υπόθεση να έχει κωδική ονομασία «Λερναία Ύδρα».

Προσπάθησε να μαζέψει τα αδικαιολόγητα

«Σε εσάς δεν θα πω τίποτα. Ό,τι έχω να πω, θα το πω στην κατάθεση μου στον εισαγγελέα» ανέφερε στους λιμενικούς της Κω, ο 43χρονος Αιγύπτιος, όμως όπως φαίνεται μέσα από τη δικογραφία ούτε και στον εισαγγελέα δεν είπε τίποτα σημαντικό. Μέσα από τις 8 σελίδες της απολογίας του αρκέστηκε να πει ότι του αρέσουν τα τοπία και για τον λόγο αυτό έβγαζε φωτογραφίες στρατιωτικών μονάδων, ενώ για τις δύο νεαρές κοπέλες από τη Συρία που έκρυβε σπίτι του και τις πήγε στο αεροδρόμιο για να πετάξουν με πλαστά στοιχεία, τόνισε πως απλά είναι φίλες του. Δεν είμαι κατάσκοπος» είπε «είμαι ελαιοχρωματιστής. Δουλεύω σε συνεργείο και την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε πάει να κάνουμε εργασίες στο συγκεκριμένο στρατόπεδο. Μου άρεσε το τοπίο και τράβηξα τρεις φωτογραφίες και τρία βίντεο. Δεν ήξερα ότι απαγορεύεται και δεν τα έδωσα πουθενά» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο