Οι 10 χωρισμοί της ελληνικής showbiz το 2019 που κανείς δεν περίμενε
Το 2019 φτάνει στο τέλος του, όπως ακριβώς έφτασαν στο τέλος τους και κάποιες σχέσεις στην ελληνική showbiz, τις οποίες κανείς δεν περίμενε.
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Κατάγεται από οικογένεια με παράδοση στη δικηγορία και στην πολιτική. Είναι γιος του Παυσανία Λυκουρέζου, που διετέλεσε Υπουργός Εσωτερικών της Κυβέρνησης Παπάγου, ανηψιός του αξιωματικού του Πολεμικού Ναυτικού, εφοπλιστή και αντιστασιακού Παναγιώτη Λυκουρέζου και εγγονός του δικηγόρου και υπουργού Κωνσταντίνου Λυκουρέζου. Φοίτησε στο Εκπαιδευτήριο «Ι. Μ. Παναγιωτόπουλος» και σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, απ’ όπου αποφοίτησε το 1957.
Τη δεκαετία του 1950 ασχολήθηκε με την ξιφασκία, στην οποία μάλιστα αναδείχθηκε πανελληνιονίκης το 1955 στο ξίφος μονομαχίας, καθώς και με την κολύμβηση στον Παναθηναϊκό. Ιδιώτευσε ως δικηγόρος αναλαμβάνοντας το δικηγορικό γραφείο που είχε ιδρύσει ο παππούς του το 1910. Με την εγκαθίδρυση της Χούντας των Συνταγματαρχών διέφυγε στο εξωτερικό με την τότε συζυγό του, από όπου επέστρεψε το 1974. Τον Σεπτέμβριο του ιδίου έτους ήταν ο πρώτος που κατέθεσε μήνυση κατά των πρωταιτίων του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου 1967 επί εσχάτη προδοσία.
Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας συμμετείχε στη δίκη των μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη» ως συνήγορος του Βαρδή Βαρδινογιάννη και των οικογενειών των επιχειρηματιών Αλεξάνδρου Αθανασιάδη και Δημήτρη Αγγελόπουλου για το μέρος του κατηγορητηρίου που αφορούσε την απόπειρα δολοφονίας κατά του πρώτου και τις δολοφονίες των άλλων δύο. Ήταν επίσης συνήγορος του αστυνομικού Αθανασίου Μελίστα στη δίκη για την δολοφονία του 15χρονου Μιχάλη Καλτεζά, του Γιώργου Κοσκωτά στο ομώνυμο σκάνδαλο, ενώ είναι συνήγορος της εταιρείας Siemens στην υπόθεση του ομωνύμου σκανδάλου.
Το 1999 προσέφυγε μαζί με εκατοντάδες άλλους Έλληνες, μεταξύ των οποίων και ο Μίκης Θεοδωράκης στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης κατά του ΝΑΤΟ για τους εκτεταμένους βομβαρδισμούς με βόμβες διασποράς στην Γιουγκοσλαβία. Σε πρώτο γάμο είχε νυμφευθεί την Αμερικανοβραζιλιάνα φωτογράφο, κοινωνιολόγο και πρώην φωτομοντέλο Αλίσια Κοριολάνο. Όταν επιβλήθηκε το Πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967, κατέφυγε μαζί της στην Αγγλία, όπου το ζευγάρι απέκτησε δύο παιδιά, τον Ιάσονα και τη Μαρίνα, τα οποία γεννήθηκαν με τρία χρόνια διαφορά. Επέστρεψε μόνος του -καθώς είχε στο μεταξύ χωρίσει- στην Ελλάδα μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας το 1974. Από το 1976 ήταν νυμφευμένος με την ηθοποιό Ζωή Λάσκαρη μέχρι τον θάνατό της το 2017. Απέκτησαν μαζί μία κόρη, την Μαρία-Ελένη.
Πρόσφατα ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος είχε συλληφθεί για εμπλοκή του στη μαφία των φυλακών Κορυδαλλού:
Το 2019 φτάνει στο τέλος του, όπως ακριβώς έφτασαν στο τέλος τους και κάποιες σχέσεις στην ελληνική showbiz, τις οποίες κανείς δεν περίμενε.
Αρκετά προβλήματα αντιμετωπίζει τον τελευταίο καιρό ο γνωστός ποινικολόγος, Αλέξανδρος Λυκουρέζος.
Μαφία των φυλακών: Ο Γιώργος Αντωνόπουλος, είχε κατηγορηθεί για την υπόθεση της μαφίας των φυλακών μετά τις καταγγελίες του επιχειρηματία Αριστείδη Φλώρου για εκβίασή του από δικηγόρους και κρατούμενους.
Δημήτρης Ρίζος: Το τελευταίο αντίο στον γνωστό δημοσιογράφο και εκδότη είπαν η οικογένεια και οι φίλοι του.
Πολλά τα προβλήματα για ακόμα μια φορά για τον Πέτρο Κωστόπουλο.
Επαμεινώνδας Κορκονέας: Ο γνωστός ποινικολόγος τοποθετήθηκε, μέσω ανακοίνωσής του, για την ποινή που ορίστηκε στον πρώην ειδικό φρουρό.