Πούτιν για εμβόλια κορωνοϊού: «Ασφαλή και αποτελεσματικά τα δύο πρώτα» - Έρχεται και τρίτο
Πούτιν εμβόλια κορωνοϊού: Ο Ρώσος πρόεδρος σε δηλώσεις του επισήμανε ότι είναι «ασφαλή και αποτελεσματικά τα δύο πρώτα», ενώ έρχεται και ένα ακόμα.
Όταν μιλάς για Ρωσία το πρώτο όνομα που σου έρχεται στο νου είναι Βλαντιμίρ Πούτιν. Ήταν το 1999, όταν η ομάδα που περιέβαλλε τον Μπορίς Γέλτσιν άρχισε να ψάχνει διάδοχο για τον ασθενούντα πρόεδρο, η δημοτικότητα του οποίου συνεχώς έφθινε. Ο Πούτιν αν και δεν είχε κυβερνητική εμπειρία- είχε διατελέσει μόνο αντιδημάρχου της Αγίας Πετρούπολης και ένα σύντομο διάστημα διευθυντής της μυστικής αστυνομίας- έμοιαζε ως η τέλεια λύση.
Σήμερα μπορούμε να πούμε ότι οι κινήσεις του στη διεθνή σκακιέρα κατέστησαν ξανά τη Pωσία μια υπολογίσιμη δύναμη και οι χειρισμοί του στον ενεργειακό τομέα, όπου η Mόσχα έχει το πάνω χέρι, έχουν κάνει αρκετούς συμπατριώτες του να «πίνουν νερό» στο όνομά του. Πολλοί είναι ωστόσο και οι πολιτικοί του αντίπαλοι που αντιδρούν στον τρόπο που άσκησης της εξουσίας.
Ο Βλαντιμίρ γεννήθηκε στις 7 Οκτωβρίου του 1952, στην πόλη του τότε την έλεγαν Λένινγκραντ ( Αγία Πετρούπολη). Ήταν το τρίτο παιδί στην οικογένεια αν και ο ίδιος δεν γνώρισε ποτέ τα δύο αδέλφια του. Γεννημένα στα μέσα της δεκαετίας του ’30, το πρώτο πέθανε μερικούς μήνες μετά τη γέννησή του και το δεύτερο από διφθερίτιδα κατά την πολιορκία του Λένινγκραντ από τα γερμανικά στρατεύματα.
Τελείωσε τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Λένινγκραντ το 1975 και λίγο καιρό αργότερα απέκτησε διδακτορικό στα Οικονομικά. Τον Ιούνιο του 1991 έγινε Πρόεδρος Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Αγίας Πετρούπολης και το 1994 πρώτος Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.
Το Μάρτιο του 1997 προήχθη σε αντιπρόεδρο του Εκτελεστικού Γραφείου του Προέδρου, ενώ το 1998 ορίστηκε Διοικητής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πληροφοριών της Ρωσίας, που ήταν διάδοχος της Επιτροπής της Κρατικής Ασφάλειας. Ένα χρόνο αργότερα, τον Αύγουστο του 1999, ορίστηκε Πρωθυπουργός της Ρωσίας από τον Μπορίς Γιέλτσιν και τον Ιανουάριο του 2000, μετά από το ξαφνικό διάγγελμα παραίτησης του Γιέλτσιν, ορίστηκε προσωρινός Πρόεδρος. Το 2000 έθεσε υποψηφιότητα για την προεδρία της Ρωσικής Δημοκρατίας και εξελέγη ενώ στις 14 Μαρτίου 2004, ξεκίνησε τη δεύτερη θητεία στο συγκεκριμένο αξίωμα.
Την 1η Οκτωβρίου 2007 ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του στις βουλευτικές εκλογές του Δεκεμβρίου, μη αποκλείοντας το ενδεχόμενο να γίνει ο επόμενος Πρωθυπουργός. Στις εκλογές αυτές, στις 2 Δεκεμβρίου του 2007, που διεξήχθησαν υπό καταγγελίες της αντιπολίτευσης για νοθεία, ο Πούτιν θριάμβευσε συγκεντρώνοντας ποσοστό άνω του 62% των ψήφων. Στις προεδρικές εκλογές του 2012 κέρδισε ποσοστό άνω του 60% και ορκίστηκε ξανά Πρόεδρος της χώρας.
15 πράγματα που δεν ξέρετε για τον Βλαντιμίρ Πούτιν
Πούτιν εμβόλια κορωνοϊού: Ο Ρώσος πρόεδρος σε δηλώσεις του επισήμανε ότι είναι «ασφαλή και αποτελεσματικά τα δύο πρώτα», ενώ έρχεται και ένα ακόμα.
Ναγκόρνο Καραμπάχ: Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανέφερε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα βοηθήσουν τη Ρωσία να μεσολαβήσει για μια λύση στη σύγκρουση.
MYTILINEOS: Μεγάλος Υποστηρικτής της Ελληνικής Έκδοσης των απομνημονευμάτων του Μπαράκ Ομπάμα είναι η MYTILINEOS, που με την αξιομνημόνευτη υποστήριξή της, συμβάλλει αποφασιστικά στην ανάδειξη του σημαντικού έργου ενός εξαιρετικά δημοφιλούς Προέδρου.
Bloomberg για Ερντογάν: «Σε μια περίοδο που οι μεγάλες δυνάμεις δείχνουν ότι δεν μπορούν να συμφωνήσουν σε τίποτε, φαίνεται ότι σχεδόν ομονοούν ότι ο Ερντογάν είναι ταραχοποιός» αναφέρεται χαρακτηριστικά το άρθρο.
Ναγκόρνο Καραμπάχ: «Η διένεξη πρέπει να λυθεί αποκλειστικά με ειρηνικό τρόπο, αυτή είναι η θέση μας. Δυστυχώς το Αζερμπαϊτζάν δεν συμφωνεί με την άποψη αυτή», ο Νικόλ Πασινιάν.
Πομπέο κατά Τουρκίας: «Ελπίζουμε ότι οι Αρμένιοι θα μπορέσουν να αμυνθούν απέναντι σε αυτά που κάνουν οι Αζέροι», είπε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας
Υπόθεση Ναβάλνι: Το Κρεμλίνο υποστηρίζει ότι η Γερμανία δεν διαθέτει στοιχεία για να αποδείξει ότι ο Ναβάλνι δηλητηριάστηκε.
Ναγκόρνο Καραμπάχ: Οι μάχες έχουν φτάσει στο χειρότερο επίπεδο μετά τον πόλεμο στις αρχές της δεκαετίας του 1990 όποτε και σκοτώθηκαν 30.000 άνθρωποι.
Ναγκόρνο Καραμπάχ: Πούτιν και Ερντογάν επιβεβαίωσαν εκ νέου τη σημασία της εκεχειρίας, που επιτεύχθηκε με τη μεσολάβηση της Μόσχας, και θεωρητικά τέθηκε σε εφαρμογή το Σάββατο.