Γεωργία Βασιλειάδου: Η συνάντηση με θαυμαστή της [pic]
Γεωργία Βασιλειάδου: Μια από τις πιο αγαπημένες περσόνες της «χρυσής» εποχής του ελληνικού κινηματογράφου είναι αναμφισβήτητα η γνωστή ηθοποιός.
Γεννήθηκε στις 29 Αυγούστου του 1934 στον Πειραιά. Ο Δημήτρης ήταν το τρίτο παιδί του Γιάννη Παπαμιχαήλ και το πρώτο με την δεύτερη του σύζυγο, Ελένη. Είχε έναν αδερφό, τον Στέλιο, και μια αδερφή, την Μαρία, από τον πρώτο γάμο του πατέρα του, καθώς και έναν αδερφό, τον Νίκο που γεννήθηκε μετά από αυτόν. Τα παιδικά του χρόνια ήταν φτωχικά. Οι γονείς του διηύθυναν ένα καφενείο στο οποίο συχνά βοηθούσε και ο ίδιος. Τα πρώτα του χρόνια στιγματίστηκαν από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Έζησε για περίπου δυο χρόνια στον τόπο καταγωγής των γονιών του το Κρανίδι, ύστερα από προτροπή τους, και αμέσως μετά το τέλος του πολέμου ξαναγύρισε στον Πειραιά.
Ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ από τα εφηβικά του χρόνια είχε αποφασίσει ότι ήθελε να ασχοληθεί με το θέατρο. Οι γονείς του ήθελαν να σπουδάσει υφαντουργία καθώς είχε κερδίσει μια υποτροφία στην Αγγλία. Ωστόσο το 1952 έδωσε κρυφά εισαγωγικές εξετάσεις στο Εθνικό Θέατρο και τελικά πέρασε. Αυτή του η κίνηση όμως προκάλεσε την αντίδραση του πατέρα του, ο οποίος τελικά συμφώνησε. Αξιοθαύμαστο γεγονός αποτελεί ότι ο Παπαμιχαήλ, έφτανε στην Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου με τα πόδια από τον Πειραιά. Στην Σχολή του Εθνικού, γνώρισε και την Αλίκη Βουγιουκλάκη, μελλοντική σύζυγο και συνεργάτη του. Αποφοίτησε από το Εθνικό με βαθμό “Άριστα”. Ο πρώτος του ρόλος ήταν στο «Γλάρο» του Τσέχωφ και ακολούθησε ο ρόλος του Πολύδωρου στην Εκάβη του Ευριπίδη το 1955.
Στη συνέχεια, συνεργάστηκε με το Θέατρο Τέχνης και από το 1962 συγκρότησε δικό του θίασο στο ελεύθερο θέατρο. Έπαιξε δίπλα στην Κυβέλη, την Κατίνα Παξινού, την Άννα Συνοδινού, την Αντιγόνη Βαλάκου και τον Αλέξη Μινωτή. Τιμήθηκε με το Βραβείο Κοτοπούλη το 1957. Επίσης συμμετείχε σε μεγάλες παραγωγές του ελληνικού κινηματογράφου, όπως το Ποτέ την Κυριακή (1960) και Τα κόκκινα φανάρια (1963) ενώ ταινία σταθμός στην σταδιοδρομία του ήταν η ταινία Παπαφλέσσας (1971), που αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες υπερπαραγωγές του ελληνικού κινηματογράφου, η οποία κόστισε 12.009.000 δραχμές. Από το 1964 και για δέκα ολόκληρα χρόνια πρωταγωνίστησε στο θέατρο ως συνθιασάρχης με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, αλλά και σε δεκάδες ταινίες ως ζευγάρι, στον κινηματογράφο αλλά και στη ζωή. Υπήρξε πρωταγωνιστής στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ) και πρόεδρος του συλλόγου ηθοποιών βορείου Ελλάδος.
Γεωργία Βασιλειάδου: Μια από τις πιο αγαπημένες περσόνες της «χρυσής» εποχής του ελληνικού κινηματογράφου είναι αναμφισβήτητα η γνωστή ηθοποιός.
Βουγιουκλάκη σπάνια φωτογραφία: "Η Αλίκη το 1958 ταξιδεύει στην Κρήτη για να παρευρεθεί στην πρεμιέρα της νέας της ταινίας"
Σαπφώ Νοταρά: Η Σαπφώ Νοταρά ήταν μια ηθοποιός με σπουδαία υποκριτικά προσόντα, τα οποία δεν εξαντλούνταν στη χαρακτηριστική βραχνή φωνή της, που την καθιέρωσε στο καλλιτεχνικό στερέωμα και την έκανε γνωστή στο μεγάλο κοινό.
Αλίκη Βουγιουκλάκη φωτογραφία: Ο γιος της Αλίκης Βουγιουκλάκη και του Δημήτρη Παπαμιχαήλ, δημοσίευσε στο Ιnstagram μια σπάνια φωτογραφία των γονιών του από την Ανάσταση του 1971.
Φιλοποίμην Φίνος. Ήταν 26 Ιανουαρίου, σαν σήμερα, του 1977 όταν άφησε την τελευταία του πνοή νικημένος από τον καρκίνο.
Γιώργος Μιχαλακόπουλος "Ενώπιος Ενωπίω":Τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου, ο Νίκος Χατζηνικολάου υποδέχτηκε στο «Ενώπιος Ενωπίω», σε μια σπάνια συνέντευξη, το γνωστό ηθοποιό Γιώργο Μιχαλακόπουλο.
Κυριάκος Μητσοτάκης: Πρόκειται για κορυφαία στελέχη ελληνικών και πολυεθνικών επιχειρήσεων και ο πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να τους αναπτύξει την οριζόντια πολιτική μείωσης της φορολογίας της εργασίας.
Νίκος Γαλανός: «Tσακωθήκαμε σε σημείο να έχουμε σκηνές ερωτικές μετά κι εγώ να είμαι στο… κυρία Βουγιουκλάκη» εκμυστηρεύτηκε ο γνωστός ηθοποιός.