Τουρκικά πλοία στο Αιγαίο
Ελλάδα Τουρκία: Αμετάβλητη παραμένει η κατάσταση στο Αιγαίο, όπως σχολιάζουν αρμόδιες πηγές του ΓΕΕΘΑ.
Αν και οι πρώτες τακτικές μονάδες στρατού συγκροτήθηκαν ήδη από το 1821-1822, με το ξέσπασμα της Ελληνικής Επανάστασης, η πρώτη υποτυπώδης οργάνωση γενικού επιτελείου, με το Σώμα Γενικών Επιτελών, έλαβε χώρα το 1833, μετά την ίδρυση του ανεξάρτητου Βασιλείου της Ελλάδας. Η πρώτη προσπάθεια για τη δημιουργία μιας μόνιμης επιτελικής υπηρεσίας έγινε το 1877, όταν συστάθηκε για πρώτη φορά το Γενικό Επιτελείο Στρατού. Το πείραμα ήταν βραχύβιο, καθώς το Σώμα Γενικών Επιτελών καταργήθηκε το 1880 και αντικαταστάθηκε από μια απλή υπηρεσία επιτελικού γραφείου στο Υπουργείο Στρατιωτικών Υποθέσεων.
Το σύγχρονο Γενικό Επιτελείο Στρατού έχει καταβολές από το 1900, όταν ιδρύθηκε η Γενική Διοίκηση Στρατού ως επιτελείο για το Γενικό Διοικητή του Στρατού, Διάδοχο Κωνσταντίνο. Το 1904, δημιουργήθηκε το Γενικό Επιτελείο της Γενικής Διοίκησης Στρατού, με σημαντικά ενισχυμένη εξουσία στην οργάνωση, την κατάρτιση και τον εξοπλισμό του στρατού. Οι αξιωματικοί του Γενικού Επιτελείου του Σώματος επίσης ανασυστάθηκαν, ενώ ο ρόλος του Υπουργείου μειώθηκε.
Το 1909, μετά το κίνημα στο Γουδί, οι αλλαγές αυτές αντιστράφηκαν και πάλι με την ανάκτηση της προνομιακής θέσης των αξιωματικών του επιτελείου γύρω από τον Κωνσταντίνο. Αντί αυτού, ιδρύθηκε η Υπηρεσία Επιτελείου Στρατού, η οποία διατήρησε την ονομασία της μέχρι το 1923, όταν τελικά μετονομάστηκε σε Γενικό Επιτελείο Στρατού. Από τον Νοέμβριο 1917 έως και τον Νοέμβριο 1920, επικεφαλής της υπηρεσίας ήταν Γάλλοι αξιωματικοί με Έλληνες αναπληρωτές.
Το 1936, το Γενικό Επιτελείο Στρατού αναδιοργανώθηκε. Το 1940–1941, κατά τη διάρκεια του ελληνοϊταλικού πολέμου και την επακόλουθη γερμανική εισβολή στην Ελλάδα, το Γενικό Επιτελείο Στρατού υπηρέτησε ως πυρήνας των Γενικών Αρχηγείων υπό τον πρώην Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγου Αλέξανδρου Παπάγου. Μετά την κατάληψη της Ελλάδας από τις δυνάμεις του Άξονα, οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις ανασυστάθηκαν στη Μέση Ανατολή από την εξόριστη ελληνική κυβέρνηση, μαζί με ένα υποτυπώδες Γενικό Επιτελείο Στρατού.
Ελλάδα Τουρκία: Αμετάβλητη παραμένει η κατάσταση στο Αιγαίο, όπως σχολιάζουν αρμόδιες πηγές του ΓΕΕΘΑ.
Υφαλοκρηπίδα: Μεγάλη κινητικότητα υπάρχει στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας τις τελευταίες δύο ημέρες μετά την έκδοση της τουρκικής NAVTEX. Τι βλέπουν στον ειδικό θάλαμο επιχειρήσεων.
Θερμό επεισόδιο: Αφορμή για αναζήτηση στο διαδίκτυο στάθηκαν οι σημερινές εξελίξεις για τη νέα ακραία τουρκική πρόκληση με την έκδοση Navtex για έρευνες σε περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.
Επιστράτευση 2020: Σε ετοιμότητα οι Ένοπλες Δυνάμεις.
Έκτακτο συμβούλιο Τσίπρα: Η έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης γίνεται με αφορμή την έκδοση της τουρκικής Navtex στον θαλάσσιο χώρο νοτιοανατολικά του Καστελορίζου.
Από τις αρχές της δεκαετίας του 1980 και έπειτα, τα ελληνικά σώματα στρατού είχαν ως βασικό όπλο εφόδου το G3A3 και σε μικρότερη χρήση την μπερέτα Μ1.
Στρατός Έβρος: Ο Αρχηγός ΓΕΣ παρακολούθησε άσκηση σύμφωνα με το οποίο ο Στρατός εξαπολύσει σφοδρή επίθεση κατά εχθρικών δυνάμεων.
Αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών -Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ και της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ), πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στο Νομό Έβρου.
Ελληνικός Στρατός προσλήψεις: Το Γενικό Επιτελείο Στρατού κοινοποίησε πίνακα απορριπτέων ΟΒΑ (Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης) για παράταση της Ανακατάταξης- Επανακατάταξής τους.