Αυτό είναι το απίστευτο σπίτι του Λάκη Γαβαλά
Αυτό είναι το απίστευτο σπίτι του Λάκη Γαβαλά: Ο σχεδιαστής μόδας άνοιξε τις πόρτες του σπιτιού του στην κάμερα του Dot και μιλάει για την ηλικία του, τους γείτονές του και πολλά άλλα.
Το Κολωνάκι εκτείνεται από τη λεωφόρο Πανεπιστημίου ανατολικά μέχρι το Μέγαρο Μουσικής. Νότια εκτείνεται ως τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας όπου συνορεύει με τη γειτονιά της Ρηγίλλης ή Ανακτόρων και τη συνοικία του Παγκρατίου. Βορειοδυτικά εκτείνεται μέχρι την οδό Σίνα και την οδό Οίτης όπου χωρίζεται από την ιστορική συνοικία της Νεάπολης. Το Κολωνάκι ονομάστηκε έτσι λόγω ενός παλιού μαρμάρινου στύλου ύψους 2 μέτρων και διαμέτρου 30 εκατοστών που βρέθηκε στην περιοχή και αναστηλώθηκε στην δεξιά σκάλα της Δεξαμενής.
Οι Αθηναίοι του Μεσαίωνα, προς αποτροπή επιδημιών ή άλλων συμφορών συνήθιζαν να κάνουν λιτανείες και ιεροτελεστίες με θυσίες νεαρών ζώων. Στα σημεία που κατέληγαν αυτές οι λιτανείες ολοκλήρωναν την ιεροτελεστία και έστηναν το «κολωνάκι». Έχουν βρεθεί πολλά σημεία στην Αθήνα που είχαν στηθεί τέτοια κολωνάκια.
Η περιοχή ονομαζόταν παλαιότερα «Κατσικάδα», γιατί στις πλαγιές του Λυκαβηττού οι γαλατάδες έβοσκαν τις κατσίκες τους. [1] Μετά τη δημιουργία του σύγχρονου ελληνικού κράτους, λόγω της τοποθεσίας της στην καρδιά της Αθήνας, σε απόσταση αναπνοής από τα τότε Βασιλικά Ανάκτορα (η σημερινή Βουλή των Ελλήνων), η συνοικία εξελίχθηκε και μέχρι σήμερα συνεχίζει να θεωρείται μία από τις πιο ακριβές συνοικίες του Δήμου Αθηναίων.
Στα Δεκεμβριανά αποτέλεσε την βάση των στρατιωτικών δυνάμεων των Βρετανών και της κυβέρνησης του Γεωργίου Παπανδρέου που διοικούσε ο Βρετανός στρατηγός Ρόναλντ Σκόμπι, με αποτέλεσμα να το αντιπαθήσουν οι ΕΑΜίτες και γενικότερα οι αριστεροί, που για πολλά χρόνια έκτοτε αποκαλούσαν το Κολωνάκι «Σκομπία». Η μεγάλη κοινωνική διαφορά που παρουσίαζαν μεταξύ τους οι σχετικά ομόηχες συνοικίες Κολωνός και Κολωνάκι έγινε αφορμή για πολλές ανέκδοτες προπολεμικές ιστορίες που χάρισαν και σχετικό τίτλο ελληνικής ταινίας «Λαός και Κολωνάκι».
Η πλατεία Κολωνακίου (επίσημα ονομάζεται πλατεία Φιλικής Εταιρείας) είναι μία μικρή πλατεία στο κέντρο της Αθήνας που κατασκευάστηκε στα μέσα του 19ου αιώνα και θεωρείται η καρδιά της ομώνυμης αθηναϊκής συνοικίας. Στην αρχή είχε πλατάνια και δημοτική βρύση.
Βρίσκεται ανάμεσα στις οδούς Σκουφά, Κανάρη, Τσακάλωφ, Πατριάρχου Ιωακείμ, Νεοφύτου Βάμβα, Κουμπάρη και Καψάλη. Παρά το μικρό της μέγεθος, η πλατεία Κολωνακίου αποτελεί κέντρο της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής ζωής της ευρύτερης περιοχής. Στην πλατεία και στους γύρω δρόμους υπάρχουν καφέ, εστιατόρια, εμπορικά καταστήματα, καθώς και γραφεία πολιτικών, δικηγόρων και γιατρών. Στα καφέ της πλατείας σύχναζαν και συχνάζουν πολλοί γνωστοί Αθηναίοι.
Αυτό είναι το απίστευτο σπίτι του Λάκη Γαβαλά: Ο σχεδιαστής μόδας άνοιξε τις πόρτες του σπιτιού του στην κάμερα του Dot και μιλάει για την ηλικία του, τους γείτονές του και πολλά άλλα.
Αμρ Ουάρντα: Και πάλι στην επικαιρότητα τα «κατορθώματα» του ποδοσφαιριστή από τον ΠΑΟΚ.
Επίθεση βιτριόλι: Είχε αποδείξει με πολλούς τρόπους ότι είχε μελετήσει με κάθε λεπτομέρεια τις κινήσεις της.
«Μεγάλος Περίπατος»: Η κίνηση νωρίς το πρωί στο κέντρο της πόλης ήταν πολύ αυξημένη, τμηματικά, στους πιο κεντρικούς οδικούς άξονες της πόλης.
Μεγάλος Περίπατος αλλαγές: Το μεγάλο πρότζεκτ του Δήμου Αθηναίων για την αναβίωση και ενοποίηση της Αθήνας παίρνει ξεκινά από σήμερα την εφαρμογή του.
Παγκόσμια ήμερα περιβάλλοντος: Εκτός από το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, σημειώθηκε στην οδό Ακαδημίας και η πορεία διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του George Floyd.
Χριστίνα Βραχάλη: Όλο και φουντώνουν οι φήμες που θέλουν τη δημοσιογράφο να είναι ζευγάρι με τον Γιώργο Λιβάνη.
Άνοιγμα επιχειρήσεων: Χθες 25 Μαΐου επαναλειτούργουν τα μαγαζιά εστίασης. Από νωρίς χθες οι καφετέριες στο κέντρο της Αθήνας άνοιξαν τις πόρτες τους και αρκετός κόσμος επέλεξε να πιει τον καφέ του στην περιοχή. Με μάσκα, αποστάσεις μεταξύ των τραπεζιών, και τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων ξεκίνησε η πρώτη μέρα στην εστίαση. Αγωνία και ελπίδες στον κλάδο.
Άνοιγμα εστίασης: Αποστάσεις πάνω από ένα μέτρο, αντισηπτικά πάνω σε τραπέζια, εργαζόμενοι με μάσκες και γάντια, άλλοι κρατώντας τους δίσκους τους κι άλλοι πίσω από τους πάγκους των καταστημάτων τους.