Λαγκάρντ: «Η πανδημία θα προκαλέσει βαθιές αλλαγές στην οικονομία»
Λαγκάρντ: «Η κρίση αυτή θα αποτελέσει τον επιταχυντή των αλλαγών που βρίσκονταν ήδη σε λανθάνουσα κατάσταση στις οικονομίες μας» προέβλεψε η πρόεδρος της ΕΚΤ
Οι γονείς της ήταν καθηγητές πανεπιστημίου στις κλασικές σπουδές. Η Κριστίν Λαλουέτ, όπως ήταν το αρχικό επώνυμό της, ασχολήθηκε με τη συγχρονισμένη κολύμβηση καταφέρνοντας να μπει στην εθνική ομάδα της Γαλλίας και σε ηλικία μόλις 15 ετών να κερδίσει το χάλκινο μετάλλιο στο εθνικό πρωτάθλημα. Το 1974 αποφοίτησε από το προπαρασκευαστικό σχολείο Holton-Arms School, στο Μέριλαντ, όπου είχε πάει με υποτροφία, και κατόπιν σπούδασε Νομική στο Πανεπιστήμιο Παρί Ουέστ Ναντέρ λα Ντεφάνς στο Παρίσι, ειδικεύτηκε στο εργατικό δίκαιο, στο οποίο απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα (DESS), ενώ κατέχει μεταπτυχιακό στα Αγγλικά.
Το 1981, ξεκίνησε να εργάζεται ως δικηγόρος στο Παρίσι και γρήγορα έγινε μέλος του δικηγορικού γαλλικού γραφείου Baker & McKenzie, το οποίο αποτελεί ένα από τα κορυφαία δικηγορικά γραφεία παγκοσμίως. Ειδικεύτηκε σε ζητήματα αντιμονοπωλιακού και εργατικού δικαίου. Στην 25ετή της καριέρα ως δικηγόρος έφτασε το 1999 στην προεδρία της εταιρείας παραμένοντας στη θέση αυτή μέχρι το 2004.
Το 2004, ο Πρόεδρος Ζακ Σιράκ της απένειμε το μετάλλιο του Ιππότη της Λεγεώνας της Τιμής, ενώ τον Απρίλιο του 2005, η Λαγκάρντ μπήκε στο εποπτικό συμβούλιο της πολυεθνικής ολλανδικής εταιρείας ING Group λίγο πριν αναλάβει τα υπουργικά της καθήκοντα τον Ιούνιο του 2005 στο Υπουργείο Εξωτερικού Εμπορίου, στην κυβέρνηση του Ντομινίκ ντε Βιλπέν, θέση από την οποία προχώρησε άμεσα σε μεταρρυθμίσεις του γαλλικού εργατικού δικαίου.
Από τότε η πολιτική της καριέρα μετρά ένα μήνα μόλις στο Υπουργείο Γεωργίας και Αλιείας στην πρώτη κυβέρνηση του Φρανσουά Φιγιόν πριν τις βουλευτικές εκλογές του 2007. Στις 19 Ιουνίου του 2007 έγινε η πρώτη γυναίκα στη Γαλλία αλλά και ανάμεσα στα κράτη των G8, που αναλαμβάνει καθήκοντα Υπουργού Οικονομικών, καθώς διορίστηκε στο Υπουργείο Οικονομίας, Βιομηχανίας και Απασχόλησης. Στο έργο της συμπεριλαμβάνονται δύο νομοσχέδια, ένα για τον εκσυγχρονισμό της γαλλικής οικονομίας, και ένα για τη συγχώνευση των ANPE και UNEDIC. Από τον Ιούλιο μέχρι το Δεκέμβριο του 2008 υπήρξε πρόεδρος του ECOFIN, το οποίο αριθμεί ως μέλη τους Υπουργούς Οικονομικών όλων των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Το 2006 το περιοδικό Forbes την κατέταξε στην 30η θέση ανάμεσα στις πιο ισχυρές γυναίκες στον κόσμο και τον επόμενο χρόνο ανέβηκε στην δωδέκατη θέση, στην τρίτη θέση στην Ευρώπη και στην δεύτερη θέση στην Γαλλία. Το περιοδικό Time το 2009 και το 2010 την συμπεριέλαβε στην ετήσια έκδοσή του με τους 100 πιο σημαντικούς ανθρώπους στον κόσμο.
Στις 25 Μαΐου 2011 η Λαγκάρντ ανακοίνωσε επίσημα την υποψηφιότητά της για την προεδρία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (IMF) ως αντικαταστάτρια του Ντομινίκ Στρος-Καν που παραιτήθηκε μετά τις κατηγορίες εναντίον του για απόπειρα βιασμού μιας καμαριέρας σε ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης. Την πλήρη στήριξή τους στην υποψηφιότητα της Λαγκάρντ εξέφρασαν ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και εκπρόσωποι της Γαλλίας, της Γερμανίας, του Βελγίου, της Ρωσίας, της Κίνας και της Βραζιλίας.
Λαγκάρντ: «Η κρίση αυτή θα αποτελέσει τον επιταχυντή των αλλαγών που βρίσκονταν ήδη σε λανθάνουσα κατάσταση στις οικονομίες μας» προέβλεψε η πρόεδρος της ΕΚΤ
Κριστίν Λαγκάρντ: Στις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας αναφέρθηκε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Σύνοδος Κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης: Συμφώνησαν ότι διαφωνούν, οι 27 ηγέτες των κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη σημερινή Σύνοδο Κορυφής με βασικό θέμα το Ταμείο Ανάκαμψης. Τι υποστήριξαν Άνγκελα Μέρκελ και Εμανουέλ Μακρόν και γιατί η Κριστίν Λαγκάρντ έκρουσε καμπανάκι κινδύνου για την Ευρωζώνη;
Σύνοδος Κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης: Την άμεση σύσταση του ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης ζήτησαν οι ηγέτες της Γερμανίας και της Γαλλίας κατά τη διάρκεια της συνόδου των ηγετών της Ένωσης, που ξεκίνησε σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης.
Κριστίν Λαγκάρντ: Στις επιπτώσεις του κορωνοϊού στην οικονομία αναφέρθηκε η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Κριστίν Λαγκάρντ: H Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σε προηγούμενη δήλωση της είχε αναφέρει ότι η οικονομία μπορεί να συρρικνωθεί κατά 5% έως 12%, αλλά η Κριστίν Λαγκάρντ, δήλωσε εκ νέου ότι το «ήπιο» σενάριο είναι ήδη ξεπερασμένο και το πραγματικό αποτέλεσμα θα είναι μεταξύ του «μέτριου» και του «σοβαρού» σεναρίου.
Κριστίν Λαγκάρντ κορωνοϊός: Ηχηρή απάντηση στη Γερμανία έδωσε η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας τονίζοντας πως το όργανο θα συνεχίσει στον δρόμο που βάδισε παρά τις αποφάσεις που πάρθηκαν στο γερμανικό κοινοβούλιο.
Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα κορωνοϊός: Οι προβλέψεις για το αύριο της οικονομίας των χωρών της Ευρωζώνης είναι δυσοίωνες, με την Κριστίν Λαγκάρντ να προβλέπει ύφεση της τάξεως του 12%.
Κριστίν Λαγκάρντ: Πρόσθετα μέτρα ρευστότητας προς τις τράπεζες ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), καθώς εκτιμά ότι η ύφεση της οικονομίας στην ευρωζώνη φέτος θα φθάσει το 12%.