Για τον 18χρονο γκολκίπερ Τζόκοβιτς ενδιαφέρεται ο ΠΑΟΚ
Στέφαν Τζόκοβιτς ΠΑΟΚ: Ο «Δικέφαλος» κοιτάζει στα Βαλκάνια που πάντα σφύζουν από ποδοσφαιρικό ταλέντο.
Η Σερβία βρίσκεται στο σταυροδρόμι της Κεντρικής και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, καταλαμβάνοντας το νότιο τμήμα της Πεδιάδας της Παννονίας και τα κεντρικά Βαλκάνια. Σε σχέση με τη μικρή έκτασή της είναι μια ποικιλόμορφη χώρα, που διακρίνεται από ένα μεταβατικό χαρακτήρα και βρίσκεται πάνω σε πολιτιστικά, γεωγραφικά, κλιματικά και άλλα σύνορα. Η Σερβία είναι μεσόγεια και συνορεύει με την Ουγγαρία στα βόρεια, τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία στα ανατολικά, τη Βόρεια Μακεδονία στα νότια, την Κροατία και τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη στα δυτικά και το Μαυροβούνιο στα νοτιοδυτικά. Διεκδικεί επίσης σύνορα με την Αλβανία μέσω της διαφιλονικούμενης περιοχής του Κοσσυφοπεδίου. Η Σερβία αριθμεί περίπου 7 εκατομμύρια κατοίκους και η πρωτεύουσά της, το Βελιγράδι, κατατάσσεται μεταξύ των μεγαλύτερων πόλεων της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.
Μετά τις Σλαβικές μεταναστεύσεις προς τα Βαλκάνια από τον 6ο αιώνα και μετά οι Σέρβοι ίδρυσαν αρκετά κράτη κατά τον πρώιμο Μεσαίωνα. Το Βασίλειο της Σερβίας αναγνωρίστηκε από τη Ρώμη και τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία το 1217. Έφτασε στο αποκορύφωμά του το 1346 ως σχετικά βραχύβια Σερβική Αυτοκρατορία. Στα μέσα του 16ου αιώνα ολόκληρη η σύγχρονη Σερβία είχε προσαρτηθεί από τους Οθωμανούς, που κατά καιρούς διακόπτονταν από την Αυτοκρατορία των Αψβούργων, που άρχισε να επεκτείνεται προς την Κεντρική Σερβία από το τέλος του 17ου αιώνα, διατηρώντας σταθερή βάση στη σημερινή Βοϊβοντίνα.
Στις αρχές του 19ου αιώνα η Σερβική Επανάσταση εγκαθίδρυσε το έθνος-κράτος ως την πρώτη συνταγματική μοναρχία της περιοχής, που στη συνέχεια επεξέτεινε το έδαφός του. Μετά τη Σερβική νίκη στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, την εν συνεχεία συνένωση με το Μαυροβούνιο, την απελευθέρωση της Βοσνίας και της Βοϊβοντίνας από τους Αψβούργους με το Βασίλειο της Σερβίας, η χώρα συνίδρυσε το Βασίλειο των Σέρβων, Κροατών και Σλοβένων, αργότερα Βασίλειο της Γιουγκοσλαβίας, με τους Σλοβένους και τους Κροάτες, απελευθερώνοντάς τους από την Αυτοκρατορία των Αψβούργων.
Η χώρα βρέθηκε σε διάφορα πολιτικά σχήματα μέχρι τους Γιουγκοσλαβικούς πολέμους της δεκαετίας του 1990. Ετσι η Σερβία σχημάτισε μια ένωση με το Μαυροβούνιο το 1992, που διαλύθηκε το 2006, όταν η Σερβία έγινε και πάλι ανεξάρτητη χώρα. Το 2008, το κοινοβούλιο του Κοσσυφοπεδίου, νότιας επαρχίας της Σερβίας με Αλβανική εθνοτική πλειοψηφία, διακήρυξε την ανεξαρτησία, με ανάμεικτες αντιδράσεις από τη διεθνή κοινότητα.
Υποψήφια για μέλος της ΕΕ από το 2012, η Σερβία διαπραγματεύεται την ένταξή της σε αυτή από τον Ιανουάριο του 2014 μετά από τις εγκρίσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Επιτροπής το 2013. Η χώρα είναι υπό ένταξη στον ΠΟΕ και είναι στρατιωτικά ουδέτερο κράτος. Η Σερβία είναι μια οικονομία ανώτερου-μεσαίου εισοδήματος με επικρατούντα τον τομέα των υπηρεσιών, με επόμενους το βιομηχανικό και το γεωργικό τομέα. Η χώρα κατέχει υψηλή θέση στο Δείκτη Κοινωνικής Προόδου (45η) καθώς και στον Παγκόσμιο Δείκτη Ειρήνης (46η), σχετικά υψηλή στο Δείκτη Ανθρώπινης Ανάπτυξης (66η) και είναι μια οικονομικά μέτρια ελεύθερη χώρα.
Στέφαν Τζόκοβιτς ΠΑΟΚ: Ο «Δικέφαλος» κοιτάζει στα Βαλκάνια που πάντα σφύζουν από ποδοσφαιρικό ταλέντο.
Βαθμολογία UEFA: Μία νίκη μακριά από την κατάκτηση της 16ης θέσης του βαθμολογικού πίνακα της UEFA βρίσκεται η χώρα μας.
Ίβιτς Ζίβκοβιτς: Ο πρώην προπονητής του ΠΑΟΚ θέλει, σύμφωνα με δημοσίευμα, τον συμπατριώτη του στην Αγγλία.
Σκίτσο Αρκά: Αυτό είναι το νέο καυστικό σκίτσο για τους αρνητές του κορωνοϊού.
Ολυμπιακός - Αναντολού Εφές: Την ήττα από την τουρκική ομάδα μέσα στο ΣΕΦ γνώρισε η ομάδα του Πειραιά για την 6η αγωνιστική της Euroleague.
Σερβία κορωνοϊός: Όχι μόνο η Ελλάδα, αλλά και η κοντινή βαλκανική χώρα κατέγραψε νέο αρνητικό ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων.
Αλεξέι Ποκουσέφσκι: Ο 18χρονος παίκτης του Ολυμπιακού κάνει ήδη προπονήσεις στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.
Βαθμολογία UEFA: Στην 17η θέση της κατάταξης παραμένει η Ελλάδα μετά την ήττα του Ολυμπιακού στην Πόρτο.
Ολυμπιακός: Από τη στιγμή που ολοκληρώθηκε η μεταγραφική περίοδος στον Ολυμπιακό είχαν ως βασικό τους στόχο να «δέσουν» ποδοσφαιριστές που ανήκουν στο ρόστερ της ομάδας.