Αθλητισμός

Champions League: Σκέψεις για τη νέα μορφή από το 2022

Champions League: Σκέψεις για τη νέα μορφή από το 2022
Champions League: Σκέψεις για τη νέα μορφή από το 2022 κάνουν στην UEFA σχετικά με την κορυφαία, Ευρωπαϊκή, διασυλλογική διοργάνωση.

Σκέψεις για να επισπευσθεί η νέα μορφή του  Champions Leauge από τη νέα μορφή κάνουν οι ιθύνοντες της UEFA, μετά την πίεση που ασκήθηκε με το μπάσιμο της European Super League, ασχέτως αν εν τέλει αποδείχθηκε φιάσκο με τις ομάδες να έκαναν άτακτη οπισθοχώρηση και να αποχώρησαν λόγω των αποδοκιμασιών των φιλάθλων τους, με εξαίρεση τη Ρεάλ και την Μπαρτσελόνα φυσικά.

Μέσα σε όλη αυτή την τρέλα με τη δημιουργία και το τέλος της ευρωπαϊκής Super League, η UEFA ανακοίνωσε και το νέο format της κορυφαίας συλλογικής διοργάνωσης του κόσμου, η οποία διευρύνεται, πολλαπλασιάζεται και θα προσφέρει περισσότερα παιχνίδια και χρήματα. Από την άλλη, την ανάγκη να επιταχυνθούν οι διαδικασίες αλλαγής της δομής του Champions League και να γίνει το πέρασμα της νέας εκδοχής εξέφρασε με παραστατικό τρόπο ο Φλορεντίνο Πέρεθ, ο οποίος δήλωσε «Εάν είναι να περιμένουμε μέχρι το 2024, θα είμαστε νεκροί».

Ωστόσο, αυτό αναμένεται να συμβεί από το 2024, κάτι που όπως επισήμανε και ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης, θα είναι καταστροφικό. Κάπως έτσι λοιπόν οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές κατανοούν ότι για το καινούργιο Champions League, το πιο θεμιτό θα ήταν να ξεκινήσει από αυτό κιόλας το καλοκαίρι ή έστω από το επόμενο και σε καμία περίπτωση νωρίτερα. Φυσικά κάτι τόσο άμεσο από πολλούς θεωρείται αδύνατο, αλλά αυτό θα το διαπιστώσουμε πολύ σύντομα…

Βαθμολογία UEFA

Η αποτυχία της European Super Leauge

Συθέμελα συνταράσσονται τα θεμέλια της European Super League. Οι ομάδες που υπέγραψαν την ίδρυση της κλειστής λίγκας, αρχίζουν σιγά-σιγά τις αποχωρήσεις μετά από τις έντονες διαμαρτυρίες που υπήρξαν από τους φτάσαμε στο απόλυτο φιάσκο.

Από τις αρχικά 12 ομάδες που είχαν συμφωνήσει να συμμετάσχουν στη European Super Leauge, έχουν απομείνει Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα, ενώ έχουν ανακοινώσει την αποχώρησή τους επισήμως όλες οι αγγλικές ομάδες που είχαν πει το ναι αρχικώς, δηλαδή Λίβερπουλ, Τότεναμ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάντσεστερ Σίτυ, Τσέλσι και Άρσεναλ, όλες οι ιταλικές, Γιουβέντους, Ίντερ, Μίλαν και από την Ισπανία η Ατλέτικο Μαδρίτης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments