Ελλάδα

Ματίνα Παγώνη: Αν δεν προσέξουμε, θα έχουμε πισωγύρισμα

Ματίνα Παγώνη: Αν δεν προσέξουμε, θα έχουμε πισωγύρισμα
Ματίνα Παγώνη: Αν δεν προσέξουμε, θα έχουμε πισωγύρισμα. Οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την χαλάρωση στα μέτρα κατά του κοροναϊού που οδήγησαν σε αύξηση ιικού φορτίου.

Ανήσυχοι φέρεται να είναι οι ειδικοί, οι οποίοι χτυπούν το «καμπανάκι» για την αύξηση του ιικού φορτίου σε ορισμένες περιοχές της χώρας μετά τη χαλάρωση των μέτρων. Στο ίδιο μήκος κύματος και η Ματίνα Παγώνη που μίλησε το πρωί της Πέμπτης 20/5 στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλημέρα Ελλάδα». Πρόσφατα, βέβαια, είχε δηλώσει πως δεν έχει στείλει ποτέ SMS!

Η Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ τόνισε πως «εάν δεν προσέξουμε θα γυρίσουμε στην ίδια κατάσταση. Από τις τελευταίες εφημερίες, βλέπουμε αύξηση των περιστατικών που έρχονται στα νοσοκομεία. Εάν δεν προσέξουμε θα γυρίσουμε στην ίδια κατάσταση. Εμείς οι υγειονομικοί, εάν υπάρξει πάλι τέτοια πίεση, δεν θα τα βγάλουμε πέρα».

«Είναι υποχρέωση του κάθε γιατρού, προσωπική και επιστημονική, να εμβολιάζεται έναντι του κορωνοϊού», είπε ακόμη η κ. Παγώνη σχολιάζοντας τις αντιδράσεις για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό όσων συγκροτούν τις ομάδες της ΕΜΑΚ.

Όπως ανέφερε, «ως τον Σεπτέμβριο που θα γίνει η όποια συζήτηση, θα έχουμε εμβολιαστεί όλοι οι γιατροί», λέγοντας ακόμη ότι οι γιατροί δεν μπορούν να μετακινηθούν σε άλλες υπηρεσίες, όπως ισχύει για τα στελέχη της ΕΜΑΚ που δεν θα εμβολιαστούν.

Η Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ εξέφρασε την δυσφορία της για τα φαινόμενα συνωστισμού και την μη χρήση μάσκας από πολλούς πολίτες, λέγοντας ότι «έχουμε ένα ιικό φορτίο που αυξάνεται πάλι σε πολλές πόλεις, όπως σε περιοχές στην Κρήτη».

Αναφερόμενη στα εμβόλια είπε ότι «η πρώτη δόση καλύπτει τον άνθρωπο, μετά από 8-10 ημέρες, κατά 45%-50%. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει όλοι να συνεχίσουν να φορούν την μάσκα τους και να τηρούν τα μέτρα».

«Εμείς δεν λέμε τις προσωπικές μας απόψεις, αλλά τις επιστημονικές. Εμείς λέμε για τις επιπλοκές του ιού», είπε η κ. Παγώνη αναφερόμενη στους αρνητές του κορωνοϊού και του εμβολίου.

Βασιλακόπουλος: Καμπανάκι για τη χαλάρωση των μέτρων

«Καμπάνα» κινδύνου για την χαλάρωση που οδήγησε σε αύξηση ιικού φορτίου σε κάποιες περιοχές της χώρας μας, έκρουσε  και ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Ο κ. Βασιλακόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε ότι σε αυτές τις περιοχές δεν εμφανίστηκε κάποια «μαγική μετάλλαξη» αλλά υπήρξε χαλάρωση και ανέφερε πως σε μέρη όπως η Κρήτη, έναν πανέμορφο τουριστικό προορισμό, μπορεί να κάνει κακό στην τοπική οικονομία αλλά και στην οικονομία της χώρας.

«Πρέπει να προσέξουμε ειδικά στους τουριστικούς προορισμούς διπλά και τριπλά», τόνισε ο καθηγητής και πρότεινε αντί για εφαρμογή τοπικών lockdown που θα «παίξει» στα διεθνή ΜΜΕ να γίνει στις εν λόγω περιοχές μια σοβαρή αστυνόμευση για την αποτροπή φαινομένων όπως κορονοπάρτι που προκαλούν έκρηξη της επιδημίας.

Στο ερώτημα εάν υπάρχει «ελληνική» ή «αθηναϊκή» μετάλλαξη απάντησε ότι «προφανώς δεν υπάρχει» κα εξήγησε ότι το εν λόγω στέλεχος που έχει εντοπιστεί στην Αθήνα «έχει βρεθεί σε καμιά τριανταριά χώρες». Πρόσθεσε ότι δεν ξέρει κανείς σε ποια χώρα πρωτοεμφανίστηκε αλλά σε κάθε περίπτωση οι ενδείξεις συνιστούν ότι καλύπτεται από τα εμβόλια που χρησιμοποιούνται στην Ελλάδα και έχει πολύ λιγότερο κίνδυνο για παράδειγμα από το νοτιοαφρικανικό στέλεχος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments